Laporta nem amatőr, egészen biztosan van/volt terv:drobika írta: ↑2022.08.12. 09:22:51Nekem az a gondom ezzel a regisztrációval, hogy tavaly a Messi ügy óta tudjuk, hogy a Liga részéről nem számíthatunk jóra. A matek meglehetőseb egzakt tudomány és ki lehetett volna számolni a jogászkodások után, hogy mennyi az a pénz, amit még meg kell szerezni, vagy értelem szerint kevesebbet költeni, hogy ez a cirkusz ne legyen megint. És itt ebben igenis van felelőssége a vezetésnek, mert ez a helyzet se a klubnak, se a játékosnak nem jó.
Vicc, és szégyen, hogy 36 órával a bajnoki nyitány előtt egy Barcelona ne tudja, hogy ki fog kiállni otthon az első hazai meccsre. Ez nem normális!
- nagyon ideális esetben egy kikacsintós megegyezés a La Ligával a három tulajdonrész eladása után - ez dugába dőlt, mikor kiderült, hogy a Barcelona a saját pénzével trükközött a Sixth Street alapjával (és eleve nem tudjuk, hogy elég lenne-e a hiányzó 150 millió, de erről később)
- B-terv: néhány tulajdonrész elkerülhetetlen eladása, mindenkivel szerződésmódosítás, ha valaki nagyon akadékoskodik (például De Jong), akkor nyomásgyakorlás-elkergetés. Ez még bejöhet, csak éppen minden órával egyre valószínűbb, hogy nem a hétvégéig.
- C-terv: a tervezettnél nagyobb tulajdonrészek értékesítése, a negyedik, esetleg ötödik gazdasági mentőintézkedés (angolul ezek voltak a leverek) meglépése. Ellenérv: Laporta tudja, hogy ezzel tönkreteszi a klub jövőjét és nem akarja a kelleténél súlyosabban elzálogosítani a Barcelonát. Az elmúlt hét szerintem végig arról szólt, hogy érvényes-e a B-terv, vagy jönnie kell a C-tervnek.
- D-terv: nincs megegyezés, néhány igazolás távozik, mint Christensen és Kessié, ellenségkeresés, egy, a kelleténél sokkal turbulensebb szezon. Szerintem ez továbbra sem reális opció.