2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Elszabjuk az éveket, a fiatalokat.
Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy kit hoztunk volna a helyére? A jelenlegi pénzügyi helyzetben és a csapatháttér mellett.Peter írta: ↑2021.08.29. 12:48:28Zseniális a pali.
Felismerte annak a lehetőségét, hogyan képes eladni magát a Barcelonának, majd egy elnökválasztást is túlélve megtartani a pozicióját.
Felült a Barca lengedák vonatjára, de az élősködők kocsijában jutott neki hely, amihez elnök úr is asszisztált persze. Nehogy bárki is azzal védje őket, hogy a kassza üres. Laporta nagy zsugás képességeivel simán lapátra tehette volna valami "kölcsönös megegyezés" kommunikációval. Esetleg hőssé is avathatták volna, "mártírként feláll" a klub jövöje mindenekelőtt szöveggel.
Egy éve ilyenkor már ugyanis a napnál is világosabbá váltak edzői képességei.
Az újságcikk 2001-es.
2020 őszétől lapasztaljuk a csapaton, hogy milyen szakmai fejlődésen ment kersztül Koeman 19 év alatt.
Stílszerűen most 19-re lapot húz .... ?!
Elképesztő, hogy mennyi mindent bele tudsz magyarázni. Komolyan kóros már ez a Koeman-fóbia.Peter írta: ↑2021.08.29. 12:48:28Zseniális a pali.
Felismerte annak a lehetőségét, hogyan képes eladni magát a Barcelonának, majd egy elnökválasztást is túlélve megtartani a pozicióját.
Felült a Barca lengedák vonatjára, de az élősködők kocsijában jutott neki hely, amihez elnök úr is asszisztált persze. Nehogy bárki is azzal védje őket, hogy a kassza üres. Laporta nagy zsugás képességeivel simán lapátra tehette volna valami "kölcsönös megegyezés" kommunikációval. Esetleg hőssé is avathatták volna, "mártírként feláll" a klub jövöje mindenekelőtt szöveggel.
Egy éve ilyenkor már ugyanis a napnál is világosabbá váltak edzői képességei.
Kicsit off, de szerintem a Focivilágnál azóta sem volt jobb magazin. Nulla csiricsáré focistakép, semmi poszter vagy rajongókontent, fekete-fehér design, minden héten egy-egy normális terjedelmű cikk az öt topligából bajnokságonként egy csapatot kiválasztva, néhány írás a nemzetközi fociról. Mindez abban a korban, amikor még korlátozott volt az internet és a világsajtóhoz való hozzáférés. Megtöltötte mögöttes tartalommal a focimenedzser-játékok neveit
Nem gondolnam, hogy Ronaldoban egy paraszthajszallal is tobb gyozni akaras lenne, mint Messiben, jobban kimutatja az erzelmeit, kb. ennyi.
Azert azt a mindent felul iro gyozni akarast en mindig is becsultem kicsi C-ben, nelkule sose nyertek volna 5ev alatt 4blt. Ha fele annyi lenne Messiben valoszinu senki se hasonlitgatna oket, mert akkor nem lenne kerdes ki (volt) a jobb.
Remélem azért ennél nagyobb az egojuk, hogy ezen rugózzanak a játékosok, mit mond ez a nem is minősítem edző. Aki játszott vele, az tudja mennyi labdát veszített el "az ember, akitől sose vették el a labdát" Messi az utóbbi 2 évben.bence0330 írta: ↑2021.08.23. 08:50:52Engem mentális szempontból a terelésnél jobban idegesít, ahogy Messi fényezésével a többieket degradálja le. "Ő nem veszti el a labdát" - magyarán a többiek elvesztik. Nem túl jó önbizalomnövelő ezt olvasni azoknak a játékosoknak, akik amúgy is Leo árnyékában éltek, és ezek szerint már a távollétében is így érezhetik magukat...Sonoma írta: ↑2021.08.22. 22:40:15A mérkőzés után Ronald Koeman a mérkőzés kapcsán váratlanul felhozta témaként, hogy nyáron a csapat világsztárja, Lionel Messi a PSG-be igazolt. A szakember szerint a Barca játékán kívül arra is hatással volt az argentin távozása, hogy az ellenfelek hogyan tekintenek a csapatra.
"Nem szeretek állandóan erről beszélni, de mégis a világ legjobbjáról van szó. Az ellenfeleink jobban féltek tőlünk, amíg Messi is itt volt. Számunkra is más ez, hiszen ha Leónak passzolsz, sosem veszíti el a labdát. Rajtunk is látszik, hogy már nincs itt, de ezen nem tudunk változtatni"
– idézi Koemant a Marca.
