Chino írta: ↑2022.02.03. 10:17:20
A Griezmannal való összehaonlítás több szempontból is fals. Mielőtt pályára lépett volna tudta mindenki, hogy a francia profilja és posztja nem való ide, bármennyire jól teljesített az Atma-ban itt nem fog még hasonlót sem hozni.
De pont ezt mondom, hogy utolsó szezonjában a bajnokságban lőtt 13 gólt és 8 gólpasszt. Mindez a mezőnymunkája mellett, több, mint korrekt. És mindezt úgy,hogy még jópár gól maradt benne, kapufa pech stb.
Szóval már itt megdőlt, hogy az Atletihez képest hasonlót se fog hozni. Messi mellett, egy csapatban,ahol kb a szigorú hierarchiát ki kell szolgálni, ez már oké és még az Atletis teljesítményéhez is lehet hasonlítani, pedig semmit nem tettek az edzők,hogy kihozzák nem csak Grizesből, de sokakból a maxot.
Igen, van jogosság,hogy a profilja nem volt idevaló, DE, abba a csapatba a világon nem lett volna megfelelő játékos, max az akkori játékosok fiatal verziói.
Valójában halálra volt ítélve már Valverde alatt az az erős öltöző által elvárt játék akármilyen igazolással is. Megfelelő tökös edzővel és elnökséggel viszont pont Grizes-féle játékosokra szükség lett volna, akik fáradhatatlanul, lendületből támadtak volna, Messi egy sorral előrébb,ahol nem kell annyit futni, Dembelé beindulásaira meg a társak reagálhattak volna. És akkor a játékunk picit hasonlított volna arra, amit a modern fociban más topcsapatok is csinálnak.
Én anno, a galaktikus korszakban szerettem a Real játékát, RC, Zidane, Figo, a brazil Ronaldo, ők varázslók voltak. És sajnáltam mikor utánuk teljesen leépült a szép játékuk, pragmatikusabb döntéseket hoztak, szerintem ocsmány, de eredményesebb játékkal, tükrözve a modern foci trendjeit.
Mi meg arról prüntyögtünk, hogy a játékosoknak nem idevaló a profilja, nincs helyük, akikkel pont egy modern foci irányba lehetett volna menni szép óvatosan, meghagyva azért a nem kevés extránkat. Kicsit fordítva ülünk a lovon.
Kicsit Aubameyanggal is ez a helyzet. Ha arra akarjuk használni, hogy lendületből megverje az ellenfelét és bevágja,amit be kell, akkor nyerünk vele.
Ha az a feladata, hogy álljon meg, passzoljon hátra Messi emlékfotójának és várja meg míg egy katalán felsétál mellé, akkor majd rá is lehet mondani, hogy nem való ide.