2022.01.23. 15:02:41
Szomorúan olvastam (főleg máshol) a sok rosszindulatú kritikát vele kapcsolatban, információk hiányában. Valószínűleg az információim még hiányosabbak, de annak ellenére tartom, hogy Messi hiányában az egyetlen olyan játékos aki kapu felé játszik és nem oldalra (ha néha fejjel a falnak is), mégha számokban ez nem is derült ki (szerintem a sok sérülés miatt). Akik szerint táppénz-csaló, azok hamarosan Fatira is ezt fogják mondani. Jó esélyjel ő sohasem akart megsérülni, inkább a túlzott akarás vezetett a sérülésekhez. Volt olyan hír is, hogy külön edző, külön étrend, a pályán is látszott, hogy akart ... Az tény, hogy nem minden kerek vele kapcsolatban, már akkor sem volt, amikor még ide akart szerződni, de ahogy Suáreznél, nála is bevállalták. Azt sem hinném, hogy ezek a szigorú szabályok fekszenek a stílusának, ő inkább a lazább elvek híve és ezt nekünk rossz látni ebben a nehéz időszakban, de nem hiszem, hogy Ronaldinho-t sokan szidták volna emiatt.
Én úgy látom, hogy a sokat ekézett és a kiutált Piqué, Busi és még Pedri, talán Araujo akikre most számítani lehet; TS, de Jong, Depay, Alba annyira formán kívül, mintha elfelejtett volna focizni, Ferran lutri, Luuk és Eric Garcia hatalmas talány, Puig és Gavi soha nem lesz kedvencem és alig maradt 11 aki játsszon. (Nehogy azt higgye valaki, hogy eddig nem voltak fiatal tehetségek és most hirtelen lett 6-8). Szegény Xavi!
Dembelé és az ügynöke jól látják, hogy egészségesen nagy hasznára lenne ennek a csapatnak, és olyan szerződést akarnak kicsikarni, amit csak 2-3-4 éve lehetett, most rossz az időzítés. 19-re lapot húztak, amikor mindenki fizetés csökkentésre "kényszerül", akkor ők szinte lehetetlent kérnek. Ez más "szakmákban" is INKÁBB NEM-et jelent, de ha mégis ráfizetnek, akkor mehet a buli. Ez Dembelé karrierjének sem jó, senkinek sem jó, csak az ügynökének hírnév. Ilyet csak akkor lehetett volna megtenni, ha lett volna egy jó B-terve, de az angol bajnokság nem hinném, hogy a sérüléseinek jó lenne, a többi pedig felejtős, nem fogják Mbappé helyére megvenni, de nyáron okosabbak leszünk.
A csapat egysége miatt mégis úgy gondolom, hogy 10M-ért el lehetne/kellene adni, anélkül, hogy tudnám miként viszonyulnak a helyzethez a csapattársak.
Talán egy esélye van még visszatáncolni, ha kirúgja az ügynökét és az eddigi fizetése 90%-ért aláír még 1-2 évet, de azért egy titkos szavazáson én megkérdezném erről a csapattársak egy részét, persze nem azokat akiket kényszerből felhoztak a B-ből.
„Ne bízz meg semmiben, ami gondolkodik, de nem látni, hogy hol tartja az eszét!”