Úgy látom megint kezdi tolni a tavalyi retorikát. Valahogy sikerül találnia egy rajta kívűl álló okot, amire hivatkozhat.
A baj, hogy erről elfelejtettek szólni tavalyi szezonban a Granadának meg a Celtának is...
A legjobb a " sosem veszíti el a labdát" mondat volt.
Vicc ez a pali.
Ez nem igaz. Ronaldo a Real legjobb játékosa volt azokban az években.
Oké, de szerintem a 21. században már túl vagyunk azon, hogy egy férfi nem érezhet. A foci nagy része önbizalomrül szól, kis, vért ivott csapatok meg tudnak leckéztetni polcokkal feljebb lévő játékosokból kiálló sztárcsapatot - lásd Bilbao - Barca. És ez az önbizalom a legkeményebb férfinál is tud sérülni.
De elvileg ők férfi emberek és nem hisztis kislányok. Ettől azért ne sérüljön már a lelkük! Egyem is meg őket!!bence0330 írta: ↑2021.08.23. 09:23:29Tegyük fel, hogy volt egy gyönyörű, intelligens, kedves, hozzád igazán illő barátnőd. Szakítotok, és lesz egy kicsit kevésbé szép, kicsit kevéssé intelligens, kicsit kevéssé passzoló barátnőd, de azért persze szereted is. Ha tudod is, hogy az előző szebb volt, elkezded mondogatni az újnak, hogy az előző mennyivel szebb és jobb volt? Nem, mert gusztustalan lenne. Nem tökéletes a metafora, de szerintem elmegy. Ha műr így gondolja, inkább ne szóljon semmit, mert igenis felelőssége van a többi játékos felé. Messi felé MÁR NINCS.
Tegyük fel, hogy volt egy gyönyörű, intelligens, kedves, hozzád igazán illő barátnőd. Szakítotok, és lesz egy kicsit kevésbé szép, kicsit kevéssé intelligens, kicsit kevéssé passzoló barátnőd, de azért persze szereted is. Ha tudod is, hogy az előző szebb volt, elkezded mondogatni az újnak, hogy az előző mennyivel szebb és jobb volt? Nem, mert gusztustalan lenne. Nem tökéletes a metafora, de szerintem elmegy. Ha már így gondolja, inkább ne szóljon semmit, mert igenis felelőssége van a többi játékos felé. Messi felé MÁR NINCS.
De ha egyszer az az igazság, hogy Messi mindegyiknél sokkal jobb!? Hazudni kellene, hogy a lelkük ne sérüljön? De amúgy ők teljesen tisztában vannak azzal, hogy Messi más szint.bence0330 írta: ↑2021.08.23. 08:50:52Engem mentális szempontból a terelésnél jobban idegesít, ahogy Messi fényezésével a többieket degradálja le. "Ő nem veszti el a labdát" - magyarán a többiek elvesztik. Nem túl jó önbizalomnövelő ezt olvasni azoknak a játékosoknak, akik amúgy is Leo árnyékában éltek, és ezek szerint már a távollétében is így érezhetik magukat...Sonoma írta: ↑2021.08.22. 22:40:15A mérkőzés után Ronald Koeman a mérkőzés kapcsán váratlanul felhozta témaként, hogy nyáron a csapat világsztárja, Lionel Messi a PSG-be igazolt. A szakember szerint a Barca játékán kívül arra is hatással volt az argentin távozása, hogy az ellenfelek hogyan tekintenek a csapatra.
"Nem szeretek állandóan erről beszélni, de mégis a világ legjobbjáról van szó. Az ellenfeleink jobban féltek tőlünk, amíg Messi is itt volt. Számunkra is más ez, hiszen ha Leónak passzolsz, sosem veszíti el a labdát. Rajtunk is látszik, hogy már nincs itt, de ezen nem tudunk változtatni"
– idézi Koemant a Marca.
Úgy látom megint kezdi tolni a tavalyi retorikát. Valahogy sikerül találnia egy rajta kívűl álló okot, amire hivatkozhat.
A baj, hogy erről elfelejtettek szólni tavalyi szezonban a Granadának meg a Celtának is...
Vicc ez a pali.
Engem mentális szempontból a terelésnél jobban idegesít, ahogy Messi fényezésével a többieket degradálja le. "Ő nem veszti el a labdát" - magyarán a többiek elvesztik. Nem túl jó önbizalomnövelő ezt olvasni azoknak a játékosoknak, akik amúgy is Leo árnyékában éltek, és ezek szerint már a távollétében is így érezhetik magukat...Sonoma írta: ↑2021.08.22. 22:40:15A mérkőzés után Ronald Koeman a mérkőzés kapcsán váratlanul felhozta témaként, hogy nyáron a csapat világsztárja, Lionel Messi a PSG-be igazolt. A szakember szerint a Barca játékán kívül arra is hatással volt az argentin távozása, hogy az ellenfelek hogyan tekintenek a csapatra.
– idézi Koemant a Marca.
Vicc ez a pali.
Ha még Puig is több játéklehetőséget kapna és SR kevesebbet (bár tegnap ő is okés volt) , akkor azt mondanám, hogy 100%-ig jó kezekben van a csapat.Rezisto95 írta: ↑2021.08.16. 08:29:29Kövezzetek meg, de két gondolatom is van a tegnapi meccsel kapcsolatban, az egyik, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak és kevésbé kiszámíthatóak lettünk (nem feltétlenül Messi távozása miatt). Látványosan vissza jönnek és kiveszik a részüket a védő munkából a támadók, Braithwaite, Griezmann sőt Depay is. Plusz végre nem csak Messit látjuk próbálkozni, ( nincs aki megpróbálja középen 5 védőbe belevezetni a labdát), helyette okosabban, gyorsabban járatjuk a labdát.
Másodszor, végre a pontrúgások is hatékonyabbak lettek, szerintem ez konkrétan Koeman "érdeme", hogy be lett gyakorolva minimum 2-3 pontrúgás variáció ami eddig nem volt a barcára jellemző (Messi az esetek nagy részében kapura csavarta a szögletet).
Persze! De a kiinduló hozzászólás az volt, hogy ki miért nem szereti Koemant. Szóval itt azért a szimpátiáról is esett szó, eszerint reagáltam, nem kívántam kinyilatkoztatni a mindent elsöprő uniformizált igazságot.
Puigot én is így ítélem meg, már a B-ben is zseniális volt. Emlékezzünk azon a bizonyos kupameccsen mit művelt és milyen gólpasszt adott. Szidhatnánk Valverdét is, hogy még ezután is teljesen elfelejtette, hagyta ahol van, a kirúgásáig még a keretbe sem nagyon tette be. Ez valahogy sosem jön elő. De ez csak egy mellékzönge, de az ellene irányuló kritikákban nagy részt foglal el, még ha olykor nem is tudatosan.
Oké, valóban volt idő, mikor muszáj volt betenni (bár itt megjegyezném, hogy szerintem azon a poszton nem Dest volt sajnos az ellenfele. Nekem Mingueza nagyon-nagyon tetszett ott, bár sokszor létszám hiány miatt középhátvédként kellett játszania - persze az is az eredeti posztja). Ennek ellenére azért akkor is elég sok szerepet kapott, amikor épp volt jó konkurenciája, akár egy jobbacska formában lévő Dest, akár Mingu. De ha el is felejtjük a tavalyi évet, amikor fogjuk rá, muszáj volt szerepeltetni, akkor is, az egész előszezon legbiztosabb pontja volt kb eddig, amikor továbbra is háromszor futják körbe, mire egyáltalán elindul. Rossz nézni, ilyen sebességkülönbségeket rég láttam, amit ezeken a meccseken... Jobban működött kicsit a középpályán, de csak jobb alternatívája van, szerintem már a B-sek közt is. Koeman nagy erénye a fiatalok beépítése, mutassa meg az ő helyén is ezt.SR-t én pont nem venném ide...
Ezt sajnos senki, de maximum 2-3 edző tudná. Amíg Messinek nemcsak a pályán, hanem az öltözőben és ami legfontosabb/kártékonyabb magán a klubon belül, addig ez nem fog változni, jöhet ide Klopp ordibálni, ahogy a torkán kifér.
Dehogy veszem. Még szerencsére 1-2 évvel a Pep-korszak előtt lettem Barca-drukker, Eto' mezben rohangáltam a grundon.Itt van sokaknál a gond... ...az új B-X-I kp. az még járhatatlanabb út.
Oké, igaz, padozott párat, de összességében ő is és a többi nagy név is többet játszott, mint kellett volna. Akkor is, ha tényleg meccsekre, akár egy hónapig eltűnt a pályán, de annyira, hogy labdaérintései sem voltak sűrűn. A többi nagy névre ez szintén igaz, Piquére pl különösen.Na, Griezmannra ez pont nem igaz. Őt a neve ellenére merte jegelni. Azt pedig nem tudjuk mennyit játszott volna, ha Fati nem sérül le.
