Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Ez mind igaz, de kellenek hozzá a támdók is. A mi rendszerünkben pláne. Xavi is sokszor hangúlyozta ki, mikor a védelemről kérdezték, hogy Lewy náluk a legelső védő, és tényleg.gránit írta: ↑2023.03.10. 22:55:51Ha ez ennyire számít, akkor tényleg igazoljunk le egy kőkemény védekező középpályást. Nem Messitől kell elvárni a nagy védekezést. Én az előző években sem láttam, hogy a csapat jó lenne labda nélkül, a középpályásaink is sorra pattogtak le az ellenfelekről, ha a nemzetközi kupákban erősebb ellenfelekkel találkoztunk. De Jong, Roberto, Busquets védekezése mit ért, amikor 8-2-re kikaptunk? Semmit. Nem Messin múlik a mezőnyvédekezés. A középpályán sokkal több múlik, és persze a védősoron.
Persze, hogy ez jelentős része. De szerintem meccsenkén kb egy gólt is jelenthet az a különbség, hogy minden egyes játékosunk keményen védekezik az egész csapatban mínusz Fati, félmínusz Dembélé. Nyilván ezt bebizonyítani kb lehetetlen, vagy így gondolja az ember, vagy úgy.gránit írta: ↑2023.03.10. 22:45:31Védekezésben sokat nem tud tenni, ha Verratti pár méterre a kaputól eladja a labdát. Amikor elkezdtek tili-tolizni a kapu torkában, már előre tudtam, hogy ez lesz. Ez a halálom, amikor a gólvonal előtt nekiállnak passzolgatni, mint Unai Simon is a világbajnokságon, ahelyett, hogy kilőnék onnan a labdát a világűrbe. A mi védekezésünk is elsősorban Piqué, Lenglet, Busquets miatt volt ott, ahol, és ahogy a csapatba kerültek kompetensebb emberek, rögtön fel is javult a védekezésünk.
Pontosan uganez a gondom. Senki nem kétli, hogy akár 20/20-as statokra lenne képes, mint ahogy Ronaldo is 20 plusszos volt a unitedben, mégis összeesett tőle a united, összességében kevesebb gólt lőtt, és mikor távozott, fellélegzett a csapat. Messi nyilván nem lenne bomlasztó, mint CR7, de CR-nél sem csak a viselkedése volt a gond. Mindenkinek neki kellett passzolnia, ő nem segített a letámadásban, ami ten Hag és Rangnick esetén is kulcskérdés volt - Xavinál meg aztán pláne. A rengeteg kapott gól nélküli meccsünk nem csak a védelem, és nem csak TS érdeme. Nélkülük nem menne nyilván, de Gaviék és Raphinháék nélkül sem. Csak Lewyvel kapcsolatosan nem értek egyet, szerintem ő iszonyatosat melózik, és ebbe is hal meg, megállás nélkül nagy intenzitással támad le.Troym írta: ↑2023.03.10. 22:11:58Szerintem meg igenis fontos hol játszana és kivel, nem érdekel a szerveit hova kötve lőne 25 gólt, ha cserébe kapnánk a 8 helyett 43at mert sem ő, sem Lewa nem segítene a védekezésben, így az egész szezonban 9 emberrel védekezne a csapat és BLben is egy körrel mennénk tovább, de még a bajnoki arany se lenne meg. Egy csapat nem bír el ennyi kirakat embert. Szerintem csak Lewa helyett lenne szabad hozni és nem mellé.
Azért a VB-n helyén volt az a mentalitás, ahogy persze a válogatott minden tagjánál.
Geri lehozta, mint a nagy meccseket tanárian, nem kell a kákán is csomót keresni, nappali tagozat 4-5 év Harvard simán belefért a foci mellett, azt is tudjuk 4 órákat se aludt
Nem lenézve Messit, de nem egy kategória a kettő. Pique egy üzeltember Harvardon szerzett diplomát, közgazdaságit. Messi ha jól tudom nem rendelkezik még érettségivel sem, idegen nyelvet sem beszél, úgyhogy nehezen látom magam előtt mit tudna a vezetőségben csinálni. Szerintem ő olyan lesz a pályafutása után, mint Beckham. Mindenhol ott van, de senki nem tudja mit is csinál pontosan.bence0330 írta: ↑2023.03.10. 09:54:39A többivel teljesen egyetértek, ezt viszont egyelőre nem tudom elképzelni, csak valami tiszteletbeli zászlóvivő tagként. Piqué egy dörzsölt, intelligens politikus, simán el lehet képzelni, hogy bármi lesz belőle, de Leo? Egy zseni, és a viselkedése is olyan, mint a legtöbb zseninek, egy nagyon introvertált valaki, aki imádja, ha az történik, amihez érzéke van, és pattog a labda, de azon túl meg elég... egyszerű és beszűkült, legalábbis abból nekem nagyon ez jön be, amit láthatunk. Angolul nem volt hajlandó megtanulni eddig, példának erejéért. Egyszerűen nem látom, hogy lelné örömét bármilyen pozícióban egy üzleti világban. Ha hazamennének argentinába, akkor a helyi csapatokból ajánlhatna tehetséget, vagy ilyesmi, de ennél többet jelenleg nem tudok kinézni belőle.Barcaforever írta: ↑2023.03.10. 08:34:37De az teljesen egyértelmű, hogy Piqué oldalán később a vezetőségben lesznek.
A többivel teljesen egyetértek, ezt viszont egyelőre nem tudom elképzelni, csak valami tiszteletbeli zászlóvivő tagként. Piqué egy dörzsölt, intelligens politikus, simán el lehet képzelni, hogy bármi lesz belőle, de Leo? Egy zseni, és a viselkedése is olyan, mint a legtöbb zseninek, egy nagyon introvertált valaki, aki imádja, ha az történik, amihez érzéke van, és pattog a labda, de azon túl meg elég... egyszerű és beszűkült, legalábbis abból nekem nagyon ez jön be, amit láthatunk. Angolul nem volt hajlandó megtanulni eddig, példának erejéért. Egyszerűen nem látom, hogy lelné örömét bármilyen pozícióban egy üzleti világban. Ha hazamennének argentinába, akkor a helyi csapatokból ajánlhatna tehetséget, vagy ilyesmi, de ennél többet jelenleg nem tudok kinézni belőle.Barcaforever írta: ↑2023.03.10. 08:34:37De az teljesen egyértelmű, hogy Piqué oldalán később a vezetőségben lesznek.
Teljesen jól leírtad hogy cserének tökéletes lenne. De azt meg tuti nem fogadja el. Szotyiert főleg.Subinho írta: ↑2023.03.09. 21:31:09Még ha vissza is jönne, kinek a helyén? Lewa helyén nem, mert nem 9es, ha meg átállunk árnyékre, akkor más nem nagyon tudná azt játszani, Lewa biztos nem. Jobb szélen sem fog ő rohangálni,így Dembelé helyett sem fog játszani. Középpályán 10-esben lehetne, de akkor jelen állás szerint Pedrit kéne kivenni. Vagy ha mindketten játszanak és Lewa is és Demb is, akkor egy kp-t kellene kivenni. Busi, FdJ, Gavi hármasból. Mivel Messi nem védekezik, vagy Pedrinek kéne, vagy átjáróház lenne a kp.