gy írta: ↑2023.03.11. 09:37:31
...megint őrá van húzva a vizes lepedő mikor a fél csapat gyalázat amit művelt. Arról nem beszélve hogy marquinhos helyére is valami nímand kellett bejojjon hátra, azt is szívták rendesen.
De mindenért is ő a hibás ahogyan itt is ő volt mielőtt elzavartuk...
Szerintem a vizes lepedőt senki nem húzta rá. Hogy része volt ebben, és a tavalyi kiesésükben? Persze, ott volt a pályán. Nem lepedőhúzás van itt, részemről pl. biztos nem, hanem hozzáadott/elvett érték arányát máshogy látom, mint Te, Gránit, Andris, pl. Nyilván ez nagyon nehezen mérhető, bizonyítható, marad véleménynek.
A natúr tények attól még azok maradnak, hogy a PSG játéka főleg nagyobb csapatok ellen a Messi-éra előtt 2 évig jobb és eredményesebb (döntő-elődöntő) volt, mint Messi alatt (nyolcad-nyolcaddöntő). Ebben neki is szerepe van, mivel a csapat tagja. Nem egyedüli felelős, részes. De azt nem lehet vitatni, hogy jobb NEM lett tőle a PSG, és ez a fő probléma, hogy mi mitől lennénk jobbak vele még egy évvel öregebben, ha ők sem voltak.
És hogy esetleg nem volt elég jó a középpálya? Megnézem, hogyha egy Saka, Raphinha, bárki melós, viszonylag jó szélső van ott, van ott (a túloldalra is igaz, Mbappé helyén egy mittudomén, Foden) akkor hogy nézett volna ki az a középpálya, vagy a Madrid elleni tavaly. Egészen máshogy, kevesebb teher, több fent szezett labda, gyorsabb átmenetek. (A madridira azért hivatkozok, mert a mostani meccsről csak extended highlightsot láttam). A kapott gólok is egész máshogy néztek volna ki szerintem. Ezt Leo nyilván csúcsmeccsel ellensúlyozhatta volna, mint a válogatottban, de már évek óta nem tette ezt máshol a nagy meccseken.
A VB-t teljesen különvenném, Messi is sokkal többet melózott, és ugye bejátszott alá mindenki tényleg, de komolyan azt akarjuk megint, hogy az egész csapatunk bejátsszon alá dupla erővel? Nekem nem szimpatikus az elképzelés a csapatépítés kellős közepén, főleg, mikor leginkább már csak fejben kaptunk ki a legnagyobb csapatoktól is. Még akkor sem, ha esetleg egy körrel tovább mennénk vele a BL-ben.
De akárhogy is, a nyomozás lezárásáig szerintem még Balogh Béláról sem lehet álmodozni Mosonmagyaróvárról.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy