Ez mind igaz, de kellenek hozzá a támdók is. A mi rendszerünkben pláne. Xavi is sokszor hangúlyozta ki, mikor a védelemről kérdezték, hogy Lewy náluk a legelső védő, és tényleg.gránit írta: ↑2023.03.10. 22:55:51Ha ez ennyire számít, akkor tényleg igazoljunk le egy kőkemény védekező középpályást. Nem Messitől kell elvárni a nagy védekezést. Én az előző években sem láttam, hogy a csapat jó lenne labda nélkül, a középpályásaink is sorra pattogtak le az ellenfelekről, ha a nemzetközi kupákban erősebb ellenfelekkel találkoztunk. De Jong, Roberto, Busquets védekezése mit ért, amikor 8-2-re kikaptunk? Semmit. Nem Messin múlik a mezőnyvédekezés. A középpályán sokkal több múlik, és persze a védősoron.
De ha félre is tesszük ezt, és csak a táadójátékára fókuszálunk, a kiscsapatokkal ugye még mi is el tudunk bánni (lásd a kegyetlen bajnoki mutatónkat), a nagyokkal van a gond. A nagyobb csapatok ellen meg a támadásépítés sem abból áll, hogy 16-os környékén tilitolizunk, és majd lezs valami, meret ott Leo villogna. Átmenetekhez pl. nagyon kevés már. A PSG nagyobb meccsein momentumai nem voltak, nemhogy gólt nem lőtt. BM ellen sem lőttek gólt még Messivel sem, meg a Reál ellen sem, amikortól a Reál úgy döntött, hogy focizni kezd. Támadásban sem tudott már hozzáadni a nagycsapatok ellen az égvilágon semmit, és ha ezért cserében még a csapata védekezése is gyengébb, az nagy baj, és látványosan meggyengült vele a PSG, mióta odakerült. Akármekkora zseni még mindig. A VB-t most hagyjuk, tényleg összekapta magát, de ilyet már nem látunk többet szerintem.
A kiscsapatok ellen kb felesleges az eredénysorunk miatt, nagycsapatok ellen szerintem hátrány lenne a csapatban egyenesen bármelyik jelenlegi jobbszélsőnkhöz képest, ezt bizonyította két évig a PSG-ben, és előtte 1-2 évig nálunk is. a 20-as Napoli meccsre emlékszem utoljára, de ők akkor még elég kis csapat voltak, előtte meg a Pool odavágó, amin meccsdöntő faktor volt, 4 évvel ezelőtt. Az egyedüli értelmét az ilyen közteseken látnám, egy Inter meccset lehet, hogy pont ő döntött volna el, egy Benficát meg kb biztos.