Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Ezt így mégis hogy jelententheted ki előre? Barca-DNS? Persze, ha annyit kér tőle Xavi, hogy húzd meg szélen, aztán add be, azt lehet. De többet nem hinném, hogy megértene, mert kb. ennyit tud a gyerek. Nem olyan régen az ilyen futóbolond szélsők a semmibe voltak néztek itt a fórumon amúgy, csak halkan megjegyzem.Femeni írta: ↑2022.01.29. 12:35:55A dolgok jelenlegi állása szerint max 0 euróért lehetne igazolni. Aztán azt a köpködést is végig lehetne olvasni itt, ha valami nevenincs senkit hoznának.
Traoré köpködése is megy, pedig nyilvánvalóan azért jött, mert olcsó, mert akart jönni, és főleg mert ő megérti, mit akar Xavi. Valahol olvastam Xavi panaszkodását, hogy sok játékosa nem érti azt a játékstílust, amit játszatni akar. Ez a fiú meg fogja érteni. Szerintem ez itt a fő ok a pénzen kívül.
Ez itt picit off, de: Fogy itt minden, már ami a futball világát illeti. És bizony ha most tele lenne a klub lóvéval, akkor sem lenne könnyű igazolni, lévén az egész focivilag hulladék. Komolyan, egy Haaland meg egy Mbappé jelenti a jövőt? Kiürült a focivilág rendesen, egyéniségnek nyomát se látni. Megnéztem pl a brazil válogatott milyen összetételben nyomta Ecuador ellen-a brazil válogatott mindig mervadó, amióta futball a futball-... Atyaég... Sírhatnékom támadt.Troym írta: ↑2022.01.29. 12:02:06Azért fogynak a jó és fiatal kozépcsatárok. Elkelt Vlahovic és Cabral. Utóbbit nem megpróbálni szerintem hiba. 14m euró egy brazil válogatott kerettag csatárért nevetségesen alacsony összeg. Túlságosan Haalandra pályáznak, holott szeritem van 4-5 olyan srác, aki azt a szintet elérheti.
A dolgok jelenlegi állása szerint max 0 euróért lehetne igazolni. Aztán azt a köpködést is végig lehetne olvasni itt, ha valami nevenincs senkit hoznának.
Nem kokain áron alul kell keresni, hanem konkrétan nulla áron, nulla fizetésért. Így már nem esik nehezedre, igaz?
Cabralt szerintem is meg lehetett volna próbálni. Zsákbamacska, de annak olcsó, ha nagyon nem vált volna be, gyorsan tovább lehetett volna rajta adni minimális veszteséggel. Inkább ő, mint Auba vagy Morata. Utóbbi kettőből így sem kérnék, ezt a félévet lehozzuk a meglévő támadóinkkal is. A 4. helyre szerintem így is jó esélyünk van, sokkal többre pedig ezzel a kettővel sem lenne. Akkor meg hagyjuk nyárra a csatárkérdést.Troym írta: ↑2022.01.29. 12:02:06Azért fogynak a jó és fiatal kozépcsatárok. Elkelt Vlahovic és Cabral. Utóbbit nem megpróbálni szerintem hiba. 14m euró egy brazil válogatott kerettag csatárért nevetségesen alacsony összeg. Túlságosan Haalandra pályáznak, holott szeritem van 4-5 olyan srác, aki azt a szintet elérheti.
Persze, a szélsőséges problémákra utaltam. Nem mondom, hogy SR fizuja pl. nem az, de ez a Griez-Cou-Dembélé (fizu miatt sajna Messi, mint vezéráldozat) pakk az, ami igazán fémjelezte Bartoék elmeháborodottságait. Az elszállt fizuk is, ott is alakulgat a dolog, csak nyilván lassabban. A minőségi romlás mindezek miatt nyilvánvaló volt, mármint, hogy az lesz. Én a jelenlegi helyzethez képest írom, amit írok.
Én abban erősen kételkedem amúgy, hogy Dembelé elmegy most. Takarítani még lehetne, bár gondolom itt a 10+ milliós fizetésűekre gondolsz.
Oké, de Dembéléhez szerintem akkor lehet csak hasonlítani, ha az Traoré függvényében távozna. Akkor tényleg egyhelyben toporgás lenne, vagy minimál hátralépés. Én azt feltételezem, hogy a franciának már semmiképp sincs helye, és akkor sem lett volna, ha Traoré nem jön. Akkor nem hozzá kell hasonlítani a helyzetet, hanem a távozása utáni szituhoz, akkor meg Torres stabil kezdő, meg mondjuk legyen a BW/DJ párosból egy center, vagy ha hoznak valakit, akkor ő, és az egyik szél mindenképp üres marad. Ahol Abdé, esetleg Jutglá, Ilias játszana. Hozzájuk képest meg a jelenlegi lehetőségeinkhez képest ez előrelépés, és hirtelen nehéz is jobb játékost mondani, aki idejönne ingyen/apróért fél évre. Biztos van, de hogy nem sok, az tuti.
