2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Oké, ez tény. Jelenleg a klubfutball nagyjainak többsége fizikálisan és mentálisan is előttünk jár. De akkor kérdem én, mi lenne a feladata a mindenkori edzőnek? Más dolga sem kellene, hogy legyen, mint vért izzasztó edzéseket tartani egész héten, pörgetni a bandát, hajtani az edzéseken. Nyilván az ilyesmi nem maxolható ki egyetlen hét alatt, de speciel emberünk mögött egy komplett szezon áll és semmivel sem vagyunk fizikálisan jobbak mint voltunk előtte. Sőt, megkockáztatom, hogy lassan egy öregfiúk csapat is pariban lenne velünk e téren. Ez maximálisan az edzői stáb felelőssége. Ha az ellenfelek erősebbek, gyorsabbak, akkor fejlesszük a játékosainkat, tartsunk nekik erőnléti és dinamika edzéseket. Nem holnapra, nem is jövő hétre, de még ebben a szezonban meg lenne a látható eredménye. Nem fulladnánk ki 25 perc játék után.drobika írta: ↑2021.09.15. 11:04:2599.9 százalékban igazad van. De azért ne felejtsül el, hogy nem lehet elmenni amellett a fizikai tény mellett, ha az ellenfél gyorsabb, erősebb mind mentálisan, mind fizikailg, akkor mindent lelkesedéssel nem tudsz megoldani. Hosszú tanulási folyamat lesz, amíg azokon a területeken versenyképesek leszünk amiket felsoroltam. Koeman alkalmatlan , ez tény.
99.9 százalékban igazad van. De azért ne felejtsül el, hogy nem lehet elmenni amellett a fizikai tény mellett, ha az ellenfél gyorsabb, erősebb mind mentálisan, mind fizikailg, akkor mindent lelkesedéssel nem tudsz megoldani. Hosszú tanulási folyamat lesz, amíg azokon a területeken versenyképesek leszünk amiket felsoroltam. Koeman alkalmatlan , ez tény.GeryG írta: ↑2021.09.15. 10:54:25Sziasztok!
Sok-sok éve követem passzívan a fórumot, de ezt már nem bírom szó nélkül.
Rengeteget lehet arról beszélni, hogy volt-e érdemi taktika vagy sem, ha volt, akkor az miért és hol nem működött stb.
Nálam Koemannal nem is itt van a legnagyobb baj, mert adott edzőnek adott taktikai repertoárja van, ami vagy megfelel a csapathoz és a játékosok képességeihez, vagy nem. Ennél szerintem sokkal nagyobb baj az, amit a meccs után lekommunikált.
Ez a realitás. Most ez van. Ez a helyzet. El kell fogadni...
Ebben a paliban annyi versenyszellem van mint egy krumplibogárban. És ez totálisan átragad az egész csapatra is, ami türköződik a pályán mutatott mentalitásban is. Lehet, hogy egy Bayern jelenleg egységesebb, jobban felkészült, fizikálisan is jobb formában van stb. De az, hogy egy Barcelona HAZAI PÁLYÁN egy BL nyitómeccsen úgy játszik, mint egy Huesca vagy Sporting Gijon, az szánalmas. Kiscsapat benyomását keltettük, és nem azért, mert nem volt nálunk a labda annyit, mint máskor. Hanem azért, mert ha nem volt nálunk, még csak meg sem fordult a fejekben, hogy talán vissza kéne szerezni. Kis túlzással kilométerekről nézték a játékosok, hogy az ellenfél krémest majszolva passzolgat a középpályán. Sehol egy szoros emberfogás, sehol egy letámadás, sehol egy kikényszerített hiba. Olyan volt, mintha ki lett volna adva utasításba, hogy gyerekek, még véletlenül se támadjatok vissza, majd ha mellérúgták, úgyis mi jövünk.
És akkor jön egy ilyen "Ez van, ezt kell szeretni" dumával? És ami még ocsmányabbá teszi, hogy bedobja a 18-20 éves játékosok dumát, meg a gyenge cserepadot, hogy a sérültekről ne is beszéljünk. Miért, ha Dembelé vagy Fati ott van a pályán, akkor máris ezerrel pörgött volna a gépezet és ő is a technikai zóna peremén üvöltve űzte-hajtotta volna a játékosait előre? Nem, akkor is ugyanilyen rezignáltan, már-már unottan bámulta volna a meccset a kényelmes fotelből. Ez a pali otthon érzi magát a meccseken, már csak a sör hiányzik a kezéből. És ez a legnagyobb baj, hogy neki senki sem szólt, hogy most nem néző, hanem döntéshozó, akinek irányítania kellene a csapatot.
Szóval ott tartunk, hogy Koeman kiadta az ukázt: törődjünk bele, hogy nincs csapategység, nincs taktika, nincs összjáték, nincs elképzelés, de főleg NINCS TŰZ.
És, hogy ebben mennyire partner az egész gárda? Elég csak Piqué nyilatkozatát nézni, aki szinte még meg is tapsolta saját produkciónkat a meccs végén. És ő csapatkapitány, elvileg az öltöző egyik fő hangadója... Ennek fényében maximálisan megértenék minden olyan fiatalt, aki az első adandó alkalommal le akar lépni, mert egy magára picit is adó sportoló nem bírja sokáig, ha a csapatában semmi, de semmi győztes mentalitás nincs. Márpedig jelenleg ez a helyzet. Ja, de fogadjuk el, mert ez van...
Na igen, ugye ehhez pénz is kéne. Koeman is felismerte, hogy kevés a kp, és a lejaró szerződésű Wijnaldumot nem tudták elhozni neki.
Persze, ezerszer jobb edzők, nem is ez a kérdés. Sztem davi10 is arra gondolt, hogy egy klasszis edző sem állt volna fel 5 db 18 éves gyerekkel a kezdőben a Bayern ellen. Csak viccesek az ilyen "akárki játsszon, csak ne ő" kommentek, mikor amúgy is gyenge a keret, a használható játékosok egy része sérült. Én pl. SR-t már ezer éve elzavartam volna, vagy igazából fix cserének meg lehet tartani, de most kivételesen lehozott 2 egész jó meccset ez előtt, és mivel Dest sérült, Mingu szintén az volt, nem nagyon volt kit betenni helyére. Busi is gyenge védekezésben, tudja mindenki évek óta, de kit teszel be helyette? Nincsen VKP a csapatban gyakorlatilag, egyedül Nico mehetne, de akkor meg az lenne a duma, ha szétszednek, hogy a francért szórakozunk el egy BL meccset. L. De Jong is vicc, én mondjuk inkább KP-ra tettem volna fel +1 embert helyette, de ott is lehet választani, hogy az 1 éve nem játszó Coutinho, vagy a fiatalok szenvedjenek elöl, szóval bármennyire is gyenge Koeman, felállás tekintetében most eléggé meg volt kötve a keze. Szélsőink szintén nincsenek.LG írta: ↑2021.09.15. 09:43:09Valamint mégis jobban csinálnak, mert néhány év alatt többet tettek le, mint a holland egész edzői karrierje során. Pl. látják a nyilvánvaló dolgokat. Klopp felismerte, hogy a Liverpool leggyengébb ponta a védelem, aztán Coutinho árából megerősítette. Jöttek a sikerek. Koeman pedig stabilan kitart az évek óta megbukott játékosok mellett. Piquet fél lábbal is a kezdőbe tenné, ha tehetné, pedig már kettővel is rohadt gyenge .
Valamint mégis jobban csinálnak, mert néhány év alatt többet tettek le, mint a holland egész edzői karrierje során. Pl. látják a nyilvánvaló dolgokat. Klopp felismerte, hogy a Liverpool leggyengébb ponta a védelem, aztán Coutinho árából megerősítette. Jöttek a sikerek. Koeman pedig stabilan kitart az évek óta megbukott játékosok mellett. Piquet fél lábbal is a kezdőbe tenné, ha tehetné, pedig már kettővel is rohadt gyenge .
Én emiatt javasoltam a lenti hsz-ben azt hogy más felállás kellett volna. Erről tudja hogy nem működik, mást kell kitalálni, ha tanulna a hibáiból.
Egyetlen edző sem fogja a világ egyik legjobb csapata ellen felnyomni kezdőnek a fiatalokat, akik eddig 45 percet nem játszottak az első csapatban. Sem az aktuális Isten Tuchel, sem a 2 évvel ezelőtti Flick, sem a 3 évvel ezelőtti Klopp.
Mit nyilatkozott Miguezáról és Robiról a "Barca jövőjének megmentője"?MessiNeymarSuarez írta: ↑2021.09.15. 08:28:05Újabb szépen lejátszott rangadó.
Imádom hogy nagy a szája("Nekem hála van jövője a klubnak" aztán a következő vereségnél a felelősségvállalás helyett megint nyilvánosan belerúg a csapatba![]()
![]()
Ilyet eleve ki mond? Ha egy Tuchel nyilatkozta volna le miután egy szétesőben lévő Chelseat vett át szezon közepén és csinált BL győztes csapatot akkor még érthető is lenne, de így...Hatalmas legenda akinek a BL győztes gólját 200 év múlva is emlegetni fogják, de ezt a viselkedést akkor sem engedhetné meg magának ha semmi köze se lett volna előtte a Barcához, úgy viselkedik mint akinek töke ki lenne már az egésszel és azt akarja kiharcolni hogy az elnök bedurvuljon és szélnek eressze.
Nem varrnám a nyakába a mostani zakót, ilyen sorokkal ez volt a realitás, de elég sok rangadót bénázott el és nem látja a nyilvánvalókat, inkább becsicskítja Puigot, belerúg a csapatba, most meg Robiba és Minguezaba(utóbbiba nem először), mindenki tudja hogy nem szint egyik se de ezt az öltözőbe kellene megbeszélni nem pedig a sajtóba beleugatni, JA és az érinthetetlen státuszok is megszűnhetnének.
Pedrivel sem tud mit kezdeni. A srác full alibi, egyenesen 0, Robi is lehetne a helyén miközben az egész EB szinte minden meccse róla szólt és minden meccsre jutott legalább 1 olyan mozzanata amire még Iniesta is csettintene és a semlegesek is értették hogy mit keres 18 évesen a Barca kezdőjében.
Ezzel teljesen egyetértek, már csak azt nem tudom, hogy ezt ő hogy nem látja.
Dehogynem. Megmondta : "Hála nekem, a Barcelonának van jövője"Barcaforever írta: ↑2021.09.14. 22:53:10Azt hiszem ő örült a legjobban annak, hogy nem voltak szurkolók tavaly. Señor lesz itt idén fütty, meg fehér zsepi rendesen. Ezt még ő se gondolhatja komolyan, h bárki hosszabbítani akar vele jövő nyár után.![]()
+ 1 pirospont, hogy Busit meg SR-t egyszerre hozta le, rossz volt őket nézni.