Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Ez egy nagyon nagy igazság. A világbajnokság is nagyon hitvány volt, a legtöbb mérkőzésen helyzetek, lövések alig voltak. Hollandia kb 80 percig játszott úgy Argentina ellen, hogy nem volt kaput eltaláló lövése. Se szeri, se száma nem volt az ilyen mérkőzéseknek. Voltak meccsek, amiken egyszerűen elaludtam. Sokkal kevesebb pengés játékost látok, mint 20-25 éve.
Az szerintem abszolút igaz, hogy 1 vs 1-ben borzasztó gyenge. És ez nem hiszem hogy változni fog. Az, hogy mi számít cselnek és mi nem nagyon szubjektív, mindenhol máshogy mérik. Dembélének pl. 6 sikeres cselt adnak átlagban a ligában (ami kimagasló), de szerintem a whoscored-on ez kb. a fele.bence0330 írta: ↑2023.02.17. 09:46:35Szerintem ezek az erős szavak. Az egész ligában az övé a legtöbb sikeres kereszt, objektíve 4 sikeres csele volt tegnap, 3 a Sevilla ellen, ez a kettő a legtöbb a mezőnyben, és 2 a Villarreal ellen. Egyre jobb 1v1-ben, az elmúlt meccseken kaphattunk volna róluk tizit, kaptunk 17 méteres szabit, miután 3 embert vert meg, Sevilla ellen 2 védő megverése után adott gyönyörű gólpasszt Gavinak. Ezek csak az elmúlt 3 meccséről származó esetek egy olyan embertől, aki "egyszer sem tudja megverni a védőjét". Ennél többet Salah-Mahrez-Saká sem csinálnak, sőt. Nézz meg pár meccset tőlük, ők kb az etalonok. Nem fognak 3 embereket megverni, pláne betömörülő védelem ellen, stb. Ne Messi legyen már a mérce. Bár mostanság gólpontokban kb úgy termel.Kluivert92 írta: ↑2023.02.17. 06:12:09Azert ezek eros szavak egy olyan szelsonel aki egyszer sem tudja megverni a vedojet , 10 beadasabol 2 megy emberhez, a 2. Bekapott golunk elott oriasit hibazott, igen nem az a dolga h vedekezzen de akk ne is vallalja be 1-1be rashfordot
A belőtt próbálkozásaiból meg azért siklik félre jópár, mert egyrészt ő nem Messi, másrészt meg sokat próbálkozik - pont ilyen játékosunk nem volt. És pont azért termeli ipari mennyiségben a gólpontokat egy ideje, mert folyamatosan próbálkozik, néhány rossz lesz, néhányból meg gól lesz. Amúgy meg ő nem ível a magasba, hanem lövi a labdát, ezért látványosabb, mikor nem pontos, mert laposan megy. Ha viszont emberhez megy, akkor pont emiatt nem lehet levédekezni, vagyis nehezebben, mint egy lassan, magasan érkező labdát. Minden egyes meccsén vannak a sikertelen kísérletei mellett olyanok, amikből gól lesz, vagy gól lehetne. Általában több is. Még a legrosszabbnak tűnő előző meccsén is egy ilyen 1/5-ös próbálkozással találta meg a gól előtt 4 ember között Pedrit.
Rashford most megverte (bárkit megver jelenleg kb), de amúgy minden meccsen iszonyat mennyiségű szerelést mutat be hátul, csak mivel abból nem lesz gól, a kutya sem törődik vele, csak a hibával. Sok góltól mentett már meg minket szélső létére.
Szerintem ezek az erős szavak. Az egész ligában az övé a legtöbb sikeres kereszt, objektíve 4 sikeres csele volt tegnap, 3 a Sevilla ellen, ez a kettő a legtöbb a mezőnyben, és 2 a Villarreal ellen. Egyre jobb 1v1-ben, az elmúlt meccseken kaphattunk volna róluk tizit, kaptunk 17 méteres szabit, miután 3 embert vert meg, Sevilla ellen 2 védő megverése után adott gyönyörű gólpasszt Gavinak. Ezek csak az elmúlt 3 meccséről származó esetek egy olyan embertől, aki "egyszer sem tudja megverni a védőjét". Ennél többet Salah-Mahrez-Saká sem csinálnak, sőt. Nézz meg pár meccset tőlük, ők kb az etalonok. Nem fognak 3 embereket megverni, pláne betömörülő védelem ellen, stb. Ne Messi legyen már a mérce. Bár mostanság gólpontokban kb úgy termel.Kluivert92 írta: ↑2023.02.17. 06:12:09Azert ezek eros szavak egy olyan szelsonel aki egyszer sem tudja megverni a vedojet , 10 beadasabol 2 megy emberhez, a 2. Bekapott golunk elott oriasit hibazott, igen nem az a dolga h vedekezzen de akk ne is vallalja be 1-1be rashfordot
Viszont, fele annyi labdát nem szór el mint Dembelé. Illetve, ami még feltünő nála, ha vissza kell futni védekezni egy egy kontránál, Ő vissza is ér...bence0330 írta: ↑2023.02.07. 10:39:45Azért kicsit alakul ez is, előző meccsen kapnunk kellett volna a cseleiről egy tizit, most meg nem is tudom mióta először kaptunk 17 méterről egy szabadot egy komoly cselsorozata után, mikor megvert kb 3 embert (miután ő maga szerzett labdát). Dembélével szemben itt mindig gyengébb lesz, de szerintem az van, hogy nála nagyon zárnak a védők befelé, jobban, mint Dembélénél, mert tudják, hogy kifelé hiába veri meg őket, a jobb lába nem elég jó. 1 embert rendszeresen megver egy finom bokacsellel, ezzel nem megy át a védelmen, de jó pozícióba kerül egy íveléshez-passzhoz.