Bence, hagyjál már engem Salahval. Ki Írt ilyet? Pontosan tudom, hogy nem engedhetünk meg magunknak ilyen játékosokat. Én Adamaról írtam, meg arról, hogy mennyire más egyes játékosok teljesítményének a megítélése attól függően, hogy mennyi pénzt kapnak. Vajon ha Adama 18 lövésből 1x fog kaput találni, ő is rossz lesz, vagy belefér, mert keveset keres?bence0330 írta: ↑2022.01.29. 10:11:05
Sinya: mihez képest nem vagyunk előrébb? Abdéékhoz képest biztosan. Persze, hogy nem vagyunk annyival előrébb, mintha Salah jönne, de a harmadosztályú játékosainkhoz képest mindenképp előrelépés lesz... Ne Dembéléhez hasonlítsuk (akihez képest sajna még csak nem is lenne szerintem visszalépés... legalábbis nem jelentős), mert az ügye teljesen független, szerintem neki lefőtt nálunk és kész.
Kapuerahoz hozzátenném, hogy azért Nunonál sem egy totális foci ment finoman fogalmazva. Főleg az utolsó évében.IscoDisco írta: ↑2022.01.29. 09:52:17Jó, hát Barcás szemmel, ahol a 80+ %-os labdabirtoklás a foci, nyílván nem tud elismerni mást. De ettől még nem játszanak csúnya focit. A Neves-Moutinho duó pl nagyon rendben van. Na de nem is az a lényeg. Ha 10%-ban lenne náluk a labda, a tényen akkor sem változtat, hogy 11 lövésből átlagolnak 1 gólt. Tehát a helyzet megvan, csak nem lövik be. Vagy erről mindenki más tehet, csak Traoré nem, mert neki a cselezés a dolga?
Itt a fórumon úgy működik, hogy ha valaki sokat keres- pl Dembelé- akkor rossz játékos, akasszuk fel és gyújtsuk meg, nem tud gólt lőni, gólpasszt adni. Amúgy is buta, csak futni tud meg fortnájtozni.IscoDisco írta: ↑2022.01.29. 09:52:17
Jó, hát Barcás szemmel, ahol a 80+ %-os labdabirtoklás a foci, nyílván nem tud elismerni mást. De ettől még nem játszanak csúnya focit. A Neves-Moutinho duó pl nagyon rendben van. Na de nem is az a lényeg. Ha 10%-ban lenne náluk a labda, a tényen akkor sem változtat, hogy 11 lövésből átlagolnak 1 gólt. Tehát a helyzet megvan, csak nem lövik be. Vagy erről mindenki más tehet, csak Traoré nem, mert neki a cselezés a dolga?
Jó, hát Barcás szemmel, ahol a 80+ %-os labdabirtoklás a foci, nyílván nem tud elismerni mást. De ettől még nem játszanak csúnya focit. A Neves-Moutinho duó pl nagyon rendben van. Na de nem is az a lényeg. Ha 10%-ban lenne náluk a labda, a tényen akkor sem változtat, hogy 11 lövésből átlagolnak 1 gólt. Tehát a helyzet megvan, csak nem lövik be. Vagy erről mindenki más tehet, csak Traoré nem, mert neki a cselezés a dolga?
kissé magaménak érzem a témát, évek óta írogatom, hogy a kontra-játék a korszerű foci leg élesebb fegyvere. sokszor ki is lettem oktatva, hogy ez nem a "barcafilozófia" része, mi mást játszunk.Sonoma írta: ↑2022.01.28. 17:42:06Ha már felhozódott a Bayern M.
Ott azért vannak gyors játékosok.
Elől Coman, Sané, Lewa. Ehhez jön a szélsőhátvédjeik, akik szintén gyorsak.
Plusz Müller, Goretzka, Gnabri képesek fefutni a második hullámra.
Nálunk úgy néz ki, megszerezzük a labdát, a középpálya ( Busival az élen) meg elkezdi biztonsági passzokkal felépíteni a támadásainkat.
Még jó hogy felállt védelemmel ellen kell a helyzeteinket kidolgozni.
Maradva az összehasonlításnál.
A Bayern 5-6 emberrel kontrázik legtöbbször, ezért szinte lehetetlen levédekezni őket ( az más kérdés, ha a végén valamelyik elrontja).
Nálunk ez úgy ment az elmúlt években, a 3 támadónak felrúgták és vagy megoldották vagy nem.
Xavi első meccsein lehetett újra látni ezt az 5-6 emberrel, gyors passzokkal felvinni a labdát, de sajnos 20-25 perc után kezdett elmacskásodni a lábuk a fiúknak.
Így visszatértünk ehhez a lassú labdakihozatalhoz újra.
Amíg a csapat fele/harmada nem tud 90 percet végighajtani, ne is álmodozzunk gyors kontrákról.
Dembelével a csapat volt veszélyes. Azért látni kell, hogyan játszottunk az Alaves meg a Bilbao ellen, meg hogyan előtte, amikor még ő is a pályán volt. Ha Adama ennyit tud dobni a csapaton, akkor megemelem a kalapom előtte. De vannak kétségeim, hiszen a Wolveson sem tudott. De tudom, azon Dembelé sem tudott volna, sőt Mbappé vagy Messi sem, mert most ilyen szövegek mennek ebben a topicban.NovaProspekt írta: ↑2022.01.28. 20:10:55
ez a testszépítő hülyegyerek mellesleg tökéletesen alkalamas lesz arra, amire Dembélé volt, minthogy ugyanúgy képtelen lesz gólokra és gólpasszokra, de "veszélyesen játszik majd".