2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ja, mint Adame Traore, aki sz*rért-h*gyért írt alá most hozzánk, mert akkora dolognak tartotta, hogy itt játszhat újra. Szintén Maliból vannak a gyökerei.Xavier Hernandez írta: ↑2022.02.01. 15:31:52Hát nem, pont erre akartam utalni. A legtöbb európai embernek nagyon hamis képe van az afrikai állapotokról, én konkrétan jártam Maliban egy Budapest-Bamako futam kapcsán, igaz, ennek már 14 éve, de hidd el, az ottani elmaradottság, nyomor nem mérhető a brazil vagy argentin szegénységhez képest!
Nem csak anyagiakról beszélek, ott nemhogy nincs közoktatás, de még villany sem, munka sincs, az emberek a porban fekszenek naphosszat, kb. úgy kell elképzelned az ottani állapotokat, mintha egy borsodi cigánytelepen kisebb atombombát robbantottak volna! Egy olyan embertől, akinek a gyökerei egy ilyen világban vannak, morálisan megalapozott és racionális döntést, viselkedést elvárni nevetséges.
Hát nem, pont erre akartam utalni. A legtöbb európai embernek nagyon hamis képe van az afrikai állapotokról, én konkrétan jártam Maliban egy Budapest-Bamako futam kapcsán, igaz, ennek már 14 éve, de hidd el, az ottani elmaradottság, nyomor nem mérhető a brazil vagy argentin szegénységhez képest!Chino írta: ↑2022.02.01. 15:13:47Azért ez a francia focisták felére, de még rengeteg spanyolra és szinte az összes dél-amerikai játékosról elmondható.Xavier Hernandez írta: ↑2022.02.01. 14:51:17Mint Barca szurkoló természetesen nem szimpatizálok vele, a pokolba kívánom, de valahol a játékos oldaláról nézve érthető ez. Itt eurómilliókról beszélünk, amiből még az unokái is király módon élhetnek akkor is, ha Dembélé soha többé nem lép pályára sehol, és holnap kihajítja a stoplist.
Ne felejtsük el, Dembélé második generációs "francia", szülei Maliból jöttek, ami a világ egyik legnyomorultabb és legelmaradottabb országa. Ezeket a fekete srácokat nem a futball imádata, a sportsikerekkel járó dicsőség, hanem a mérhetetlen vagyon megszerzése motiválja. Mindez annak az egyenes folyománya, hogy a modern foci már nem lokális alapon szerveződik, nem csak a csapatok, de a szurkolótáborok is nemzetköziek lettek, a klubmenedzsmentek számára egyedül az üzleti szempontok számítanak. Na ebben kalkulálta el magát nagyon a Bartomeu-féle vezetés, mértéktelenül szórták a pénzt ilyen nímandokra, akikben semmiféle lojalitás nincs a csapat iránt, de miért is lenne vajon? A mérhetetlen nyomorból jöttek, csak a pénz számít. Azért valljuk meg, nem lehet annyira rossz a Barca kispadján ülni a Camp Nouban úgy, hogy ezért még eurómilliókat is fizetnek.
Kicsit fals így ez az állítás. Ugyanúgy választják a pénzt az olasz, angol játékosok, mint a "Dembélé-félék".
Azért ez a francia focisták felére, de még rengeteg spanyolra és szinte az összes dél-amerikai játékosról elmondható.Xavier Hernandez írta: ↑2022.02.01. 14:51:17Mint Barca szurkoló természetesen nem szimpatizálok vele, a pokolba kívánom, de valahol a játékos oldaláról nézve érthető ez. Itt eurómilliókról beszélünk, amiből még az unokái is király módon élhetnek akkor is, ha Dembélé soha többé nem lép pályára sehol, és holnap kihajítja a stoplist.
Ne felejtsük el, Dembélé második generációs "francia", szülei Maliból jöttek, ami a világ egyik legnyomorultabb és legelmaradottabb országa. Ezeket a fekete srácokat nem a futball imádata, a sportsikerekkel járó dicsőség, hanem a mérhetetlen vagyon megszerzése motiválja. Mindez annak az egyenes folyománya, hogy a modern foci már nem lokális alapon szerveződik, nem csak a csapatok, de a szurkolótáborok is nemzetköziek lettek, a klubmenedzsmentek számára egyedül az üzleti szempontok számítanak. Na ebben kalkulálta el magát nagyon a Bartomeu-féle vezetés, mértéktelenül szórták a pénzt ilyen nímandokra, akikben semmiféle lojalitás nincs a csapat iránt, de miért is lenne vajon? A mérhetetlen nyomorból jöttek, csak a pénz számít. Azért valljuk meg, nem lehet annyira rossz a Barca kispadján ülni a Camp Nouban úgy, hogy ezért még eurómilliókat is fizetnek.
Lehet, hogy vannak ilyenek, de ezek szerintem ritkák, mint a fehér holló. Olyan sűrűn van, hogy pályáralépésekhez, címekhez, egyéni díjakhoz kötik (azt hiszem a gólkirályi címet bele szokták foglalni), de meccsenkénti járulékok nem hiszem, hogy bevett szokások. Sok fizetést is ez alapján módosítanak, van egy alapbér+bónuszok. Így lehet játszani a fizetésekkel is. A több pénzzel jobb eredmények is párosulnak, amik a klubnak is pozitívak. Sissoko például emiatt utasította el az első ajánlatot. Sokallta a bónuszokat magasabb alapbért akart.Troym írta: ↑2022.02.01. 14:04:52
Ezek a marca-n fenn vannak mai napig.
Gondoljátok, hogy a hihetetlen magas bérekről ismert Barcában nincsenek ilyenek még nagyobb összegekkel? Nyilván Dembi szerződése nem derült ki, de ha egy LLoris 10-12.000 fontot kapott 7-8 éve minden meccsért egy angol középcsapattól, akkor Dembi mennyit? Itt még Song is elmondta, hogy Angliához képest is szanaszét kereste magát.
Amúgy, ha a fickó bére 14-16 millió, akkor miért elrugaszkodott 2-3-4 milliós bónusz? 20-30% teljesítményarányos nem annyira nagy szerintem.
Ha nem vagyunk vele előbbre (a BL-t érő helyezés nélküle is megvan), akkor inkább a következő szezon csapatát kell építeni!jclayton írta: ↑2022.02.01. 14:19:18...
Dembélének nem azért kéne játszania, mert a státuszából fakadóan kijár neki, hanem mert segíthet a csapatnak. Illetve pontosítok nagyon gyorsan: szerintem amikor a többség itt arra céloz, hogy játszania kéne, akkor arra gondol, hogy játszania kéne akkor ha a teljesítménye, a formája, a hasznossága miatt megérdemli. ...
Azt sem tartom kizárnak hogy rég megegyezett már valakivel a hátunk mögött szóban(akár már a nyáron), ezáltal ha azt a Barca nem licitálja felül akkor nem hosszabbít és máshova sem megy el ahol a Barca pénzt látna belőle. Hivatalosan nem lehetséges, de azért láthattunk már példát a szerszám másik feléről mikor Griezmannal egyeztünk meg sunyiban szezon közben.
Röhej, ha ezt elhiszed. Én ilyen szerződést max egy kapusnak tudok elfogadni.
Nem azért kapott pénzt, mert nem vállalta, hogy nem hord pirosat. Hanem a szerződése ilyen fizetést tartalmazott, amiben volt egy kitétel is.Troym írta: ↑2022.02.01. 14:04:52Van der Vaart 2015
2015-ben, amikor a Real Betishez szerződött, Rafael Van der Vaart beleegyezett egy kitételbe, amely kimondta, hogy "bármilyen sportcipőt használhat, de semmi esetre sem tartalmazhat pirosat", mivel ez a városi rivális Sevilla színe. Emiatt a játékos 14 havi 114 428 eurós kifizetést kapott.
Andris írta: ↑2022.02.01. 10:38:15Ma lesz elvileg tárgyalás arról, hogy mi legyen vele. Mármint gondolom vezetőségi ülés, vagy ilyesmi, nem olyan, amint a játékos is ott van. Talán max Xavi.
Szerintem benne lehet a pakliban az is, hogy játszani fog. Színtisztán a Barca anyagi és sportszakmai előremenetelét kéne szerintem szem előtt tartani, semmi mást. Azt ők tudják pontosan, hogy milyen lehetőségek vannak, és melyik mivel jár (elsősorban anyagilag).
Nem értelek.Andris írta: ↑2022.02.01. 10:38:15Ma lesz elvileg tárgyalás arról, hogy mi legyen vele. Mármint gondolom vezetőségi ülés, vagy ilyesmi, nem olyan, amint a játékos is ott van. Talán max Xavi.
Szerintem benne lehet a pakliban az is, hogy játszani fog. Színtisztán a Barca anyagi és sportszakmai előremenetelét kéne szerintem szem előtt tartani, semmi mást. Azt ők tudják pontosan, hogy milyen lehetőségek vannak, és melyik mivel jár (elsősorban anyagilag).
Ez egyértelműen csak feltételezés, erről semmi infó nincs. Pont ez volt a baj az előző szerződésekkel, hogy nem volt benne teljesítményfüggő rész. Amúgy meg, az hogy azért kapjon pénzt, ha nem kap sárgát, hülyeség. Sokszor jobban megéri a sárgalapos fault, mint hogy elengedjen egy kontrát.Troym írta: ↑2022.02.01. 13:27:03Minden lépésükre van pénz kötve. (pályára lépés, gól, gólpassz, védőknél ha nem kap sárgát, pirosat) ezen kívül meccszámhoz, év csapatába bekerüléshez, aranylabdához, nyert trófeákhoz, tényleg mindenhez van kötve pénz.
