2023.01.17. 20:53:53
Miért ciki kiesni egy közel 50-50 párharcban? Komolyan nem értem. Én akármit sportoltam, ha kikaptam egy kb egyszint, nálam kicsit gyengébbtől, sosem éreztem cikinek. Jobb lett volna nyerni, ja, meg én voltam kicsit az esélyesebb, szóval idegesítő, de ennyi. Chino kicsit jobban megfogalmazta, mint én, ha csak ránézünk az elért eredményünkre, vérciki, ha ismerjük a körülményeket, akkor nem az. Szomorú, de nem vérciki. És senki nem állít semmi olyat, hogy kimaxoltuk, vagy ilyesmi. Nyerhettünk volna, kicsit esélyesebbek is voltunk,sokszor a kezünkben is volt, megtörténhetett volna, de nem történt. Ennyi erővel minden nagycsapatnak ciki volt tavaly kikapnia a Reáltól is. (Nem, nem volt az.)
Most hogy a torna melyik pontján kapsz ki egy hasonló kalibertől, vagy enyhén gyengébb csapattól, az merőben a sorsolás kérdése kb. Ha kaptunk volna még egy nyomi csapatot az Inter helyett, őket meg megkapjuk a negyeddöntőben és kiesünk szoros meccsen, az akkor már nem lett volna ciki, mert 1-2 körrel előrébb történt? Eredményben nyilván jobb, viszont ha magát a párharcot nézzük, pontosan ugyanannyira az. Ugyenez a MU. top3 PL csapat, ha mondjuk a döntőben kapnánk ki tőlünk, akkor már nem ciki? Csak ha hamar? Semmi közünk hozzá, mikor sorsolnak össze... vakszerencsétlenség.
De ami a legfontosabb, hogy mihez képest nézzük. Ha az aranygenerációhoz viszonyítunk, vagy legalábbis a lefelé menő, de még a világ legjobbjával felálló Barcához, persze hogy ciki. Ha egy kb történelmi mélyponton lévő csapathoz viszonyítjuk, akitől épp elment a legjobbunk, akkor már teljesen más a helyzet. És sajna szerintem az utóbbi a realista hozzáállás.
Rohadtul ideges voltam, mikor kiestünk, és szomorú, de a ciki, meg megalázó, meg egyéb jelzők az idei körülmények között szerintem nagyon nem illenek ide a sorsolás, vicc kategóriás kezezés és a többi, és az egész védelem kidőlése közé. Csak ha egyedül DD interesek által is elismert kezezését megadják a hosszabbításban, már alighanem elég lett volna a továbbjutáshoz.
Amúgy szerintem pont ezzel a hozzáállással tesszük tönkre még jobban a csapatot és a játékosokat. Nem mi 17-en a fórumon, hanem úgy kollektíve az egész Barca-jelenségről beszélek, mióta Pep meg Messiék az egekig vittek minket, és azt vesszük evidensnek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy