Most így pár nappal a leégés után kicsit higgattabb fejjel elolvastam Xavi nyilatkozatát a mai meccsel kapcsolatban és mit mondjak picit felhúzott.
"Önkritikusnak kell lennünk, amikor azt vizsgáljuk mi történt a nagy mérkőzéseken, különösen a Bayern és az Inter ellen. A csapatnak van karaktere, de kicsúsztak a kezünkből a dolgok. Lapoznunk kell és a La Ligára kell koncentrálnunk, ahol jól teljesítünk és jók az esélyeink. "
Meg kell vizsgálni??? Mit? Hol volt az elmúlt 5 évben? Gondolom látott pár korábbi meccset ha elvállalta az edzőséget. Mindig ugyanazzal kapunk ki. Tötyi-lötyi hátrapassz nulla semesség, nulla erőnlét. Az ellenfélnek csak azt kell kivárnia hogy elrontsunk egy passzt máris kontrázhat mert a védőink olyan lassúak és bénák hogy nem jelentenek veszélyt. Tolatnak hátra, semmi letámadás. A támadók simán eljutnak a kapuig mindenféle nehézség nélkül. Kb. ennyi a probléma. Ez csak hátul. Elől meg a többi. Komoly csapat ellen a sípszó után azonnal mentális blokk és várjuk hogy végre lefújják a meccset. Azért jellemző hogy pár kivételesen jó játékos amit idekerült pár hét/hónap után teljesen leépült mentálisan és elfelejtett focizni. Listát lehet írni ezekről. Ez mind a csapat/stáb hibája. És láthatóan Ő sem tud ezzel semmit se kezdeni.
La Ligaban azért teljesítünk jól mert 1 csapat veszélyes csak. Amelyik szépen be is árazott minket legutóbb. Tehát nem tudom mire ez az optimizmus részéről. Simán bukjuk idén is a ligát.
"Jó szezont zárhatunk, ott az Európa-liga, a Spanyol Kupa és a Spanyol Szuperkupa, versenyben vagyunk a bajnokságban." - Megint csak felesleges optimizmus. Arsenal, MU, Juventus közül de még pár kisebb csapat is bármikor taknyosra szivat minket majd ott is. Elég csak megnézniük pár meccsünket és tudják hogy kell megfogni minket.
"Összességében többet érdemeltünk volna. Pedrinek abban igaza volt, hogy nem mutattunk eleget a Bayern ellen, de nem látok fizikális problémát, az Inter ellen a 92. percben tudtunk egyenlíteni és az is benne volt a pakliban, hogy nyerünk. " - Komolyan úgy látja hogy nincs erőnléti problémánk?

Ezt nem hiszem el. Ha így van akkor tényleg komoly bajban vagyunk. Meg kell csak nézni a veterán Messit milyen erőnlétre tett szert a PSG-ben. Tényleg ennyire vak a Barca stábja? Nem hiszem el hogy ennyiren nem látják a fától az erdőt.
"Milyen változtatásokra van szükség a szélen, ha Bellerín kezd?
Nem kell változtatni, mert Sergihez hasonló profilú játékos, megadja mindazt, amire a csapatnak szüksége van a szélen. Jó állapotban van, a legutóbbi meccs ellenére, ahol mindannyian szenvedtünk.” -

Erre szerintem nincs is mit mondani.
Huh. A többi válaszában is van jó pár komoly kérdőjel de iszonyatosan lehangolt ez az interjú. "Minden jó uton halad semmin nem kell változtatni épül a csapat majd minden jó lesz hanem akkor jön egy új edző és kész." Kb ennyi összefoglalva. Ha a Valencia megnézte a BL meccseinket és odafigyel ezekre simán megfog minket ma este. Akkor kiváncsi leszek a nagy optimizmusára.
Én imádom Xavit de amit októberben művelt és azok után amit mondott szerintem teljesen egyértelmű hogy nem nem neki való ez az edzői poszt. Pedig nagyon nagy reményeket fűztem hozzá.