bence0330 írta: ↑2022.11.26. 11:30:51
Pont a VB miatt vannak kifacsarva, ezért kell heti 2 meccset tolni folyamatosan, hogy beleférjenek a naptárba. Pár éve ez nem volt így. Sokkal lazábban voltak a meccsek, volt idő pihenni és edzeni is. Hogy miért az angolok vannak a legjobban kifacsarva, az nem véletlen, hatalmas a tempókülönbség a spanyol-olasz-francia ligákhoz képest, eleve jobban elfáradnak, ráadásul több rangadó van, 6-7 top angol csapat van, akiknél bárki megverhet bárkit, és maxon kell pörögniük. Hogy szegények? Nem, pont ezért vannak sokkal jobban megfizetve, mint a többi liga, emiatt sokkal látványosabbak és nézhetőbbek a meccseik. De ilyenkor nem jön jól.
Tavaly november 20-án kezdték meg a 12. fordulót a PL-ben.
Most 14-et játszottak le, ez 3 meccs plusz idén, plusz a bl. (ez 4 csapatot érint)
Szóval igaz, van köze hozzá, de ez minden VB-n elmondható.
Mennyivel jobb egy szezon végén még letolni egy hónap VB-t? ugyanúgy ki vannak facsarva, mint most.
Itt a BL zavart be, de az meg nem érintett minden klubot.
Szerintem nem lehet ilyen általánosságot mondani, mert vannak a PL-ből jól teljesítő játékosok bőven.
Ezek a 20 éve mondott dolgok, hogy 6-7 top csapat, nem nincs annyi. Szezononként változik az összetétel, de 3 nagyon max 4 komolyan vehető PL csapat van egy szezonon belül, a versenyfutás meg januárra kétfőssé válik már 10 éve mindig.
Most az Arsenal bezavart a képbe.
Az egész PL fel van hype-lva, igazából a Hype marketing 10-es, ebből élnek.
Mert elhitetik ilyen Peet féle bohócokkal, akiknek aztán isszák a szavait, hogy mennyire jó a PL.
Na de nem ez a téma, hagyjuk is.
Szerintem ha nem Quatarban lenne ez a VB, de ugyanilyen meccsek lennének, kevesebb savat kapna a dolog. Most ez a divat, ahogy Veb is mondta.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."