2021.11.04. 12:43:48
Ebben a szezonban harmad és félházzal üzemel a Camp Nou, jelenleg (pár hozzánk hasonló fanatikustól eltekintve) jóval kevesebben kíváncsiak a mai Barcára - ezen mindenképp segítene Messi visszatérése.
Az, hogy a csillagászati fizetését nem tudta kigazdálkodni a klub, és erősítések helyett évek óta elhibázott, méregdrága és magas fizetésű igazolásokra költötték a klub pénzét, miközben elhanyagolták az utánpótlásból jövő fiatalok beépítését, alkalmatlan edzőket hoztak - talán nem az ő felelőssége . Sokkal inkább az előző elnök és a dilettáns sportvezetés okolható ezért, ezt már ezerszer lerágtuk.
Messi személye és csodálatos játéka eurómilliókban mérhető bevételeket hozott a klubnak - csak ha magamból indulok ki, én biztos elmennék még egyszer Barcelónába, hogy megnézzem élőben a családommal! Ezt terveztem idén ősszel a pandémia után, de aztán elment... és most eszemben sincs, hogy ismét elzarándokoljak a Camp Nouba. Gyanítom, elég sokan vannak még így ezzel, megkockáztatom, éves szinten százezrek a világ minden tájáról!
Akik jegyet vesznek, költik a pénzüket Barcás relikviákra, mezekre is... ki a f@xom akar Depay mezt, Dembelés vagy Braithwaite-s bögrét, zoknit venni?! Ezek eurószázmilliós bevételeket jelentenek a klubnak, nehogy már Messit okoljuk azért, mert a világ legjobbjának járó fizetést akart. Egy szerződés mindig két félen múlik, Leó sokszor deklarálta, hogy a Barcából akar visszavonulni, a családjával ott akar élni - én nem hiszem, hogy a PSG-ben való szerencsétlenkedés akár csak középtávon is boldoggá tenné. A vagyona már így is órási, meggyőződésem, hogy akár jóval kisebb fizetésért is visszajönne, ha reményt látna arra, hogy jó irányba indul el a csapat építése. Ennek garanciája Xavi (és esetleg Puyol) személye lenne, én nem hiszem, hogy a Cruyff-féle klubfilozófiától tök idegen "sztáredző" nagyot tudna alkotni a Barcánál!