Azért kicsit alakul ez is, előző meccsen kapnunk kellett volna a cseleiről egy tizit, most meg nem is tudom mióta először kaptunk 17 méterről egy szabadot egy komoly cselsorozata után, mikor megvert kb 3 embert (miután ő maga szerzett labdát). Dembélével szemben itt mindig gyengébb lesz, de szerintem az van, hogy nála nagyon zárnak a védők befelé, jobban, mint Dembélénél, mert tudják, hogy kifelé hiába veri meg őket, a jobb lába nem elég jó. 1 embert rendszeresen megver egy finom bokacsellel, ezzel nem megy át a védelmen, de jó pozícióba kerül egy íveléshez-passzhoz. A másik, hogy egy PL kiscsapatból érkezett, ahol leginkább kontráztak. Egész mást kellett csinálnia ott csel címszó alatt, mint itt a mi stílusunkban egy betömörülő védelem ellen. Ott félpályánál kellett megoldania a lefordulásokat és mehetett a sprint. Itt nem. Ez nagyon sokszor Dembélének sem megy, a jobb meccsei nem véletlen, hogy a Soci féle csapatok ellen vannak. Kicsit ebben fog fejlődni önbizalommal, de azért van plafonja.Chino írta: ↑2023.02.07. 10:02:44Én két dolgot hiányolok tőle nagyon. Az egyik az átlövések, de ezt már lerágtuk, a másik, hogy képtelen bárkit is megverni egy az egyben. Azért egy szélsőnek ez is kellene hogy erőssége legyen. Szépen néz ki ennyi gólpassz stb., de ha megkapja a vonal mellett a labdát, látszik, hogy szinte pánikol, mert nem tudja mit kellene csinálnia és töbségében rosszul dönt.
Dembélé hoz rossz döntéseket, de tudom, hogy ha odakerül a labda benne van hogy történik valami váratlan, míg a brazilnál semmi hasonló.
Én két dolgot hiányolok tőle nagyon. Az egyik az átlövések, de ezt már lerágtuk, a másik, hogy képtelen bárkit is megverni egy az egyben. Azért egy szélsőnek ez is kellene hogy erőssége legyen. Szépen néz ki ennyi gólpassz stb., de ha megkapja a vonal mellett a labdát, látszik, hogy szinte pánikol, mert nem tudja mit kellene csinálnia és töbségében rosszul dönt. Én azt hittem 1vs1-ben kifejezetten erős lesz, de valamiért nem megy neki.bence0330 írta: ↑2023.02.07. 00:32:06Ja, önbizalomhiány, de nagy mák, hogy ő még begubózva is tud mihez nyúlni, a passzjátéka-kiszolgálása csillagos ötös még így is. Hibázgat, de azért, mert mindig próbálkozik, akár egész extrém sávokkal is.
Érdekesség, a TM top20 jobbszélsője gólpont/perc átlaga az idei szezonban (Chiesa nincs itt mert alig játszott, az ott szereplő Buendía meg támadóközéppályás, meg kb minden más csak jobbszélső nem). Úgy a 3. a listán, hogy van még mit kiaknáznia magából, főleg lövések terén, és úgy, hogy közben ő egy jobb bekk is egyszerre, és nem elöl sétálgatva várja a lasztikat, és sprintben melózza végig a meccseket. Az új klubos játékosok közül Antony van a legközelebb hozzá, pedig ő sincs közel. Akik megelőzik/kb ott vannak vele egy szinten, azok évek óta ott játszó klasszisok/félklasszisok, meg a foci istene maga.
Szerencsére Dembélé is elég jó helyen van.![]()
Gnabry 72,57
Messi 72,66
Raphinha 107,71
Salah 108,45
Mahrez 118,21
Dembélé 124,13
Rodrygo 130,2
Coman 133,25
Saká 141,60
Kulusevski 153,64
Correa 162,38
Antony 190,70