Pl. Gondolom ha adott esetben nyernénk Uefa kupát és pályára lép a sorozatban arra is kapna.
Nyilván őt ami főleg érinti: pályára lépés és a meccsek száma, év végi helyezése a csapatnak. A gól, gólpassz prémiumaiból gondolom nem gazdagszik meg.Anno kikerültek futballista szerződések wikileaksen, ott lehetett ezekről olvasni.
Ez is légből kapott. Ne csináljuk már.Ilyen szerződéseknél minden pályára lépése még kb. 50-100.000 euró költség.
És ehhez valami forrásod is van vagy csak hasraütésszerűen te gondolod ezt ?Troym írta: ↑2022.02.01. 12:55:35
Amúgy azoknak, akik játszatni szeretnék:
Ilyen szerződéseknél minden pályára lépése még kb. 50-100.000 euró költség. 18 meccsre az is 2 millió euró. Gondolom van meccsszámhoz kötött prémiuma is, az is százezres nagyságrend lehet.
Azokat a pénzeket pl. Gavi fizetésébe is tehetnék.
Minden lépésükre van pénz kötve. (pályára lépés, gól, gólpassz, védőknél ha nem kap sárgát, pirosat) ezen kívül meccszámhoz, év csapatába bekerüléshez, aranylabdához, nyert trófeákhoz, tényleg mindenhez van kötve pénz.
Ha ilyen van, hogy meccsszám prémium, akkor persze, nem lehet őt játszatni. De eddig én erről nem hallottam sehol.Troym írta: ↑2022.02.01. 12:55:35Joan Laporta elnök utalt rá, hogy Ousmane Dembélé nem fogja többé viselni az FC Barcelona mezét. Ezt a Forensic sajtótájékoztatóján közölte, amelyen nem habozott kijelenteni, hogy nagyon meglepődtek a francia döntésén, mert mint kifejtette, "egyet sem akart elfogadni a neki felajánlott javaslatok közül". .
"Szerintünk megállapodása van egy másik klubbal, és mi a saját érdekünkben fogunk cselekedni" - mondta az elnök a helyzetről. most júniusig a játékossal.
Sport - Google fordítás
Amúgy azoknak, akik játszatni szeretnék:
Ilyen szerződéseknél minden pályára lépése még kb. 50-100.000 euró költség. 18 meccsre az is 2 millió euró. Gondolom van meccsszámhoz kötött prémiuma is, az is százezres nagyságrend lehet.
Azokat a pénzeket pl. Gavi fizetésébe is tehetnék.
Abban ugyanakkor az edzéslehetőségről beszéltek csupán. Meccskeretbe nem kerülhet be garantáltan senki.mess2009 írta: ↑2022.02.01. 12:47:40nem az újamból [auto_cenzúra]... a sajtóban jelent meg korábban, hogy a játékosokat védő (szakszervezet?) valami... előre figyelmeztette a vezetőséget, hogy nem sérülhetnek a jogai mert egy szándékos mellőzés csökkenti a piaci értékét.
kissé pesszimista vagyok mert sokszor látunk olyasmit szerződésre hivatkozva ami -látszólag- ésszerűtlen. egyébként arra külön kíváncsi leszek, hogy mennyire leszünk következetesek a mellőzésében, amúgy pedig kétségtelenül elvárható gondosság kell hogy legyen ismerni a lehetőségeinket! (nem nekem, a jogászoknak)
nem az újamból [auto_cenzúra]... a sajtóban jelent meg korábban, hogy a játékosokat védő (szakszervezet?) valami... előre figyelmeztette a vezetőséget, hogy nem sérülhetnek a jogai mert egy szándékos mellőzés csökkenti a piaci értékét.Feast4 írta: ↑2022.02.01. 11:33:50Meglepődsz de nem. Már az ügynöke is okoskodott és tulajdonképp csak az van, hogy nem lehet, hogy ne edzen, de egyébként ha nem nevezed az se baj.
Nem tudom emlékszel e Llorente esetére 2013-ban. Nem hosszabbított az Atletic Bilbaoval és ingyen ment a Juvéba. A Bilbao vezetősége és Valverde úgy megsértődött rá, hogy konkrétan egy évet ült a lelátón. (Szerintem az a kiesés törte meg a karrierjét egyébként.) Ott is mindenféle perrel próbálkoztak, még tárgyalási szakba se jutott el jogalap hiánya miatt.
Szóval Dembi csücsülhet amíg akarjuk.
Meglepődsz de nem. Már az ügynöke is okoskodott és tulajdonképp csak az van, hogy nem lehet, hogy ne edzen, de egyébként ha nem nevezed az se baj.
Megpróbáltuk eladni egy csomag cukormentes rágóért, és nem kellett senkinek. Ez több mint elég hivatkozási alap, ha meg kell indokolni, hogy miért nem játszik. Nem csak nekünk nem kell, másnak se kellett.