Ez inkább egy nagy pozitívum Valverdéék után. Lajosról utólag nagyon szép álmodozni, de az utolsó másfél-két évben botrány volt amit művelt a pályán. Voltak villanásai, de ha Messi nem őt tömi folyamatosan a labdával 10 gólig sem jut. Annyi ekét kapott itt, mint nagyon kevesen, mégis minden egyes meccset végigjátszott, még úgy is hogy már csak vonszolta a térdét.
Igen, volt egy hónap kb, amikor hajtottunk is, és ment is a játék. Ez a két Sevilla-meccs és a PSG visszavágó környéke volt pont, talán utóbbiban volt a leghajtósabb a csapat. Előtte-utána a többi nagymeccsben tempóban, erőnlétben, taktikában is kevesek voltunk egyszerűen. A 4 madridi meccs egyenesen ijesztő volt. DE, szerintem ezek a csapatok rohadt jól használták ki a Messi-függőségünket, őt lefogták 3-an, a többiek meg meg sem tudtak nyikkanni helyette. Úgyhogy javulást várok.Igaz, hogy a nagycsapatok ellen elég kevés volt a sikerélmény, de annak a Juvenak pl. minimum egy ötöst kellett volna verni, ha Fati nem sarkazgatja vissza 100 %-os helyzetben Braith-nek és még jó pár hasonló dolog történt, akkor pedig a BL-menetelés is könnyen máshogy alakulhatott volna. A Sevilla nem sok sót evett meg ellenünk, az a fordítás pedig hatalmas élmény volt, amit mellesleg nem kis részben köszönhetünk Koemannak. A PSG-vel lehet, hogy csak X-eltünk, de az eredményt félretéve leiskoláztuk őket. Ha félidőben 2-3 ide nem szólhattak volna semmit. Persze nincs ha, stb, de a lényegi rész most nem igazából az eredmény, hanem hogy azért voltak ilyen meccsek, tehát megvolt/van a csapatban, hogy ne lehessen leírni.
A Koeman melletti érvek egyike, hogy félig-meddig összefogta az öltözőt. Én inkább az elképzeléseinek átadására gondoltam, én őszintén csak katyvaszt láttam, és erre totálisan nem mentség Messi, még ha nyilván össze is függ. Előbbi stimmel szerintem is - valamennyire. Ez kötődik a pszichológiai témához, de összehasonlítanám Piolival a Milannal most, pusztán azért mert nekik szurkolok még, és látok minden nyilatkozatot, az övét is, és a csapattagokét is. Előbbi mindig felvállalja a felelősséget, a játékosok pedig megállás nélkül áradoznak róla "ő a mesterünk, ő a vezérünk, csodás csapatot kovácsolt", ilyenek. Lehet mondani, hogy ez előre megírt szöveg, de szerintem akkor már semmit nem mondanának inkább erről. Itt Barcelonában tavaly nem nagyon olvashattunk olyan nyilatkozatot, amiben a játékosok egymást túlversengve imádják őt... sőt, kvázi meg sem említették. Úgyhogy azért igazán megnyerni biztos nem sikerült őket, maximum beállnak a sorba, és elfogadják. Ennek nyilván Simeone lenne a legpozitívabb példája amúgy.
Nekem ez, a pálya melletti viselkedése, és az interjús felelősséghárításai sem tetszettek, és erre a témára eléggé fogékony vagyok, ezért különösen. Lehet mondani, hogy Valverde sem volt vezér, meg mittudomén mi, de ez ugye nem összehasonlítás, hanem csak Koemanról a vélemény, nem mentség, hogy egy ideje nem volt korrekt, és/vagy karakán edzőnk.- Pszichológia:
Igen, ez a sportpszichológusos szöveg elégge megmaradt az emberekben, szerintem is elég érdekes nyilatkozat volt...
Oké, de a viszonylag szűkös kp keretet még elég komolyan tovább szűkítette maga is. Puig és Pjanic minimum normális cserék jól használva, Fernandest meg kvázi sosem próbálta ki. Ez 3 totál kegyvesztett játékos volt, a két P betűs minimum korrekt csere lehetett volna, azért mindketten leépültek közben szép lassan. Pjanic első 1-2 beállásakor szerintem még egész jó volt. A vége felé már totál homály. Fernandesről sosem tudjuk meg, hogy lehetett-e volna legalább csere.- Rotáció:
Van benne valami, főleg a kp-n, de szerintem szűkös volt a pad. Oda szerintem idén is az lesz, de a többi csapatrészt meglátjuk idén hogy fogja forgatni, előre lesz opció bőven.