2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
A szemteszt is fontos, de én váltig állítom, hogy hihetetlenül fontos és pöpec az adatalapú scouting. Viszont itt nem csak annyiról van szó, hogy milyen xG-re mennyit lő be, hanem vannak (vagy lehetnek) sokkal összetettebb mutatók, amik alapján lehet olyan függvényeket összerakni, melyek valósan segítenek nagyon sok mindenkit kizárni. A modellezésnek ez a szerepe, ne csináljunk úgy, mintha a matematika nem tudna számos más helyzetben game changer lenni.Chino írta: ↑2022.05.06. 08:38:43Vagy a csatároknál az egyik legmeghatározóbb az xG mutató, a védelemben is a tisztázások, megnyert fejpárbajok, szerelések, hosszú indítások, passzpontosság.
Én mégis azt mondom, hogy nem feleslegesek ezek a statisztikák, csupán ez alapján nem lehet megállapítani, hogy mennyire top egy kapus.
Azzal együtt, hogy egyetértek nem mondanám, hogy ezek teljesen lényegtelen adatok vagy nem lehet semmit sem leszűrni, mert vannak azért érdekes adatok, azok közül, amiket bence leírt, de amellett én is kitartok, hogy nem a kapusposzt, ahol versenyhelyzetet kell teremteni és nem amiatt csúszott vissza a csapat ami az európai szintet képviseli.visca el barca írta: ↑2022.05.06. 07:36:06Hu mennyit tudsz beszelni a semmirol. Tudod, a kevesebb neha tobb.
TS még mindig felsopolc, de max a top10 vegefele kullog. Tul sok extrat nem hoz, de a kotelezot tobbnyire megoldja. Jelenleg legkisebb gondunk a kapusposzt.
Es a fenernek szurkolok, nem a galatanak![]()
Asszem értem az erős ellenérzésed forrását. Amiről te beszélsz, az a régi alapstat, aminek tényleg semmi értelme. Cleen sheetek, kapott gólok száma, a Zamora pl. erről szól. Az általában teljesen a csapat minőségétől függ. Pont erre hoztál remek példát Valdes képében, egy erős közepes kapus volt, de olyan csapat volt előtte, hogy alig kellett védenie. Ennek szerintem sincs semmi értelme.Chino írta: ↑2022.05.05. 21:08:15A kapusposzt az, ahol a statisztikák legkevésbé tükrözik a valóságot. Mi számít bravúrnak, mi olyan amiben kiszolgáltatott ezek a statisztikák nem tükrözik igazságot.
Oblak az utóbbi években top 3-as volt a posztján, most a bajnokságban az első 8 között ő nyeli be a legtöbb gólt, a záráskor kb. kétszer annyi lesz a neve mellett mint a korábbi években. Ennyit romlott volna? Hirtelen ennyivel rosszabb kapus lenne?
Vagy VV sorra kapta a Zamorákat, pedig a top 10-et sem nagyon közelítette meg.
A kapusposzt az, ahol a statisztikák legkevésbé tükrözik a valóságot. Mi számít bravúrnak, mi olyan amiben kiszolgáltatott ezek a statisztikák nem tükrözik igazságot.bence0330 írta: ↑2022.05.05. 14:19:46
És persze, máshogy látjuk, szerintem sincs ezzel semmi gáz, és szurkolok, hogy TS jövőre stabil alap legyen egy BL-menetelésben, vagy bajnoki versenyfutásban, mint régen. Nem érzem így, de persze simán lehetséges, kiderül, mi változik, ha komolyabb lesz a védelem, akkor kikerül az egyenletből kicsit az ebből adódó mentális tényező. Aúgy meg nyomjunk majd 70%-ban ilyen 4-1-es meccseket, ne 1-0 meg 0-0-ákat, és akkor tényleg nem ő lesz a legfontosabb pont.
Igen, írtam is, hamarabb alkuszom meg egy Traoréval is, mert arra a posztra vannak vagy 5-en még, plusz a középpályásokkal is lehet gólokat lőni, és ha valamivel segíteni tudja a csapatot, már jó, még ha jobbat is akarnék. Dembélé remek példa, nem tud gólt lőni, de valamiben meg annyira jó, hogy hasznára van a csapatnak az is, ha csak futni meg beadni fog élete végéig, majd más berúgja. Auba nem vesz részt a játékban, de ha odakerül, beveri, ha meg nem, bejön helyette a kecske. Kapus meg egy van, 100%-ban rajta áll minden, ami a kapuja felé érkezik, nem fog bevetődni helyette senki. Ha Dembélé rossz elsz abban is, amiben jó, ki lehet rotálni, a kapust nem nagyon, vagyis ritka, hogy két jó képességű kapus váltja egymást egy csapatban, ezért félek Penánál, hogy esetleg nem kap lehetőséget.csababarca írta: ↑2022.05.05. 13:20:31Te ugyanúgy megelégedsz a tucat spanyolokkal a csapatban, meg ilyen Ferranokkal.
Akkor én meg elégedett vagyok TS-el, még ha ezredik is egy fotelhuszár által kreált stat szerint.
Megnéztem ezeket a ratingeket, top 50-ben olyan kapusok vannak, akik közül jónéhányat kiröhögnénk ha ide hoznák.
Nem ez határozza meg a sportot továbbra sem.
Mennyik voltak az xG mutatók a real párharcaiban? Mi lett a kifutásuk?
ugye.
Én így látom, te úgy látod, ilyen ez, nem kell egyetérteni.
Főleg, hogy én nem vagyok TS fan, csak nem tudok olyan nevet ide írni, hogy ki az akire reálisan (!!!!) le lehetne váltani.
Mondjuk a Realt pont nem kellene ide venni, mert a bajnokságban ha összehasonlítjuk az utóbbi 10 meccsen több gólt kaptak, mint mi, a Bl-ben az egyenes kiesésben 6 meccsen 11 gólt nyelt be Courtois, csak éppen Benzemáék tudtak válaszolni rendre 3 góllal.bence0330 írta: ↑2022.05.05. 11:56:37Más az igény, lehet, hogy pusztán ez adja ki a véleménykülönbséget, nekem ezen a poszton a közepes is gyenge, mert szerintem a legfontosabb poszt egy olyan csapatban, aki komoly eredményekre hajt. A Reál is rég kizúgott volna csont nélkül, akármilyen erősek mentálisan, ha közepes kapus védene náluk. Ő az alapja a háznak.
Teljes mértékben egyetértek! Nálam mind3 említett veterán már csak kiegészítő szerepet kaphatna. Oke Pique és Alba posztjára egyenlőre nincs senki( bár szerintem utóbbinak Baldè nem lenne rossz helyettese) Busi amit csinál oké, de jobb csapatok ellen semmit nem ér az a lassú foci amit ő csinál. Éb ide De jongot vagy akár Nicot is megnéztem volna!csababarca írta: ↑2022.05.04. 15:44:01Borzalmasan véd?
Ezt mire is alapozzuk? KeleJani féle xg, yz mutatókra?
Erre már írtam egyszer, akkor hozzunk jobbat. Tudunk? Nem.
Miről beszélünk most?
Hozod a chelseat meg Mendy, most árazta be őket a "gyenge" real, nyelte is a gólokat, meg hibát hibára halmozott a nagy Mendy. Simán kiestek, mert mozdulni sem tudott a lövésekre. Jah fogott egy kettőt, taps.
Te meg olyanokért veszed elő TS-t, hogy miért nem nőtt nagyobbra, mintha ennek lenne relevanciája abban, hogy pl mekkora a wingspanje, karhossza:D
Azóta, hogy ezt beírtad, direkt figyelem, 10/9 gólnál centiken múlik a kapus dolga (mivel bazi jó reflexei vannak általában a top kapusoknak), pedig voltak benne 195-ös bengák is, meg 187 centis törpék, mint a mi németünk.
De fogadjuk el, hogy TS fejben gyenge (nyilván, mert hát ha a három lókötőre ezt írjuk, akkor kell egy nekünk nem szimpatikust is mellé tenni, szépítés:) ), oké, de ezt mire alapozzuk? hogy gólokat kap?
Írod ezeket a nagy litániákat, ugyanarról, ugyanazokról a dolgokról megfogalmazva. Semmi baj ezzel, véleményhez jogod van. És ne gondold, hogy kipécéztelek, csak nekem ez a fura hurráoptimizmus sok esetben, illetve a "hazaiak" foggal körömmel védése (lásd Xavi esete, aki rosszabb statokat hoz mint Koeman pl, de ez mellékes mert ezerszer Xavi nálam is mint Koeman) tőlem teljesen távol áll. Valószínűleg ezért esik nehezemre olvasni a monológjaid.
Az, hogy nem látod a különbséget Ő és a három másik között, azzal megint nem lehet mit kezdeni, meg azzal se, hogy szerinted Piqué top játékos. Vagy Busquets. Így gondolod, rendben.
Az is egy hazugság, hogy ő a kegyeltje a fórumnak, top szinten volt ócsárolva folyamatosan, az elmúlt 2-3 évben ő is, pl pont általad az elmúlt időben.
Jah, és Busquetsel, Albával, Piquével nem az a gond hogy összeomlanak fejben, hanem hogy ehhez a szinthez már kevesek, amit pl a real-city letett múlthéten, vagy a pool tegnap. Emellett viszont akkora arcuk van, hogy nem férnek már be a stadionba. Persze ha továbbra is európa ligázni akarunk tavasszal, meg a dobogóért menni, akkor elvannak ezek itt, gondolom erre is apellálnak.
De tőlem eladhatjuk TS-t, és hozhatunk valakit, de kit? nincs ember aki ide jönne egy ilyen hitvány védelem elé védeni, mert lerombolódna a renoméjuk pikk pakk.
Mendy...be lett árazva a koma rendesen, szóval őt ne mondjuk pls.
A túl hosszú bejegyzés téma jogos, igyekszem figyelni rá jobban a jövőben, bár most pont sok szál van, nyírbálom ezt is, majd rövidülök.csababarca írta: ↑2022.05.04. 15:44:01Az, hogy nem látod a különbséget Ő és a három másik között, azzal megint nem lehet mit kezdeni, meg azzal se, hogy szerinted Piqué top játékos. Vagy Busquets. Így gondolod, rendben.
Az is egy hazugság, hogy ő a kegyeltje a fórumnak, top szinten volt ócsárolva folyamatosan, az elmúlt 2-3 évben ő is, pl pont általad az elmúlt időben.
Jah, és Busquetsel, Albával, Piquével nem az a gond hogy összeomlanak fejben, hanem hogy ehhez a szinthez már kevesek, amit pl a real-city letett múlthéten, vagy a pool tegnap. Emellett viszont akkora arcuk van, hogy nem férnek már be a stadionba. Persze ha továbbra is európa ligázni akarunk tavasszal, meg a dobogóért menni, akkor elvannak ezek itt, gondolom erre is apellálnak.
De
És szőrbe cseréltük Cillessennel... Amikor játszott, bűngyenge kapus benyomást keltette. Szerintem az utánpótlásból kellene megoldani, vagy valami öreg rutinrókát találni. Az az évi 5-8 meccs, ami Stéga mögött marad, másoknak nem lehet túl vonzó perspektíva.bence0330 írta: ↑2022.03.22. 10:53:06Mondjuk ha ez igaz, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen szintű Neto, és miért ő ül a padon, ha szerencsétlen TS-nek fájdalommal kellett hónapokat végigtolnia, mint ahogy ugye a 2-8-at is fájdalommal kellett végigszenvednie... csak feltételezni tudom, hogy így lassabb volt a regeneráció is...
Szóval még akkor is kéne egy megbízható cserekapus, ha TS újra top formában véd.