Én mindig szívesen látok egy ilyen szervezetten végigvitt hozzászólást, ami kontextusba helyezi azokat a tapasztalatokat és híreket, amelyeket a pályán látunk, illetve a sajtóban olvasunk. (Én pl. eléggé érzelmi alapú ember vagyok pl, nehezen tudnám magamban racionálisan szépen sorra venni egy adott szitu árnyalatait, és emiatt tetszik egy ilyen írás) Továbbá ellensúlyozza azt a fajta mentalitást, amikor a kanapénkról mind megmondjuk, mit kéne tenni, anélkül, hogy belelátnánk a háttérben zajló ügyekbe, vagy éppen átlátnánk minden szempontot. Persze vannak szélsőséges esetek, mint pl Barto, mikor annyira nyilvánvaló minden hülyesége, hogy a kívülállók többségének is igaza van. De ebben a szituban olyan temérdek ok árnyalja a döntéseket, hogy alig tudunk belegondolni. Barto döbbenetes hülyeségei, amelyek ráadásul elég hosszútávra vannak belőve. A covid, a játékosok akarata, a piac, stb, itt szerintem ha talán nem is mindent, de elég sok mindent leírtál, amit érdemes nézni.Chino írta: ↑2021.08.04. 13:24:40Rohadtul nem könnyűek ezek az eladások. Vannak klubok, akik érdeklődnek játékosok iránt, de vagy nem akarnak menni vagy a fizetésüket nem tudják állni. Ez a két dolog szorosan összefügg. Egy Coutinhot sok csapat szívesen látna, de egy Arsenal vagy Leicester csak a töredékét tudná biztosítani, mert a büdzsé nem engedi. Most pl. Kia Joorabchian, Coutinho ügynöke megszellőztette, hogy a Spurs szívesen látná, de ahhoz el kell adni játékosokat, ami nekik sem megy könnyen. Ez ok-okozat. Amíg más klubok nem teremtik meg azt az összeget, ami által elbírnák az érkezőket, addig patthelyzet van, és a Laportáék fejre is állhatnak, még potom áron sem viszik el.
Itt van példaként Pjanic. Ő is el szeretne menni, a Juve is akarja, még bércsökkentésbe is belemenne, de amíg ott is a plafont súrolják a bérek egy mindhárom fél számára előnytelen szituáció alakult ki. Szabadulnának Ramsey-tól, de képtelenek, mert iszonyatos a fizetési igénye. Ilyen City, PSG, MU tudná bevállalni.
Umtiti már szintén benne lenne a távozásban, de csak egy nagy csapatba hajlandó menni.
A másik helyzet pedig, ha egy játékos maradni akar. Élő szerződésük van, egy 3 éves kontraktus felbontása pereskedéshez, illetve iszonyat veszteséghez vezet. Lebegtetik a papírjukat és annyi.
Nem olyan fekete-fehér, egyszerű ez, mint az FM-ben. Ezt adjuk el, ezt vegyük meg és kész a csapat. ÉPs azt se felejtsük, hogy nem csupán minket viselt meg gazdaságilag a C19. Ahogy azt sem tudjuk mi van elsősorban Messi igazolásának a hátterében. Mert, hogy nem kizárólag sportszakmai ok, az biztos.
Nem akarom Laportát védeni, mert valószínűleg lehetne jobban csinálni, de ő egyelőre inkább Barto örökségét szívja, amit a Covid miatti bevétel kiesések csak tovább súlyosbítanak.
Ha egy példát akarok nézni, akiről nem esett szó, az mondjuk legyen Koeman. Többen akarták a távozását, mint nem, maga Laporta is, de ott is annyi mindent kell vizsgálni, hogy hihetetlen. Egyrészt ugye élő szerződés miatt anyagi okok. De ha ezt mellőzzük, akkor is normális helyettes kellett volna, ami nem lett. Meg ugye a tavalyi keret alapján nehezebb is volt megítélni pontosan a munkásságát. Én ugyan azok közé tartozom, akik azt mondják, hogy abból is ki lehetett volna többet hozni, mert elég sokat hibázott szerintem, de azt is be kell látnom, hogy tényleg volt probléma bőven elől is, hátul is, középen is. Közben meg a játékosok valamennyire felsorakoztak mögötte - ez mondjuk szerintem nem nagy érv, de mégis valamennyire számít, illetve jött hozzánk talán csak miatta egy olyan Depay, akinek még lehet, hogy nagyon sokat fogunk köszönni, eredményességben és mentalitásban is.