2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Azért szerintem ez így nem igaz. Mármint az első mondat. Nyilván azért vettünk meg egy játékost, mert jó volt évekig, pedig még fiatal is. A hosszabb minta mindig jó kiindulási alap, és egy új klubban lehet pár hónapot rossz formának tekinteni, beilleszkedésnek, ésatöbbi.visca el barca írta: ↑2022.09.04. 10:42:33Senkit nem erdekel milyen volt ezelott. Itt es most egy nagy nulla. Egy 55 milliós időhúzó csere szint.
Lesz ebbol a ferranbol meg hasznalhato jatekos? Nagyon fiatal meg de bantja a szememet ha palyan van, 1 ev kolcson nem artott vlna neki, igaz ahhoz eleg draga voltvisca el barca írta: ↑2022.09.04. 09:30:00Jó lesz ez, alakul. Hátul kicsit szertelenek vagyunk még, jó lenne ha minél gyorsabban összeállna egy standard 4es. TS végre a régi, worldclass szinten tolja. Gavit csípem, kis kullancs, nekem totál gattuso jut az eszembe róla, az volt ilyen idegsítő focista. Nem csoda h a madridisták már most ruhellik. Elől jók leszünk, főleg ha dembele is megtalálja a góllövő cipőjét. De jong meccsek óta jól száll be, tetszenek ezek az utemtelen megindulasai. Torrest meg nagyon gyorsan el kell felejteni, jelenleg a 6 támadónk közül messze-messze a leggyengebb. Jobbra raphi, dembele, balra dembele, fati, raphi, depay és a végén torres.
Én azért látok tudatos taktikai elemeket. A jelenlegi csapat nagyban épít a két szélső, akik klasszikus szélsők, egyéni képességeire. Keresik az egy-egy eleeni párharcokat a szélén, hogy ott bontsák a védelmet. Emellett kell a sebességük is főként mélységi indításoknál, amik szintén állandó elemek. Nekik kell területeket nyerniük. Itt jön utána a képbe Lewandowski, mert sok centerezés jön a szélről (ha megnézed, Guardiola Cityje folyamatosan ezeket nyomatják) kell egy "gyilkos" kilences. Középen azért játszik Gavi Frenkie kárára, mert nagyon eredményes labdaszerző, ami elengedhetetlen, hogy gyors átmeneteket lehessen végrehajtani.vidra írta: ↑2022.09.04. 04:01:25Én taktikai szinten nem érzem Xavi nagy zsenialitását, max. abban, hogy mer újítani itt-ott és talán nem annyira szögletes, kiszámítható a játékunk.
Nézzétek vissza a védekezésünket az első félidőben: siralmas szervezetlenség, rohangálás. Később is volt, hogy 4-5 játékosunkat játszották ki egy passzal, csak Gavi, vagy TS odaért az utolsó pillanatban.
Ami viszont nagyon üt most az, ahogyan igazoltunk. Olyan 16 éve nézek Barca meccseket, de talán még ilyet nem láttam, hogy ilyen sok igazolt játékos ennyire gyorsan, ennyire jó legyen. Ferran jó jelenbéli indikátora annak, ami korábban általános volt, most viszont ő a kivétel. Lewaról is simán azt hittem még néhány hete, hogy nem fog tudni gyorsan gólt lőni, emiatt begörcsöl és még jobban nem fog tudni emiatt. Ehelyett hozza az ezer százalékosan magabiztos, kissé önimádó sztár csatár jelleget kiemelkedő eredményekkel.
A jó igazolt játékosaink plusz a sok év alatt nagy nehezen kiszenvedett Dembele nagyon jó egyéni teljesítményeket mutatnak, egyértelműen ez a faktor dönt most. Plusz persze ott van Gavi is, aki folyamatosan kijavítja, amit a többiek elrontanak, az is egy jó egyéni teljesítmény.
Csapat szinten nem érzem azt a nagy zsenialitást, azt a Guardiola-féle kohéziót és lehet, hogy nincs is erre most akkora szükség.
Korábban az volt, hogy majd tiki-takával, overlap-okkal kipasszolgatjuk valahogy az ellenfelet, később ebből az lett, hogy Messi majd valahogy megoldja.
Most az van, hogy:
a) Dembele majd elfut valahogy
b) Raphinha majd bejátssza valahogy
c) Lewangoalski majd bekotorja valahogy a semmiből
d) Amikor senkinek nem megy, Fati unalmában aktivizálja magát, aztán csinál valami olyat, amire senki nem számít, de legfőképpen az ellenfél nem.
e) Most még jött egy Koundé faktor is
Borzasztóan szeretném valahogy elérni, hogy ezeket a jelzőket mostmár felejtsük el végre a fórumon. Legalább egy minimális tiszteletet adjunk a mostmár végleges keret tagjainak, meg az edzői döntéseknek. Le lehet írni, hogy nem értetek egyet, és főleg nyugodtan lehet tárgyilagos elemzést adni bárkine az aktuális vagy az eddigi idei teljesítményéről, ez még talán emelné is a fórum színvonalát. De ez a bohócozás például szerintem kicsit sem segíti itt a diskurzust, azon felül, hogy mennyire ellenszeves. Nem mondom, hogy én nem írtam egyszer-egyszer csúnyát valakiről, de azért nem ismételgettem minden héten. Ha volt ismétlődés, az tartalmi kritika volt, nem pedig beszólogatás kvázi légüres térbe.
"rálép a labdára meg sétálva vezeti"
Mennyire igaz!Kovbal88 írta: ↑2022.09.03. 23:01:45Fati és Torres nem igazán érzi, hogy küzdeni kell a csapatba kerülésért. Nagyon lazán vették a meccset.De Jong nagyon megérdemelné, hogy a kezdőben legyen. Gavi nagyot ment ma. Koundé is nagyon jó belső védőként. Rapinha is jó volt ma. Bár az első 20 perc után a Sevilla kiszállt a meccsből.
Leszünk is.