csababarca írta: ↑2022.07.15. 12:18:56
...Én semmi olyan skillt nem láttam tőle, ami arra predesztinálná, hogy karmestere legyen a csapatnak. Az inkább Pedri lesz szerintem, legalábbis abból amit eddig mutattak. De ketten jól kiegészíthetik egymást, ha lenne mögöttük egy életképes vkp.
Egyfelől egyetértek, másfelől nem. Jelenleg a csapatban betöltött szerepe alapján teljesen, Pedri adja a különbséget, Gavi meg tehetséges, villangat, mellette még harcos is, de semmiképp nem vezér. Bár... ha visszaemlékszünk ősz végére, akkor igazából volt, hogy magára vállalta abban a tinicsapatban, hol félpályás szóló után vágott gólt, hol Nicot szolgálta ki zseniálisan többször is. De ne feletsük el, hogy két év a különbség, és tavaly Pedri nem jelentette a különbséget, pedig már 18 volt. A labdával szerintem is zseniális, a passzai és a gondolkodása tán még gyorsabb, mint Xaviéknak volt, a löbbölt, vonalak közti labdái jók, jó meglátásai vannak, jól adbe, ő cselezett a legjobban a csapatban asszem Dembélé után, ami pl. azt is eredményezte, hogy róla kaptuk a legtöbb szabadot, mert meccsenként 2-3 olyan szlalomot nyom le 3 ember közt, hogy nem tudják tartani, volt meccs, ahol emlékeim szerint 11-szer vágták fel csak őt, ilyenek max Messinél voltak utoljára, és ő még csak nem is támadó. Ezeket pl. Pedri sem tudja a labdával, ő "csak" elképesztően lát, gondolkodik, kivitelez, és már veszélyesebb a kapura, de ez is a korral jön azért. Meg persze pokolian higgadt.
Ja, és Gavi több gólpontot hozott, mint DJ, 17 évesen, ugyanazon a poszton.
Minderre úgy van ereje, hogy brutálisakat megy közben. Dunsztom sincs, hogy bírta így áprilisig... aztán júniuban megint feltámadt, és sorra hozta a pontokat a spanyoloknak góllal, általa vezetett kontrával, két egymás utáni meccsen egy felnőtt válogatott legjobbjaként. De mintha már ősszel is az elődöntő környékén ő lett volna a MOM, akkor lett csak 17 éves...
Szóval én sehol nem zárom ki a skilljei alapján, hogy simán utoléri Pedri 19 éves állapotát, mire 19 éves lesz. Mindketten kicsit máshogy jók a labdával, Gavi alighanem mindig is fordulékonyabb, gyorsabb lesz, Pedrinek meg jobb ötletei lesznek talán, de mindketten nagyon-nagyon jók. Mindketten simán le fognak hozni 10 asszisztos szezonokat pár góllal. De ami az igazi öröm, hogy mindketten leszegett fejú vérprofik, ezért nem féltem őket a jövőre nézve.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy