Nekem az a bajom, hogy a csíráját se látom annak, hogy sokkal jobb lehet majd. Pl Dembelénél hiába volt az, hogy buta mint a tök, fiatal makacs csikó volt, rossz életmóddal, komolytalan, stb.. ráadásul állandóan sérült... ennek ellenére mikor pályára lépett, akkor 1-1 mozdulatból, 1-1 cselből, passzból, lövésből lehetett látni, hogy van benne valami extra potenciál. Lehetett látni, hogy ha sikerül helyretenni a dolgait, akkor a támadójáték minden elemét tudja majd egy megfelelő szinten hozni, és bizonyos 1-2 elemét pedig igazán extra minőségben. Szerintem még mindig messze van a maxtól a srác, de hatalmas a fejlődés.drobika írta: ↑2023.03.08. 11:41:04Raphinha első szezonja nálunk. Akármilyen profi játékos is valaki, egy váltás, ami azért jelentős volt az ő esetében biztosan nehéz, és ki is hathat a teljesítményére.
Pont a felhozott Dembele esetére elég, ha gondolunk. Hogy mit is kapott ő itt..válogatott szidalmakat, és nem is csak a fociban nyújtott teljesítményére, hanem értelmi képességeire stb. most pedig mint a Messiásra gondolunk rá, mert ég és föld lett a különbség a teljesítményében a korábbiakhoz képest. És most ne hozzuk fel, hogy nem pizzát eszik ,meg nem nyomja a Fifát stb.
Raphinha tény, hogy egyenlőre nem azt hozza, mint amit tőle sokan, talán alaptalanul is vártak. Nekem sem okvetlenül jön be sokszor amit csinál. Mégis, van benne faantázia, ha be tud illeszkedni, érzi a bizalmat, lehet ő ennél jobb is. Kívánom, hogy hamarabb mint Dembi jusson el egy ilyen jó helyzetbe, formába.
Raphi már túl van az érési folyamaton nyilván, és szerintem jó is nekünk az, hogy itt van. Örülök neki. A néhány idegrohamát leszámítva szimpi, alázatos, munkás, és szállítja a gólpontokat (többnyire).
De nem látom a csíráját se annak, hogy valamiben annyira extra lehet valaha is, hogy az általam remélt jövőbeli csapatban kezdő lehet.
Pillanatnyilag puffogok azon, hogy mennyire nem tud megverni egy középszer védőt se, meg hogy sok támadás fullad be rajta, különösen az ígéretesebb fajtákból, de viszont nagyon nagyon hasznos összességében.