2021.09.16. 09:27:37
Sok mindent írtatok, szerintem a helyzet nem olyan bonyolult. Van jelenleg egy Barcelona amelynek semmi köze nincs a régi, nagy Barcához, ami történt tegnapelőtt az szimplán a realitás. Ez a Bayern könnyen megnyerheti a BL-t, de legalábbis biztos, hogy ott van a top3 esélyesek között, ráadásul nagyon jó napot fogott ki.
A Barca meg ezer sebből vérzik, a régi nagycsapatból akik még megmaradtak azoknak is 1-2 szezonja lehet max vagy annyi sem, Busi, Alba, SR, Pique, bármelyiküket nézzük mindegyiknek megkopott a tudása/gyorsasága/állóképessége. Ez normális teljesen, igazából én inkább azon csodálkozom, hogy még ezt is hozzák amit hoznak manapság.
Egy totál átalakulóban lévő csapat van most tele fiatalokkal + egy rakat sérült, köztük olyanok akik a mostani Barcában kulcsemberek simán + elment egy olyan játékos aki nagy valószínűséggel minden idők legnagyobb futballistája ( még ha erről állandó viták is vannak persze ) + baromi nagy pénzügyi válságban van a klub meg szerintem az egész spanyol liga is.
Nincs klub amelyik ezeket a dolgokat ne szenvedné meg jelentősen.
Ezek után jön egy nagyon jó formában lévő Bayern tele klasszissal, más súlycsoport mondjuk ki. Miért is kellett volna verni vagy ikszelni vele? Csak kérdezem tényleg mert sok helyen olvasok most világvégehangulatot meg pocskondiázzák is sokan a csapatot.
Tény hogy nem kellemes látni egy Barcelonát amint folyamatosan képtelen kihozni a labdát saját térfeléről a Nou Campban, de ez csak egy folyamat vége, egy korszak vége amit látunk, ez teljesen normális helyzet, azt gondolom mindenki tudta hogy egy nap eljön amikor nem lesz már Messi, sem Iniesta, Xavi és a többiek és akkor majd jön egy nehéz, átmeneti időszak ami évekig is tarthat, most mégis azt látom hogy sokan csodálkoznak hogy ez meg hogy lehet.
Amit írtak páran, persze, lehetne jobb edzőnk is biztosan, játszhatnánk más rendszerben, itt lehetne még Messi, de 99% hogy ugyanígy kikapunk akkor is a Bayerntől.
Én félig tele látom inkább a poharat és egyáltalán nem vagyok borulátó. Ennek a csapatbak hatalmas bázisa van Katalóniában és külföldön is + van egy Masía is.
Igen, most egy ideig el kell felejteni a BL-t, sőt, lehet a La Liga bajnoki címet is, nem lesz pénz sztárigazolásokra sem, de láttunk egy Demirt, egy Baldét, utóbbi kifejezetten jó benyomást keltett, visszajönnek majd a sérültek, fel fog épülni egy új Barca és lehet vicces amit mondok most, de úgy érzem ez egy nagyon szerethető Barca lesz 2-3 éven belül. Remélem nem tévedek. Csak legyen elég türelme mindenkinek most, főleg a vezetőségnek.