Chino írta: ↑2022.08.31. 13:21:23
Ha Lucas Vazquez, Asensio, Isco meghatározó volt a BL-ekben, bajnokságban, akkor emelem kalapom.
Mit értünk meghatározó alatt? Ez is szubjektív. Nálam egyértelműen kellettek a sikerekhez. Vasquez az utóbbi pár évet leszámítva mindig értékes tagja volt a keretnek, egy szezont kivéve mindig 1000 perc felett volt a bajnokságban, jobb hátvédként is megbízható volt, és a BL-ben is mindig lehetett rá számítani. Asensio karrierje is jól indult, fontos bomba gólok, Clásicon, BL döntőben, Európai Szuperkupa döntőben, stb. Tény, hogy a sérülése után leeresztett, és a vége felé nem ugyanezt hozta, de fontos szerepe volt a triplában is. Ahogyan Isconak is, aki bizonyos periódusokban még a gála 11nek is a tagja volt. Hiába lett mindhárom játékos kolonc erre a nyárra (LV nem annyira), de a 10 éves távlatot nézve ezresével kapták a perceket, fontos pillanataik, meccseik voltak, és mindhárman kellettek a sikerekhez. Ha nem is olyan mértékben, mint pl Modric, attól még butaság lenne elvitatni az érdemeiket.
Bale meg annyira mint nálunk kb. Coutinho, vagy még annyira sem. Folyamatosan sérült volt kb. 2 értékelhető szezonja volt. Gyakorlatilag évekig nem volt normális konkurenciája mégsem tudott kezdő lenni, gondolom azért adták kölcsön is mert annyira meghatározó volt.
Amit írsz, az az utolsó három szezonjára igaz, az első hatra nem. Azokban 1500+ perceket játszott és 20-nál többször volt kezdő (kivéve egyben, amikor épphogy nem érte el ezeket a számokat sérülés miatt). 174 pályáralépés, 81 gól, ebből 3 BL döntőben, az 5 győzelméből 4ben főszereplő volt. Azért ez nem ugyanaz, mint kölcsönben a Bayernnel BL-t nyerni.
Azok akiket felsoroltál Modric stb. ki lehet centizni a 10 éven belüli átlagra, de Modric pl. pont 10, Kroos 8, Carvajal 9, Benzema13 éve van itt azok közül akik ezeket a Bl-eket és bajnokságokat nyerték és még mindig stabil játékosok. Persze kellett közben egy Ronaldo Ramos, Marcelo is akik elmentek és részei voltak, de egyik se túl rég. Szóval nem az utóbbi 5-6 év igazolásai voltak azok igazán sokat tettek ezért.
Mindegyik sokat tett az eredményekért, ezt elvenni tőlük nagyon nagy sarkítás lenne. Nyilván valaki minél kevesebbet volt itt a 10 év alatt, annál kevesebbet tudott tenni értük, említhetnénk még Di Maríát, Xabi Alonsot is akár. Ettől még a tény tény marad, az elmúlt 10 évben nettó 120 M eurót költött a klub, és nyert 5 BL-t, és csak kétszer nem volt legalább az elődöntőben. Dominancia.
Értem én, hogy a 10 évet megelőző alapokra is épített, de ettől még 10 év sok idő a fociban, és ha ezt vizsgáljuk, igaz amit mondtam, és szerintem baromi érdekes. Ettől még mind tudjuk, hogy a statisztikákat mindenki úgy csavarja,a hogyan akarja, és a tényeket olyan színben tünteti fel, ahogy az érdekét szolgálja, ezt nem vitatom.
Szóval az utóbbi 4-5 évben nem sok olyan embert hoztatok akik ezeknek a főszereplői voltak, vagy átvehetik minőségileg azok helyét.
Mint mondtam, nyilván időarányosan lehet minél többet tenni a 10 év alatt. Pl Modricnak több lehetősége volt hatni a meccsekre, mint Viniciusnak, ezzel nem mondasz túl sokat. Akik minőségileg átvehetik a helyeket, azért jöttek bőven; Militao, Mendy, Alaba, Rüdiger hátul, Valverde, Camavinga, Tchouméni, Ceballos középen. Persze az a jövő zenéje, ki mennyire válik be, de velük kapcsolatban jók a madridisták érzései.
Egy top csatár is lassan kelleni fog a lassan 35 éves Benzema helyett.
Teljesen igazad van, egyetértünk, és abban is, hogy befutott nevet igazolni drága lesz. Ha ezt az utat választja a vezetőség. Ezt még nem tudjuk. De ez sem cáfolja a 10 év/120 nettót.
Szóval nálatok is lassan ki kell hogy nyíljon a pénztárca.
Abszolút így van, előbb utóbb ennek is be kell következnie, sőt én azt hittem már ezen a nyáron megtörténik. Most hogy pénz nincs a stadion miatt, vagy nem volt olyan elérhető játékos, akit a vezetőség akart, azt nem tudjuk, és fájóan vékony is maradt a támadó szekció. Bőven benne van a pakliban, hogy emiatt kuka lesz az egész szezon, nem nyerünk semmit. Jövőre pedig sanszosan repkednek majd az euró tízmilliók. De - magamat ismételve - az alapállítás, amiből kiindultunk ettől még igaz marad.