csababarca írta: ↑2021.12.07. 16:05:21
Garancia nincs az EL megnyerésére, meg meredek, de a 16 között se 100% a bl-ből való búcsúzás.
Nagyon sok összetevős a dolog, de most úgy beszélgetünk, mintha az EL győzelem zsebben lenne, meg a bl esetén az egyből kiesés is.
Felvetések ezek, a realitás meg egész mást mond.
Nyilván itt azt kell figyelembe venni, hogy ha tovább vergődünk a BL-ben akkor hozzuk ki a maxot, ha az EL-be kerülünk akkor abból hozzuk ki a legtöbbet.
Igazad van sok az összetevő, ebből vettem sokat számításba és jutottam arra feltevésre hogy potenciálisan a tavaszi szezonra a legjobb az EL győzelem lenne. Ez az alap feltevésem, ami még viszonylag ragaszkodik a valósághoz.
Alá is támaszottam a feltevést azzal hogy az utolsó 4 győztesből 3 spanyol. Atlético, Chelsea aztán Sevilla és Villareal.
Ha az utóbbi kettő megnyerte, nem látom miért ne nyerhetnénk meg.
Ugyanígy elfogadtam amit Davi10 is írt, hogy kaphatunk olyan sorsolást hogy abból BL negyeddöntő legyen, ami már talán jobb is mint az EL győzelem.
Én akkor is inkább az EL-re szavaznék, mert az trófea és egy emlék, egy öröm, ami alapot adhat a Xavi korszaknak és a fiataloknak, ha összejön. Ez + a BL indulás + a pénz ami miatt szerintem kifejezetten jól jöhetnénk ki az EL-be lecsúszással, ha aztán keményen meghajtjuk és nyerünk. Nem kijelentés, feltevés.
Pesszimista hozzáállással a legjobb a továbbjutás lenne, mert az gyorsan egy vödör pénz, és még az is belefér hogy a BM lesimáz minket. Csak a Dinamónak kell drukkolni és kész, mellé tehetjük hogy az EL-ből is úgyis kiesnénk. Csak már elég a sírásból azért mentem a másik irányba, hogy potenciálisan mivel járhatunk a legjobban, ami még azért nagyjából reális is.