Ousmane Dembélé
Én meg tudom érteni, hogy sokan ki vannak tőle, mert örök sérült volt eddig, "nem tett le sokat" az asztalra, mizéria van a fizujával, az ügynökével, a hosszabbításról nem is beszélve, stb...
De néhány dolgot azért nézzünk kicsit más oldalról is, ne a fotelból, meg a Messi és az álom Pep éra szivárványszínű unikornis hátáról!
Láttátok játszani anno Franciaországban, majd a Dortmundban? Nem véletlen akartuk és majd a focivilág fele megszerezni. Nekünk sikerült, az hogy mennyiért és milyen fizuval stb, más tészta ...
Korábban nem sokat tudott mutatni, mert sokat volt sérült. Csinált butaságokat meccsen is, mikor pl nem szólt, hogy már érezte a sérülést és tovább játszott, vagy a magánéletben, playstation meg késések edzésről, közös kajálásról, stb. Már amennyi és ahogy igaz ebből is, mert egy idő után túl volt tolva ez is körülötte.
És itt jön a DE
Baromira változott! Edzés hozzáállásban, táplálkozásban, magánéletben, és lám-lám a társak is sokkal jobban elfogadják, és kedvelik a csapaton belül jelenleg! Nézzétek meg az edzés videókat régebbről és most. Vagy hallgassátok meg a csapat körüli emberek véleményét is.
Nem a francia klikkel van már csak, sőt ...
Vagy nézzük a játékát: évekkel ezelőtt beszállt és akkor is láttuk, hogy megy egy az egybe, meri és csinálja a cselt, stb. Sokszor talán feleslegesnek tűnően, vagy bután, a védekezéséről nem is beszélve , bár nem feltétlenül erről kell megítélni egy támadó játékost, mert akkor Suarez meg Messi elbírálása is más lenne kicsit. De nem is velük akartam összehasonlítani.
Inkább csak arra felhívni a figyelmet, hogy jelenleg minden ellenfél tudja, ha kimegy a csapat a pályára akkor a többi támadónk ellen elég a területvédekezés, míg Dembele az egyetlen ketyegő bombánk. ezért is van, hogy állandóan leduplázzák, stb.
Mégis megcsinálja a helyzeteket. Egyedül és saját magának! Lehet rosszul fejezi be? Vagy nem tűnik elég hatékonynak? Lehet ebben is fejlődni. De legalább ott tartunk, hogy helyzetünk van! És általa a legtöbbször, ha pályán van. És ez elég feltűnő az elmúlt másfél év impotens támadójátékunk után. Előbb utóbb belövi majd a helyzeteit, és majd ebben is jobb lesz. főleg, ha lesznek végre értelmes társak még a pályán, akik lekötik majd az ellenfél védelmét is jobban, és nem csak rá fognak koncentrálni.
Mert aki focizott már, az talán tudja milyen egy az egybe kiugrani és gólt lőni (Jutgla), vagy túlugrani az emberem és gólt fejelni (Luuk), vagy két-három emberrel szemben megcsinálnia cselt, szélről befelé jönni, területet nyerni, betörni tizenhatoson belülre, vagy épp távolról lőve gólt szerezni, mint ahogy Dembelének kell próbálkoznia, melyik mivel jár egyénileg és melyiket nehezebb kivitelezni.
A védekezése meg ... régen konkrétan nem létezett ilyen tevékenysége, most meg Xavi úgy megnevelte ennyi idő alatt is, hogy pl.a Madrid ellen is sokszor baloldali középpályásnak tűnt, nem pedig szélső támadónak, annyira fegyelmezetten visszazárt minden labdavesztés után! Ahányszor labdát vesztettünk, már a felezővonalnál volt a bal szélen egyből, arról nem beszélve hányszor lépett közbe jól a saját tizenhatosunk környékén is.
Szóval nem véletlen szerintem, hogy Xavi is miért preferálná. Sok van a srácban, és végre kezdik is kihozni belőle megint ...
És nem vagyok Dembele fan, a kardomba sem fogok dőlni, ha távozik, de úgy érzem nem igazán jogos ez a gerjeszett közutálat vagy szimplán divatos köpködés felé.
De néhány dolgot azért nézzünk kicsit más oldalról is, ne a fotelból, meg a Messi és az álom Pep éra szivárványszínű unikornis hátáról!
Láttátok játszani anno Franciaországban, majd a Dortmundban? Nem véletlen akartuk és majd a focivilág fele megszerezni. Nekünk sikerült, az hogy mennyiért és milyen fizuval stb, más tészta ...
Korábban nem sokat tudott mutatni, mert sokat volt sérült. Csinált butaságokat meccsen is, mikor pl nem szólt, hogy már érezte a sérülést és tovább játszott, vagy a magánéletben, playstation meg késések edzésről, közös kajálásról, stb. Már amennyi és ahogy igaz ebből is, mert egy idő után túl volt tolva ez is körülötte.
És itt jön a DE
Baromira változott! Edzés hozzáállásban, táplálkozásban, magánéletben, és lám-lám a társak is sokkal jobban elfogadják, és kedvelik a csapaton belül jelenleg! Nézzétek meg az edzés videókat régebbről és most. Vagy hallgassátok meg a csapat körüli emberek véleményét is.
Nem a francia klikkel van már csak, sőt ...
Vagy nézzük a játékát: évekkel ezelőtt beszállt és akkor is láttuk, hogy megy egy az egybe, meri és csinálja a cselt, stb. Sokszor talán feleslegesnek tűnően, vagy bután, a védekezéséről nem is beszélve , bár nem feltétlenül erről kell megítélni egy támadó játékost, mert akkor Suarez meg Messi elbírálása is más lenne kicsit. De nem is velük akartam összehasonlítani.
Inkább csak arra felhívni a figyelmet, hogy jelenleg minden ellenfél tudja, ha kimegy a csapat a pályára akkor a többi támadónk ellen elég a területvédekezés, míg Dembele az egyetlen ketyegő bombánk. ezért is van, hogy állandóan leduplázzák, stb.
Mégis megcsinálja a helyzeteket. Egyedül és saját magának! Lehet rosszul fejezi be? Vagy nem tűnik elég hatékonynak? Lehet ebben is fejlődni. De legalább ott tartunk, hogy helyzetünk van! És általa a legtöbbször, ha pályán van. És ez elég feltűnő az elmúlt másfél év impotens támadójátékunk után. Előbb utóbb belövi majd a helyzeteit, és majd ebben is jobb lesz. főleg, ha lesznek végre értelmes társak még a pályán, akik lekötik majd az ellenfél védelmét is jobban, és nem csak rá fognak koncentrálni.
Mert aki focizott már, az talán tudja milyen egy az egybe kiugrani és gólt lőni (Jutgla), vagy túlugrani az emberem és gólt fejelni (Luuk), vagy két-három emberrel szemben megcsinálnia cselt, szélről befelé jönni, területet nyerni, betörni tizenhatoson belülre, vagy épp távolról lőve gólt szerezni, mint ahogy Dembelének kell próbálkoznia, melyik mivel jár egyénileg és melyiket nehezebb kivitelezni.
A védekezése meg ... régen konkrétan nem létezett ilyen tevékenysége, most meg Xavi úgy megnevelte ennyi idő alatt is, hogy pl.a Madrid ellen is sokszor baloldali középpályásnak tűnt, nem pedig szélső támadónak, annyira fegyelmezetten visszazárt minden labdavesztés után! Ahányszor labdát vesztettünk, már a felezővonalnál volt a bal szélen egyből, arról nem beszélve hányszor lépett közbe jól a saját tizenhatosunk környékén is.
Szóval nem véletlen szerintem, hogy Xavi is miért preferálná. Sok van a srácban, és végre kezdik is kihozni belőle megint ...
És nem vagyok Dembele fan, a kardomba sem fogok dőlni, ha távozik, de úgy érzem nem igazán jogos ez a gerjeszett közutálat vagy szimplán divatos köpködés felé.
Bennem is bennem van a GÉNIUS, csak az istennek nem jön ki!LG írta: ↑2022.01.13. 21:22:03Igen, és láttuk már korábban a Dortmundban és 18 őszén a Barcában is, hogy tud ő azért gólokat lőni, sőt, még nagyon sok lehetőség sem kell hozzá. Vinicius jó példa, de még lehetne felhozni másokat is, akiknek volt olyan időszakok, amikor egyáltalán nem jöttek a gólok, aztán átszakadt egy gát, és elkezdtek szépen potyogni.bence0330 írta: ↑2022.01.13. 09:26:01Az a szomorú, hogy jelenleg szerintem egyetlen dolgon múlik a megítélése (ha csak szakmai szemmel nézem, és hagyom a mostani szappanoperájukat). A lövésein. Az elmúlt 6-7 meccse úgy nézett ki, hogy megcsinálja magának a helyzetet, meccsenként akár 4-5-ször is, megveri 1v1-ben a védőjét, el is tudja lőni, de én nem tudom láttam-e ilyet, hogy valaki hosszú meccseken át egyszerűen ilyen szinten képtelen eltalálni a kaput. Erő pedig van bőven, szóval ha eltalálná, abból tuti, hogy lenne gól bőven. Tegnap a végén az az éles szögből leadott lövőse volt tán az első meccsek óta, amivel kaput talált, de persze lehet, hogy volt még 1, vagy 2, csak nem emlékszem rá..
Képzeljük el, ha ebből a 4-5-6 lövésből csak 1 beakadna meccsenként. Nagyon máshogy tekintenénk rá. Csak nem tudom, ez ideiglenes téma, vagy egyszerűen csak nem tudja kontrollálni a lövéseit.
Szerintem nem vitás, hogy Dembelé (nagyon) keveset adott nekünk, ahhoz képest, hogy mennyit áldoztunk érte. De a lehetőség még mindig benne van a nagy a dolgokra, csak fejben össze kellene szednia magát. Lehet, hogy ez sosem sikerül majd neki. Benne van, hogy örök ígéret marad, már csak a sérülései miatt is. De benne van az, hogy eljön neki az az időszak, ahol minden klappolni fog, és akkor nagyon erős szintet hozhat. Azt pedig rossz lenne látni, ha ezt másik csapatban tenné meg.

Igen, és láttuk már korábban a Dortmundban és 18 őszén a Barcában is, hogy tud ő azért gólokat lőni, sőt, még nagyon sok lehetőség sem kell hozzá. Vinicius jó példa, de még lehetne felhozni másokat is, akiknek volt olyan időszakok, amikor egyáltalán nem jöttek a gólok, aztán átszakadt egy gát, és elkezdtek szépen potyogni.bence0330 írta: ↑2022.01.13. 09:26:01Az a szomorú, hogy jelenleg szerintem egyetlen dolgon múlik a megítélése (ha csak szakmai szemmel nézem, és hagyom a mostani szappanoperájukat). A lövésein. Az elmúlt 6-7 meccse úgy nézett ki, hogy megcsinálja magának a helyzetet, meccsenként akár 4-5-ször is, megveri 1v1-ben a védőjét, el is tudja lőni, de én nem tudom láttam-e ilyet, hogy valaki hosszú meccseken át egyszerűen ilyen szinten képtelen eltalálni a kaput. Erő pedig van bőven, szóval ha eltalálná, abból tuti, hogy lenne gól bőven. Tegnap a végén az az éles szögből leadott lövőse volt tán az első meccsek óta, amivel kaput talált, de persze lehet, hogy volt még 1, vagy 2, csak nem emlékszem rá..
Képzeljük el, ha ebből a 4-5-6 lövésből csak 1 beakadna meccsenként. Nagyon máshogy tekintenénk rá. Csak nem tudom, ez ideiglenes téma, vagy egyszerűen csak nem tudja kontrollálni a lövéseit.
Szerintem nem vitás, hogy Dembelé (nagyon) keveset adott nekünk, ahhoz képest, hogy mennyit áldoztunk érte. De a lehetőség még mindig benne van a nagy a dolgokra, csak fejben össze kellene szednia magát. Lehet, hogy ez sosem sikerül majd neki. Benne van, hogy örök ígéret marad, már csak a sérülései miatt is. De benne van az, hogy eljön neki az az időszak, ahol minden klappolni fog, és akkor nagyon erős szintet hozhat. Azt pedig rossz lenne látni, ha ezt másik csapatban tenné meg.
Ne legyél ennyire elvakult. Tényleg ő legveszélyesebb, abban a tekintetben amit állítanak a többiek.Troym írta: ↑2022.01.13. 16:40:20Még a kaput sem találja el. (17/1) Gólja sincs egy darab se. Gólpassza is azért, mert beadott egy szögletet (oké van még 1 akcióból). De nyilván ő a legveszélyesebb. Még Braithwaite is előtte jár eredményességben. Az a fickó, akit igazolási időszakon kívül hoztak és senki nem értette mit keres itt. De még Dest is több gólpasszt összehozott jobb hátvédként és rengetegen elküldenék. Ha azon vitáznánk, hogy Depay, vagy Fati a veszélyesebb azt mondom bármilyen vélemény alátámasztható, na de ő? Ne már.
Én is elküldeném Dembelét, és szerintem is gyenge volt.
De igazuk van. Dembelé playmaker. Már írtam hogy ő volt a Messink. Ha megkapta, csinált valamit. Ilyen játékosok nélkül BW soha az életbe nem rúg gólt, mert nincs ki helyzetet alakítson ki, amit a BW bekotorhat, lásd most is LDJ gólja.
Dembelé ezért tényleg fontos, csak szerintem is, annyira gyenge a mutatója és olyan arányban nem jönnek be a dolgai, hogy ezért marasztalni felesleges.
De tény, hogy ő legveszélyesebb. Ez egy amolyan paradox. Elküldjük miközben ő csinál mindent? Igen.
Majd Xavi kitalálja ki hogy mit vesz át, Ferrannal Fatival és Depayyal jók lehetünk Dembelé playmakingje nélkül is.
Playmaking:
cselezéssel emberek kimozdítása, terület generálás, olyan passz ami vonalakat tör fel, labda cipelése A-ból B-be, úgy hogy az lendületet, dinamikát ad a csapatnak stb.
Ezt tényleg kb csak Dembelé csinálta, főleg az 1. félidőben. Utána már Pedri is, Depay is, szóval menni fog ez nélküle is, de igazat kell adni, hogy jelenleg ő a legaktívabb emberünk a pályán. Ő tényleg csinálni akar valamit.
Ne haragudj, de csak a fejem tudom fogni. Egyrészt ez a minden szám ami szerinted alátámasztja, hogy közepes ?Troym írta: ↑2022.01.13. 16:03:19
Még a kaput sem találja el. (17/1) Gólja sincs egy darab se. Gólpassza is azért, mert beadott egy szögletet (oké van még 1 akcióból). De nyilván ő a legveszélyesebb. Még Braithwaite is előtte jár eredményességben. Az a fickó, akit igazolási időszakon kívül hoztak és senki nem értette mit keres itt. De még Dest is több gólpasszt összehozott jobb hátvédként és rengetegen elküldenék. Ha azon vitáznánk, hogy Depay, vagy Fati a veszélyesebb azt mondom bármilyen vélemény alátámasztható, na de ő? Ne már.

Azt meg nem állítottam sehol, hogy ő a legveszélyesebb, de hogy az egyik legveszélyesebb azt statok nélkül szimplán, ha nézi az ember is láthatja, nem véletlen játszik bármelyik oldalon folyamat őt keresik a társak.
Még a kaput sem találja el. (17/1) Gólja sincs egy darab se. Gólpassza is azért, mert beadott egy szögletet (oké van még 1 akcióból). De nyilván ő a legveszélyesebb. Még Braithwaite is előtte jár eredményességben. Az a fickó, akit igazolási időszakon kívül hoztak és senki nem értette mit keres itt. De még Dest is több gólpasszt összehozott jobb hátvédként és rengetegen elküldenék. Ha azon vitáznánk, hogy Depay, vagy Fati a veszélyesebb azt mondom bármilyen vélemény alátámasztható, na de ő? Ne már.
Milyen számok mutatják, hogy közepes? Nem hoztál erre semmit, csak egy teljesen értelmetlen statisztikát, hogy hányszor lőnek a csatáraink kapura.
- Guille
- Capitá del Barça
Nézd, vegyes a kép, mindenkinek igaza van kicsit. Dembelé a helyzeteinek egy jó részét elbénázza, nem talál kaput, belevezeti a védőbe a labdát stb. a másik részéből viszont egyértelműen veszély keletkezik. "Vakok között félszemű". Lőni mindenki tud (gondolnánk, nálunk persze nem igaz ez sem), de ha nézzük a meccseket, általában ő teremti meg magát a lövőhelyzetet, ő cselez majdnem mindig, amikor nála van a labda ezért őt is erőltetik. Kettőzni kell, mert benne van a veszély, már ezzel is bontja a védelmeket. Ha Alba van a szélen mindenki tudja, hogy csak passzol esetleg bead, abból pedig 10-ből 1-2 ami ember felé száll.Troym írta: ↑2022.01.13. 16:03:19A gól előtti beadás 5 méterről pontatlan volt. A védő tisztázása pattant Luukra. Biztos így akarta.
Biztos én személy szerint jóval gyengébbnek látom szubjektívan, de a túloldalon meg azt érzem miután minden szám azt mutatja, hogy közepes az a válasz, hogy de ö a legveszélyesebb mert csak.
Dembelé egy lottószelvény, egy sorsjegy, ami elég ritkán nyer, de benne van esély. Ezzel nem dicsérni akarom, mert már nálam is nagyjából eljátszotta az esélyeit, de ez a tehetsége és a támadószelleme tény, és sajnos hiánycikk a csapatban. Nincs más játékos, aki mer cselezni, 1v.1- ezik (Abde igen, de láthatjuk pl. tegnap, mennyire ment neki), aki lefut egy embert. A többiek "csak" passzból, bemozgásokból tudnak túljutni az ellenfél játékosán, míg Dembelénél úgy 60%, hogy lazán lefutja, lecselezi a védőjét. A többiek a játék ezen elemében csak "alibiznek".
Ez az a faktor, ami miatt fontos ő, csak mellé ugye ott van a bénázása/dekoncentráltsága, különben már rég klasszis lenne. Szerintem Xavi is ezért értékeli őt, én magam mondjuk remélem, hogy Torres érkezésével és Fati egészségével végre más játékosok is képesek lesznek hozni ezt a váratlan faktort a támadásainkba.
Olvasgatom a kommenteket, s tiszteletben tartva mindenkinek a véleményét, az enyém is meg van. Sajnos, az élettől kapott foci adottságához nem kapott elég leleményességet. Sőt!Andris írta: ↑2022.01.13. 15:25:02Szerintem halal mindegy, milyen statot hoztok, golokat vagy kapura tarto loveseket vagy kulcspasszokat vag xgt vagy akarmit. Aki erti, erzi is ezt a jatekot, es nezte az elmult ket honapban a csapat meccseit, az tudja, hogy Dembele adja az egyetlen igazan veszelyes pontot a tamadosorunkban. Ahanyszor hozza kerul a labda, 1v1, kulcspassz, beadas, lovocsel vagy loves a vege. Megkapja, es tudhatjuk h tortenni fog valami. Fele esetben semmi emlitesre melto, de megprobalja. Es sztem Messi kiserleteinek is a fele igy vegzodott. Talan valamivel jobb volt.
Engem is idegesit a sok ostoba dontese, a katasztrofalis lovesei, de ezek mellett is benne van a legnagyobb potencial, o az elso szamu veszelyforras elol.
A lenyeg, h jo a srac, es most egeszseges is.
A klubnak van egy anyagi helyzete ami korlatokat szab, es Be kell biztositani magunkat a serulekenysege miatt is szokasosnal joval nagyobb fuggo reszekkel, de egyebkent meg amit lehet ezek figyelembevetelevel meg kene tenni a maradasaert.
Azt meg elfelejteni, hogy majd 11 kezdo jatekosunk lesz, akikkel ujra top10es bl csapat leszunk, es mellesleg mind a 11 granatvoroskek vérű diszmellenyes katalan aki ha kell nem is ker fizetest, csak legyen ujra dicso elete klubja. Ilyen nem lesz tobbet. Az volt a csoda, hogy volt.
Nem banom, ha nem akar mindenaron Barcas lenni valaki, es azt se ha megkeri az arat a piaci viszonyoknak megfeleloen (!)… ettol meg jatszhat nalunk, ha osszejon, nem lesz semmivel kisebb a szememben. Ezekez inkabb altalanossagban irom. Dembele ugynoke altal kivant szamok egyreszt irrealisak, masreszt el se hiszem igazabol a sajtonak (a szamokat). 10bol 9szer kamu amit irnak, mindegy h atigazolasrol, fizetesrol vagy barmirol is van szo.
Ami itt szemet szúrt, az a Messivel való összevetés. Szerintem ilyet még véletlenül sem szabad!
Nem is akarom feszegetni a dolgot, csupán egy megjegyzés: Messi ilyen idős korában még gyorsulásban is fölötte volt.
- Andras Inieszta
- Barça B
Ahogy Andris is fogalmazott, Dembi jelenleg az a játékosunk elől, akihez ha hozzákerül a labda, biztosak lehetünk benne, hogy történni fog valami csel/rálövés/beívelés/akármi. Ő nem passzolja felezővonalig vissza a labdát, ha összezárnak előtte. Ő jelenleg a legfélelmetesebb támadónk a többi csapat szemében. Még akkor is, ha szökőévente talál gólt. Nagyon buta döntéseket hoz, ezt már kielemeztétek kismilliószor. De még így is... Szerintem csak jó minőségű játszótársak kellenének mellé és akkor már nem csak őt akarná mindenki 2v1-ben fogni, máris több helye lenne. Szeretném, ha maradna megfelelő fizuval, vagy nagyon drágán el tudnánk adni. Ha ingyen itt hagy minket, akkor az nagyobb csapás lesz, mint hogy itt van, de nem lövi a gólokat.
A gól előtti beadás 5 méterről pontatlan volt. A védő tisztázása pattant Luukra. Biztos így akarta.
Biztos én személy szerint jóval gyengébbnek látom szubjektívan, de a túloldalon meg azt érzem miután minden szám azt mutatja, hogy közepes az a válasz, hogy de ö a legveszélyesebb mert csak.
Az első félidőben neki köszönhettük a helyzeteket, a gól előtti beadás is az övé. A többiektől semmi extra nem jött, előre rugdosták meg elvesztették. Ahogy Andris is írja, ha hozzá kerül a labda, benne van a veszély, hogy történik valami az ellenfél kapuja előtt. Szép dolog a statisztika, nagyon jó nézegetni de nem minden.Troym írta: ↑2022.01.13. 11:05:30A statisztikák kemény dolgok, szóval úgy néz ki, hogy eddig 17 lövése volt pl a bajnokságban, 16 nem talált kaput és 0 gól, ez 6 meccsen. Braithwaite 3 meccsen, 7 lövés, 3 talált kaput 2 gól. Fati 5 meccsen 13 lövés, 6 talált kaput 3 gól. Luuk 11 meccsen 14 lövés, 5 talált kaput 3 gól. Jutgla 5 meccsen 10 lövés, 4 talált kaput 1 gól. Abde 9 meccsen 15 lövés, 4 ment kapura 1 gól. Memphist nem tettem ide, mert sokkal több meccset játszott, nehezebb az összehasonlítás.
Nekem úgy néz ki jelenleg ő a leggyengébb támadó kapu előtt. (összpontosítás és gyors döntések kellenek ott, plusz nem ártana a munkára figyelni a milliók helyett) Tavalyi szezonban pl. Dembelének 30 meccsen volt 55 lövése, 21 ment kapura és 6 gólt rúgott.
Mielőtt bárki belém áll, hogy mennyibe kerül meg itt van 4 éve, nekem mindegy, hogy megy vagy marad, ha nem tudnak megegyezni isten áldja, de tegnap is jó meccset játszott, amíg Fatiék nem jöttek a pályára ő vitte a hátán a csapatot, kb 80-20 arányban mentünk a bal oldalt, nem véletlenül. Az hogy kapura lövés nem nagyon megy neki az tény, de mióta játszik majdnem minden gólban benne van.
Ami pedig pluszban tetszett, hogy védekezésben besegített, én korábbi években nem láttam túl sokat hátul szerelni, szóval ebben meg úgy néz ki fejlődik.
Mivel csatár, én is elsősorban a helyzetei és a góljai alapján szoktam megítélni, és ebből a szempontból siralmas a kép. Én elfogadom, hogy a többiekhez képest még mindig benne van meg leginkább a gólveszély, de egy csatár a tiszta lövőhelyzeteknél legyen olyan kedves és találja már el a kaput.
Tegnap akkor is felszisszentem, amikor az oldalvonalnál egy lapos passzt nem tudott levenni, és a talpa alatt kicsúszott a labda. Viszont örültem, hogy néha vissza-visszajött védekezni is.
Tegnap akkor is felszisszentem, amikor az oldalvonalnál egy lapos passzt nem tudott levenni, és a talpa alatt kicsúszott a labda. Viszont örültem, hogy néha vissza-visszajött védekezni is.
- Andris
- Adminisztrátor
Szerintem halal mindegy, milyen statot hoztok, golokat vagy kapura tarto loveseket vagy kulcspasszokat vag xgt vagy akarmit. Aki erti, erzi is ezt a jatekot, es nezte az elmult ket honapban a csapat meccseit, az tudja, hogy Dembele adja az egyetlen igazan veszelyes pontot a tamadosorunkban. Ahanyszor hozza kerul a labda, 1v1, kulcspassz, beadas, lovocsel vagy loves a vege. Megkapja, es tudhatjuk h tortenni fog valami. Fele esetben semmi emlitesre melto, de megprobalja. Es sztem Messi kiserleteinek is a fele igy vegzodott. Talan valamivel jobb volt.
Engem is idegesit a sok ostoba dontese, a katasztrofalis lovesei, de ezek mellett is benne van a legnagyobb potencial, o az elso szamu veszelyforras elol.
A klubnak van egy anyagi helyzete ami korlatokat szab, es Be kell biztositani magunkat a serulekenysege miatt is szokasosnal joval nagyobb fuggo reszekkel, de egyebkent meg amit lehet ezek figyelembevetelevel meg kene tenni a maradasaert.
Azt meg elfelejteni, hogy majd 11 kezdo jatekosunk lesz, akikkel ujra top10es bl csapat leszunk, es mellesleg mind a 11 granatvoroskek vérű diszmellenyes katalan aki ha kell nem is ker fizetest, csak legyen ujra dicso elete klubja. Ilyen nem lesz tobbet. Az volt a csoda, hogy volt.
Nem banom, ha nem akar mindenaron Barcas lenni valaki, es azt se ha megkeri az arat a piaci viszonyoknak megfeleloen (!)… ettol meg jatszhat nalunk, ha osszejon, nem lesz semmivel kisebb a szememben. Ezekez inkabb altalanossagban irom. Dembele ugynoke altal kivant szamok egyreszt irrealisak, masreszt el se hiszem igazabol a sajtonak (a szamokat). 10bol 9szer kamu amit irnak, mindegy h atigazolasrol, fizetesrol vagy barmirol is van szo.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
- Barcaforever
- Director del Fútbol
Nem igazán, a szomorú az, hogy van egy 130 millió euros játékosunk és lassan 3 éve talán azon drukkolunk, hogy találja el a kaput vagy hogy ne vezesse 2 védőbe a labdát. Egy 30 milliós játékostól még csakcsak elmegy, de így totális katasztrófa az ember, felesleges ezeket az apró pozitívumokat keresgélni benni, mert a srác így vagy úgy 3 Ferran Torres árába került vagy lehetne még néhány durva összehasonlítást keresni. Ennek tükrében gyors és olyan jól húzza vissza a labdát mint Perisic….bence0330 írta: ↑2022.01.13. 09:26:01Az a szomorú, hogy jelenleg szerintem egyetlen dolgon múlik a megítélése (ha csak szakmai szemmel nézem, és hagyom a mostani szappanoperájukat). A lövésein. Az elmúlt 6-7 meccse úgy nézett ki, hogy megcsinálja magának a helyzetet, meccsenként akár 4-5-ször is, megveri 1v1-ben a védőjét, el is tudja lőni, de én nem tudom láttam-e ilyet, hogy valaki hosszú meccseken át egyszerűen ilyen szinten képtelen eltalálni a kaput. Erő pedig van bőven, szóval ha eltalálná, abból tuti, hogy lenne gól bőven. Tegnap a végén az az éles szögből leadott lövőse volt tán az első meccsek óta, amivel kaput talált, de persze lehet, hogy volt még 1, vagy 2, csak nem emlékszem rá..

-
- Capitá del Barça
Suareznek is voltak itt időszakai, amikor meccseken keresztül nem tudta belőni, még 5 méterről sem. Marcus Rashford a Unitedben hasonló cipőben jár jelenleg, bár Ő még mezőnyben is bénázik.davi10 írta: ↑2022.01.13. 10:07:57Engem Vinicius-ra emlékeztet. De úgy az egész csapatra jellenző, hogy 10+ méterről képtelenek eltalálni a kaput, ez szerintem az egyik leggázabb része a csapatnak.bence0330 írta: ↑2022.01.13. 09:26:01Az a szomorú, hogy jelenleg szerintem egyetlen dolgon múlik a megítélése (ha csak szakmai szemmel nézem, és hagyom a mostani szappanoperájukat). A lövésein. Az elmúlt 6-7 meccse úgy nézett ki, hogy megcsinálja magának a helyzetet, meccsenként akár 4-5-ször is, megveri 1v1-ben a védőjét, el is tudja lőni, de én nem tudom láttam-e ilyet, hogy valaki hosszú meccseken át egyszerűen ilyen szinten képtelen eltalálni a kaput.
Végre eljutunk lövőhelyzetekig, merünk is lőni a 16-oson kívülről, de kb. senki nem képes eltalálni a kaput.
Majd talán Fati vagy Torres...
Meglepően gyakori a támadóknál, hogy fejben leblokkolnak kifejezetten a befejezéseknél/góllövésnél és rossz döntéseket hoznak. Dembelé esetében csak látványosabbak a kihagyott helyzetek, mert szinte csak távolról vagy kiszorított(oldalról) helyzetből lő, és túlságosan nagy erővel. Egyértelműen fejben van valami gát, stressz ami miatt rágörcsöl a végén és elrontja. Jó lenne ha az ügynöke a nagy tárgyalásosdi mellett segítene például egy megfelelő szakember találni mellé, akivel le tudja ezt a problémát küzdeni.
https://understat.com/player/3226 DembeleTroym írta: ↑2022.01.13. 11:05:30A statisztikák kemény dolgok, szóval úgy néz ki, hogy eddig 17 lövése volt pl a bajnokságban, 16 nem talált kaput és 0 gól, ez 6 meccsen. Braithwaite 3 meccsen, 7 lövés, 3 talált kaput 2 gól. Fati 5 meccsen 13 lövés, 6 talált kaput 3 gól. Luuk 11 meccsen 14 lövés, 5 talált kaput 3 gól. Jutgla 5 meccsen 10 lövés, 4 talált kaput 1 gól. Abde 9 meccsen 15 lövés, 4 ment kapura 1 gól. Memphist nem tettem ide, mert sokkal több meccset játszott, nehezebb az összehasonlítás.
Nekem úgy néz ki jelenleg ő a leggyengébb támadó kapu előtt. (összpontosítás és gyors döntések kellenek ott, plusz nem ártana a munkára figyelni a milliók helyett) Tavalyi szezonban pl. Dembelének 30 meccsen volt 55 lövése, 21 ment kapura és 6 gólt rúgott.
https://understat.com/player/7887 de Jong
https://understat.com/player/3211 Braithwaite
Igen, jobbak a befejező csatáraink kaput eltaláló lövései. Hiszen nekik igazából ez az elsődleges feladatuk, ráadásul ha megnézed a linkelt oldalakon, akkor Ők szinte csak a 16oson belülről lőnek. (90-95%)
Dembele lövései ezzel szemben nagyrészt messzebből vagy oldalról érkeznek, nem a kapuval szemben. Így értelemszerűen nagyobb a hibalehetőség, ráadásul több ellenfél is van útban, hogy blokkolja. Ettől függetlenül természetesen ennél jobb pontossági egyértelműen elvárható lenne egy ilyen szinten játszó embertől. Csak az ilyen összehasonlítások rendkívül csalókák tudnak lenni.
Ez így pont csak arra jó, hogy hergelje a népet, ez így kb semmitmindó statisztika... Dembele össz xg-je 0.59 és ez kb mindent elmond milyen helyzetkben is kell próbálkoznia... 17 lövéséből amúgy 12 volt boxon kívülről, ezeknek az átlag xg-je 0.02, míg az 5 lövésének ami boxon belül volt az átlaga 0,03 xg.Troym írta: ↑2022.01.13. 11:05:30A statisztikák kemény dolgok, szóval úgy néz ki, hogy eddig 17 lövése volt pl a bajnokságban, 16 nem talált kaput és 0 gól, ez 6 meccsen. Braithwaite 3 meccsen, 7 lövés, 3 talált kaput 2 gól. Fati 5 meccsen 13 lövés, 6 talált kaput 3 gól. Luuk 11 meccsen 14 lövés, 5 talált kaput 3 gól. Jutgla 5 meccsen 10 lövés, 4 talált kaput 1 gól. Abde 9 meccsen 15 lövés, 4 ment kapura 1 gól. Memphist nem tettem ide, mert sokkal több meccset játszott, nehezebb az összehasonlítás.

Itt inkább az a kérdés, hogy miért nem tud normális minőségű helyzetkbe kerülni, mert ezekből senkitől se elvárható, hogy szállítsa a gólokat..
A többieket lusta vagyok leírni, de röviden mindenkinek sokkal jobb minőségű helyzetei vannak és Fatin kívül (még BR9 is, de nála nagyon kicsi a minta) mindenki alúl rúgja az xg-jét..
Ez jó kimutatás.Troym írta: ↑2022.01.13. 11:05:30A statisztikák kemény dolgok, szóval úgy néz ki, hogy eddig 17 lövése volt pl a bajnokságban, 16 nem talált kaput és 0 gól, ez 6 meccsen. Braithwaite 3 meccsen, 7 lövés, 3 talált kaput 2 gól. Fati 5 meccsen 13 lövés, 6 talált kaput 3 gól. Luuk 11 meccsen 14 lövés, 5 talált kaput 3 gól. Jutgla 5 meccsen 10 lövés, 4 talált kaput 1 gól. Abde 9 meccsen 15 lövés, 4 ment kapura 1 gól. Memphist nem tettem ide, mert sokkal több meccset játszott, nehezebb az összehasonlítás.
Nekem úgy néz ki ő a leggyengébb támadó kapu előtt. (összpontosítás és gyors döntések kellenek ott)
Viszont tuti hogy Dembelé lőtt a legtávolabbról összességében. Ebben is nagy lenne a különbség, szerintem a távoli lövéseink 70% dembelé. (20m+)
És ez az idióta nem ismeri a kis gól fogalmát. Mindent pókhálósra akar rúgni, azért megy fölé.
Laposan általában esélye sincs lőni, mert 1-2 csel után még mindig állnak előtte páran, ezért emeli.
Szóval érthető miért ilyen a stattja. Mert távolról vakon bombáz hátha beakad. És ezt magának csinálja meg.
szép és jó, becsületes támadó munka, csak kevés ha nem akad be semmi.
Hozzáteszem még, hogy közelről meg mindent elbénáz. Volt hogy utolérték, volt hogy félrekezelte, vagy átívélte a hosszúra, volt lőtt passz is.. áh, ostoba.
A statisztikák kemény dolgok, szóval úgy néz ki, hogy eddig 17 lövése volt pl a bajnokságban, 16 nem talált kaput és 0 gól, ez 6 meccsen. Braithwaite 3 meccsen, 7 lövés, 3 talált kaput 2 gól. Fati 5 meccsen 13 lövés, 6 talált kaput 3 gól. Luuk 11 meccsen 14 lövés, 5 talált kaput 3 gól. Jutgla 5 meccsen 10 lövés, 4 talált kaput 1 gól. Abde 9 meccsen 15 lövés, 4 ment kapura 1 gól. Memphist nem tettem ide, mert sokkal több meccset játszott, nehezebb az összehasonlítás.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Igen, kicsit olyan, mint Vini 2 évvel ezelőtt, csak ellentétes okokból. Vini Ancelotti elmondása szerint túlgondolta a dolgokat, és azóta ontja a gólokat, amióta nem teszi. Dembélénél biztos vagyok benne, hogy nem gondolja túl, teli rüszttel lő ösztönösen, de valami sosem stimmel, lehet, hogy belőle pont egy kis figyelem és visszafogottság hiányzik, tudja a fene.davi10 írta: ↑2022.01.13. 10:07:57Engem Vinicius-ra emlékeztet. De úgy az egész csapatra jellenző, hogy 10+ méterről képtelenek eltalálni a kaput, ez szerintem az egyik leggázabb része a csapatnak.bence0330 írta: ↑2022.01.13. 09:26:01Az a szomorú, hogy jelenleg szerintem egyetlen dolgon múlik a megítélése (ha csak szakmai szemmel nézem, és hagyom a mostani szappanoperájukat). A lövésein. Az elmúlt 6-7 meccse úgy nézett ki, hogy megcsinálja magának a helyzetet, meccsenként akár 4-5-ször is, megveri 1v1-ben a védőjét, el is tudja lőni, de én nem tudom láttam-e ilyet, hogy valaki hosszú meccseken át egyszerűen ilyen szinten képtelen eltalálni a kaput.
Végre eljutunk lövőhelyzetekig, merünk is lőni a 16-oson kívülről, de kb. senki nem képes eltalálni a kaput.
Valóban nem nagyon tudunk lőni, de Dembélénél ez szembetűnőbb, mert tényleg rengeteg helyzetet kreál magának, tök egyedül is. Az, hogy Nico kétmeccsenként lő egyet és nem gól, oké, de Dembélének szerintem van 25 normális helyzetből leadott lövése 6 meccsen. Nem akarom Messihez hasonlítani, de szerintem ennél több lövőhelyzetet ő sem nagyon teremtett magának, a különbség az, hogy ő sorra tette el őket 16-20-ról is.
Az a baj, hogy volt mostanság többször baloson is, mert eddig arra gondoltam, hogy talán mégiscsak a bal lába a rosszabb, de mindkét oldalról pont ugyanúgy megy fölé-mellé minden.
Fatiban nem kételkedem. Nem 25-ről lő majd bombákat, de szerintem a 16-os vonala körül továbbra is bevág majd 2-3 lehetőségből 1-et. Tegnap játékban nem volt még annyira ott, bár centert is játszott, lesz ő még sokkal jobb. Torres is, ő sajna első meccsén rettenetesen izgult szerintem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- davi10
- Llegenda del Barça
Engem Vinicius-ra emlékeztet. De úgy az egész csapatra jellenző, hogy 10+ méterről képtelenek eltalálni a kaput, ez szerintem az egyik leggázabb része a csapatnak.bence0330 írta: ↑2022.01.13. 09:26:01Az a szomorú, hogy jelenleg szerintem egyetlen dolgon múlik a megítélése (ha csak szakmai szemmel nézem, és hagyom a mostani szappanoperájukat). A lövésein. Az elmúlt 6-7 meccse úgy nézett ki, hogy megcsinálja magának a helyzetet, meccsenként akár 4-5-ször is, megveri 1v1-ben a védőjét, el is tudja lőni, de én nem tudom láttam-e ilyet, hogy valaki hosszú meccseken át egyszerűen ilyen szinten képtelen eltalálni a kaput.
Majd talán Fati vagy Torres...

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Már mikor idejött, akkor is voltak gondjai- lásd pl a Pool elleni ziccert.
De nem, ez folyamat probléma mostanában nála, hogy képtelen eltalálni a kaput.
Én Xavival gyakoroltatnám vele a kapuralövéseket edzések után egy órán át.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Az a szomorú, hogy jelenleg szerintem egyetlen dolgon múlik a megítélése (ha csak szakmai szemmel nézem, és hagyom a mostani szappanoperájukat). A lövésein. Az elmúlt 6-7 meccse úgy nézett ki, hogy megcsinálja magának a helyzetet, meccsenként akár 4-5-ször is, megveri 1v1-ben a védőjét, el is tudja lőni, de én nem tudom láttam-e ilyet, hogy valaki hosszú meccseken át egyszerűen ilyen szinten képtelen eltalálni a kaput. Erő pedig van bőven, szóval ha eltalálná, abból tuti, hogy lenne gól bőven. Tegnap a végén az az éles szögből leadott lövőse volt tán az első meccsek óta, amivel kaput talált, de persze lehet, hogy volt még 1, vagy 2, csak nem emlékszem rá..
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Máshol is vannak azért oda nem illő alakok a sportvezetésben. Oda kell eladni, ahol még elhiszik, hogy a srác mekkora spíler és van pénz dögivel. Mondjuk a Bayern nem a legjobb példa, ott szerintem csak Coman hosszabbítása miatt merült fel a neve és így hatottak Comanra, hogy ne bénázzon már. A Chelsea, ManUtd, Newcastle, Paris meg gyakorlatilag igazolásokban hasonlóan béna, mint mi voltunk. A Newcastlenek ember kell sürgősen, hogy ki ne essenek, de százmilliók ellenére se tudnak egyenlőre kit odavinni, így szerintem túlárazva kell venniük. A Man Utd százmilliókat dobál ki évente és még a dobogó sem elérhető számukra. De mindkét csapatnak ASAP kellenek eredmények, ezért lehetne megpróbálni. A Chelseaben szintén, bár ott pár évente legalább jönnek eredmények (mint most a BL) Ott azért lehetne próbálkozni, mert az egész védelem ingyen fog távozni nyáron és valami cserét hátha össze lehetne hozni. A Paris meg gyakorlatilag a marketingesek álma, mindenki olyat megszereznek, aki ismertebb a foci világában. Tippem szerint amúgy a 4 csapatból 3 helyen a cserepadon ülne. Ezt írtam is, hogy számai alapján is egy 15-20 perces cserének kiváló a srác, csak arra meg szerintem drága nálunk. Én annak meg nem látom őt, mint akire felépítesz egy csapatot.
Ha Téged Tanganyikába akarnának küldeni egy bambuszkosár fonó céghez műszakvezetőnek, elmennél?Troym írta: ↑2022.01.12. 08:05:37Ebből úgy lehetne még némi pénzt csinálni, ha pl 5 millióért kölcsönbe odaadni fél évre Newcastlebe. Nekik azonnal kell a segítség nehogy kiessenek, ő már erre a fél évre is kaphat még több pénzt, nyáron ha nem esett ki a csapat ottmarad, ha kiesett továbbáll, nekünk meg lenne bérkeret plusz az 5 millió.