1. Ez szerintem valószínűleg így volt (pláne ha megnézzük, hogy ezek közül az emberek közül már nincs is mindenki itt, és pletyók mindenkiről vannak közülük, hogy szabadulnánk tőlük).Sonoma írta: ↑2022.01.09. 13:32:31Azért ez az infó, a " veszteség felturbózása" felvet pár kérdést.
1. Annyira biztosak voltak benne Laportáék, hogy eladják/elmennek maguktól is a fentebb említett játékosok, hogy beírták a könyvelésbe ezeket a játékosokat ( jún 30-ig)?
2. Ezzel akarták megteremteni a lehetőséget Messi újabb szerződtetésére a pénzt, vagy eleve nem akarták megtartani ( tudták előre, hogy ennyire lecsökken a fizetésekre fordítható keret) és így akarták kieszközölni Messi távozását (mert ugye Messi megtartásával kampányolt Laporta is)?
3. Ezek végig tudatos húzások voltak, vagy akkor estek pofára, amikor Tebas bejelentette nekik ( a 20/21 könyvelési év után), hogy innentől a harmadára csökkent a fizetésekre fordítható keret a Barcának ( + a 25% szabály az új igazolásokra), és nem lehet semmiféle számviteli trükközés?
2. Ezzel a manőverrel mindenképpen a távozását erőszakolták ki első körben, mert önnön magukat fosztották meg ezzel a lehetőségtől, h Messi bérigényét teljesítsék idén a hosszabbításhoz... viszont technikailag ha így a későbbi szezonokban drámaian megnő a fizetési sapka, akkor akár le is igazolhatjuk Messit

3. Szerintem pofáraesés nem volt, 100%, hogy pontosan tudják, hogyan történik a fizetési sapka kiszámolása a La Ligánál, és a mókolásukkal milyen hatást gyakoroltak rá. Sőt, a fizetési sapka lecsökkentése önmagában egy céljuk is lehetett Laportáéknak, lásd 2. pont, és más dolgok miatt is. Viszont azt el tudom képzelni amúgy, hogy amennyiben a CVC-dílt tényleg az utolsó pillanatban utasították el, valamivel mégis rosszabb helyzetbe manőverezték magukat anyagilag a szezonra, mint az kezdetben a tervük volt. Szóval lehet, hogy emiatt túllőttek a célon kicsit a tervhez képest.
A 2. és 3. pontot egymás összevonva azt mondanám, hogy Messi megtartása nem volt Laportáéknak prió, fontosabb volt kozmetikázni a számokat nekik. Valószínűleg igazak így a pletykák, hogy a CVC-díl elkaszálása miatt távozott Messi is. A CVC megegyezés és Messi megtartása csak a nice to have kategóriába esett sztem Laportáéknál.