2021.12.09. 14:30:04
Szerintem bármennyire is nincs pénz, lehetne akár januárban, akár jövő nyáron javítani a keret minőségén, csak kicsit kellene kockáztatni az eladások és vásárlások terén.
Mire gondolok? Ter Stegen hatalmas kedvencem volt mindig is, még a Gladbachban játszott és sehol nem volt a leigazolása, amikor elképzeltem, milyen jó is lenne őt egyszer Barca mezben látni... El sem hittem, amikor valóra vált. De bámennyire is kedvelem, úgy érzem, hogy sokkal jobban járna ő is (saját karrier szempontjából, mert azt hallani, hogy amúgy szeret Barcelonában élni) és a Barca is. Egyszerűen úgy látom, hogy itt nem fog tudni megújulni, talán másik csapatban sikerülne neki és azt is gondolom, hogy érte bőven kaphatna pénzt érte a Barcelona. Plusz, egy elég nagy fizetéstől sikerülne egyben megszabadulni.
Ki jöhetne helyette? Én pl. Onana-val bepróbálkoznék. Lejár a szerződése, itt volt akadémista és bár nagyon sok hír volt, hogy Interhez megy, utóbbi időben nem hallani erről semmit. Benne van a rizikó, egy jó ideje már nem védett az Ajaxban, a válogatottban viszont rendkívül jól védett Elefántcsontpart ellen.
Csak ezen a transzferen lehetne szerintem simán keresni 30 millió körül. Máris lehete egy játékost igazolni pénzért.
Középpályára szintén bepróbálkoznék egy ingyen igazolható játékossal, a Gladbachos Zakariaval. Neki nagy előrelépés lenne még most is a Barcalona és bár nem egy sokpasszos játékhoz nevelt játékos, szerintem elég ügyes, igaz főleg a válogatottban láttam játszani.
Én bepróbálkoznék Dest eladásával is, ha valaki elviszi jó áron (legalább 20-30 millióért, veszteséges azért ne legyen) én őt is engedném. Bár fiatal, még sokat tanulhat, lehet rendkívül jó játékos is még. De pénz jöhetne érte. A változatosság kedvéért, újra egy lejáró szerződésű játékossal próbálnám meg pótolni, szintén Ajaxból: Mazraoui-val. Néha láttam csak játszani (mint előtte Dest-et is), de nekem tetszett a játéka. Nem annyira gyors, nem cselezik, de szerintem sokkal jobban védekezik, mint Dest, ami lássuk be, a jelenlegi védelem esetében nem hátrány.
A Destért kapott pénzből talán jöhetne egy újabb játékos, kis pénzért, akár kölcsönbe vételi opcióval.
És még lehetne talán folytatni s sort. Nagy eséllyel a védelembe is lehetne szerezni lejáró szerződésű játékost, aki jobb lehet mint pl. Lenglet vagy akár Pique.
Na de dreaming OFF.
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker