Chino írta: ↑2022.01.19. 14:48:43
Azért ez nem teljesen így van. Még ha túlzóak is a számok -bár nem hiszem, hogy túlságosan azok lennének- és fillérre pontosan nem is tudjuk, a jelenlegi fizetésénél nagyobbak. Maga Sissoko is elismerte, hogy magasak az igények amiket támasztottak és nem hiszem, hogy annyira földtől elrugaszkodottként nyilatkozott volna róla a vezetőség, ha centekről lenne szó. De Romero is relatíve közel áll ezekhez az információkhoz, elég hiteles forrás. Ráadásul most meg van szorulva a klub, olyan játékosokkal kell hosszabbítani, akiket már rég nem látna itt a klub. Ő a legjobban kereső a csapatban jelenleg valahogy nem értem, hogy mi lenne az oka, hogy ilyen összeget vegyen fel. Évek óta itt van és nem sokat tett még le az asztalra. Ha a teljesítmény/bér átlagot venném alapul a fizetési rátában valahol középen lenne a helye.
Azt pedig nem nagyon értem, hogy miért nyilatkozza, hogy a klub nem hajlandó tárgyalni. Könyörgöm, már fél éve mást se csinálnak. Emellett van egy edző, aki komolyan számít rá, tervei vannak vele, ráadásul állítólag ő is maradni akar. Xavi is kijelentette, hogy a játékosnak most már kell valamit mondani, egy gesztust tenni, azóta meg sem szólalt. Gondolom nem magától.
Igazából az lenne tiszta víz a pohárban, ha maga az érintett is kommunikálna valamit, bár az ügynöke biztosan nem engedi.
Én azért összefoglalnám, mit tudunk többé-kevésbé biztosan (csak nem beszélünk róla):
- Dembélé sajtóba kiszivárgó ajánlata az ügynöke szerint is egy tárgyalási alap. Irreális? Valószínűleg igen. Belemennének alacsonyabb összegbe is? Igen. Mennyivel kevesebbért hajlandóak aláírni Barcelonában? Valószínűleg annyiért, amennyit más csapattól nem kapnának.
- Erkölcsi kötelessége Dembélének szerződést újítania? Semmi nem kötelezi rá, ha úgy érzi, van máshonnan jobb ajánlata, persze szurkolói szempontból ingyen kéne játszania és fizetnie a mesés lehetőségért, hogy egyáltalán van hol pályára lépnie.
- Hajlandó Dembélével tárgyalni a klub? Legalább december óta biztos nem, azt hiszem a hónap elején jöttek a hírek a "végső" ajánlat megtételéről, onnantól kezdve a tárgyalás nagyjából azt jelenti, hogy megkérdezik tőle, hajlandó-e aláírni az egyébként nyilvánosság által nem ismert tervezetet. Ez nem tárgyalás, ez egy ultimátum a klub részéről, amire született egy ellenultimátum.
És egy szerintem nagyon fontos dolog:
- Még ha fel is tételezzük, hogy pontosak a számok, Dembélé nem húszmillióért hajlandó bárhová is aláírni. Dembélé x+1 euróért akarna elszerződni valahová, ahol x a Barcelona által ajánlott összeg, aztán esetleg az aktuális legmagasabb ajánlat más csapatoktól. Ha a Barcelona például felezné a fizetését és évi ötmilliót ajánl neki homályos bónuszokkal, akkor tökéletesen jól jár, ha nyáron megkapja tisztán a hatmilliót a Juventustól, és így tovább.
Ne feltételezzük, hogy teljesen idióta, rosszindulatú, pénzéhes és/vagy az ügynöke irányítja meg kihasználja, ezek olyan alapvetések, amikkel még egy általános iskolát végzett focista is tisztában lenne.