2023.03.29. 12:48:25
Egyáltalán nem túlidealizálás azt mondani, hogy annyira nem foglalkoztatja. Szerintem sem. Nem mondom, hogy nem figyeli egyáltalán, de szinte már egészségtelenül hátul van neki ez a rangsorban. Meg nem mondom, milyen rekordot döntött volna meg egyik évben egy tizivel, és halállazán átengedte. Ezt sokszor megcsinálja, soha még nem hallottam nyilatkozatát sem, amiben ilyesmiről beszélt, ez a Messi-CR7 versengés eleve nevetséges, CR7 egyetlen skillje, amiben legalább vetekszik Messivel, az a góllövés, és minden másban bőven az argentin az erősebb, de igazából még a góllövésben is. Ezt valahol mélyen a portugál is tudja, ezért próbál állandóan, már-már görcsösen bizonyítani, Messi meg eleve nem az a rettenetesen kompetitív fajta, meg alighanem tisztában van vele, hogy egy polccal feljebb van, mint CR7, innentől meg nem fogja érdekelni, ha van 1-2 gólstat, amiben megveri a portugál. Főleg, hogy Andorráknak könnyű 4-eket vágni a selejtezőkben, Messinek ilyen ellenfelei szinte sosincsenek, most épp volt. 1-2 éve mikor asszem az észtek ellen vágott egy mesterötöst, akkor szerintem mindeki számára kiderült, hogy ha Leo európai viszonylag elit váogatottban szerepelne, akkor sokkal több gólja lenne, a latinamerikai csapaok közül még egy leggyengébb Paraguay szint is bőven erősebb és szerezettebb, mint itt egy Észt, akik még nem is csoportutolsó kategóriák. Ez az összehasonlítás emiatt eleve teljesen igazságtalan, de ettől még lehet Ronaldóé is, nem fog Leo belerokkanni, főleg, hogy már VB-t is nyert, így igazából válogatott szinten is többet tett le az asztalra.
De szerintem őt még annyira sem foglalkoztatja ez, mint engem egy ekkora hsz megírása közben.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy