2022.11.18. 10:54:07
Szerintem meg a Lipcse nem fogja tudni megtartani, nagyon max a következő szezon végéig, de nekem már az s meglepő lenne. PL top4-5 csapatba fog menni, vagy spanyol-olasz top3-ba, esetleg Bundes top2 a környezet miatt. Nkunku után a legjobb játékosuk a támadószekcióban, ez látványban és a számokban is látszik.
Bejutni talán annyira nem nehéz, bár most pont kialakult ott is kicsit egy tolongás. De húzóemberként a csoportból továbbjutni velük már más tészta, mint Dinamo Zágrábként bejutni valahogy a BL-be. Többször volt hónap legjobb fiatalja, és töbször került hónap top6-ba a nagyok között is, MVP is többször volt emlékeim szerint, bár erre most nem taláok infót. Azért csak nem csupa dilettáns ül az RB-nél, meg a Bundesligában. Az értéke is pokoli magas bármilyen magyar szinten. És tényleg nézd vissza, hogy jutottunk be az EB-re, mikor pl a pótselejtezőben 92. percben egyéni szóló után vágott bombagólt, mert 2 éve még sokkal gyengébb volt a magyar csapat, mint most, és tök egyedül kellett megcsinálnia. Vagy előtte mikor a törököknek lőtt győztes gólt vagy 25-ről. Sehol nem lettünk volna nélküle, vállára tudta venni a csapatot 20 évesen.
Toronymagasan a legjobb, legelismertebb magyar játékos, amióta én követem a focit. Kerkezben van potenciál, hogy felnőjön mellé, belőle lesz még jó eséllyel európai szinten is elit focista.
És mondom, semmilyen magyar érzelmem nincs mellette, ha üzbég lenne, akkor is ugyanez lenne a véleményem róla.
Nem tudok Détáriról nyilatkozni, mert nem láttam. Nyilván lehet ellenpélda, lehet valaki azért gyengébb csapatban, mert kényelmes/jól fizet/szép helyen van, bármi. De rossz játékosként nem játszhatsz BLtop16 csapat kezdőjében, nem lehetsz húzóember, és pláne nem adhatsz (majdnem) annyi asszisztot, mint Messi és KDB, és többet, mint pl. Neymar.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy