2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Én inkább azt mondom, van egy erős kezdő még nemzetközi szinten is, viszont a pad nagyon rövid. És sérülés/eltiltás/pihentetés/formahanyatlás szempontjából ez nagyon megbosszulja magát. És azt se felejtsük el, hogy vannak olyan játékosok, akik 1-2-3-4 év bőven van elérni a "jó kor" küszöbét. Pluszz vannak még azért kérdőjelek, akikben még megvan a lehetőség hogy top játékos legyen.Messa írta: ↑2023.04.13. 10:06:02Mihez képest bivaly erős? A spanyol csapatok 80%-ához képest az. Az európai top klubok kereteihez képest gyenge, legalábbis szerintem. A BL topicban épp azt fejtegettem a City-Bayern meccs alatt, hogy vajon melyik játékosunk férne be egyik vagy másik csapatba? Elsőre azt mondtam hogy Araujo és TS, de utóbbiban már nem vagyok biztos, mindkét oldalon klasszis kapus véd. Ellenben nekünk ezen csapatok bármely kezdőjátékosa erősítés lenne, és ezt túlzás nélkül merem állítani.
Szóval ja, nyilván sokat erősödött a keretünk tavalyhoz képest, de a bivalyerőstől szerintem messze vagyunk, legalábbis európai szinten.
Mihez képest bivaly erős? A spanyol csapatok 80%-ához képest az. Az európai top klubok kereteihez képest gyenge, legalábbis szerintem. A BL topicban épp azt fejtegettem a City-Bayern meccs alatt, hogy vajon melyik játékosunk férne be egyik vagy másik csapatba? Elsőre azt mondtam hogy Araujo és TS, de utóbbiban már nem vagyok biztos, mindkét oldalon klasszis kapus véd. Ellenben nekünk ezen csapatok bármely kezdőjátékosa erősítés lenne, és ezt túlzás nélkül merem állítani.
De ha megnézed, a jelenlegi keret nagyon erős. Drágán és sok helyről vásárolt sztárok, rutinos öregek és beérett fiatalok.
Na most, a gólpasszhoz és a helyzethez pont nem árt,ha valaki tényleg cselekkel bontja meg a védelmet. Szerintem kulcspasszok még akadnak, váratlan cselek nincsenek. Dembelének is csak annyi a csel,hogy fut, már ha nem sérül.
Fene tudja, de szerintem jelenleg ebben a csapatban a kulcspasszai, gólpasszai adnák a legnagyobb hozzáadott értéket. Ahhoz nem kéne három emberen átcseleznie magát, egyen kb. Pár gólt ez mellett is lőne.sansz írta: ↑2023.04.12. 22:59:16
A másik az az általad leírt szerepe. Szerintem Messinek pont előrébb kéne mennie,nem hátrébb. Emlékezz mi volt nálunk az utolsó elkényelmesedett 3 évében: Messi a pálya közepéről sétál fel, már Stegen is az ellenfél kapujánál lenne, mire Busiék az ötvenedik alibipasszal megvárták Messit. Amiből aztán lehetett gól is, de milyen áron..
Egy legelől levő támadó esetében nem okoz akkora gondot,ha nem támad le mindig,mintha a pálya közepén lötyögne. Felveszi az embert a társak is úgy helyezkednek, aztán kész a baj,mikor nem fut az ellenféllel,bomlik a rend.
Messi régen jóformán minden meccsen tolt egy szólót,úgy,hogy a fél pályát végigcselezte. Most is próbálkozik, szökőévente sikerülget. Két embert otthagy, a harmadik szereli. Ezért lenne jó előre,ahol eleve már csak két emberen kéne túljutnia.
Szerintem így jönne ki jobban még most is a skillje.
De ne jöjjön vissza. Az a hajó elment, nem jövőbemutató lenne most nekünk egy Messi. Jó volt, nagyon jó volt, de ígyis két évvel többet volt nálunk,mint ami egészséges volt még neki is és nekünk is.
Ez hatalmas tévút, Messi idehozatala remélem csak a szokásos trutyikavaró Laporta kamuvihara.
Továbbra is tartom, hogy ha Messi jönne, neki ez a baloldali támadócska szerep amit Gavi játszik, lenne a legjobb, csak jobbon. Visszalép KPra, osztogat, érkezik 2. hullámban.MatyiG írta: ↑2023.04.10. 16:12:49A MARCA szerint ők érkezhetnek ingyen nyáron: Inigo Martínez, Grimaldo, Gündogan, Thuram és Messi.
Ezt így el tudnám fogadni. Plána, ha sikerül megszabadulni mondjuk egy Alonso, Alba, Kessié, Ferran, Raphinha pakktól.
Hátra meglennénk nyolc emberrel: Koundé, két Araújo, Christensen, Inigo, Eric/Riad, Balde, Grimaldo.
Középen Busi, FdJ, Pedri, Gavi, Gündogan, SR
Elöl Lewa, Thuram, Messi, Dembélé, Fati
Ha lesz pénzünk, akkor még előre elférne Vitor Roque. Ha nem lesz, akkor meg jöhet vissza Abde.
Ezt az első kérdést nem értem.davi10 írta: ↑2023.04.10. 19:44:04
Na ne, valakinek az átigazolási eszmefuttatásakor egy olyan csapat jött össze, aminél a mostani nem jobb?
Az utolsó bekezdésedet nem teljesen értem, te vagy az egyik, aki talán a leginkább hangoztatja, hogy semmi nem olyan jó a csapatnál. És abban szerintem mindenki egyetért, hogy a támadórészleg gázabb, mint a mostani kp Busi-val.
Ha a Liga győzelem/címvédés a cél, arra talán elég lehet ez a keret, de ha bármit szeretnénk nemzetközi szinten (mondjuk csoportból továbbjutni), akkor erősíteni kell, mert megint kidől 2 játékos és kuka az egész.
Szellemében és szemléletében ez teljesen hasonló az idei koncepcióval, annyi változással, hogy a jelenlegi formák ismeretében a "B" opciókról többet feltételezhetünk.
Egyáltalán nem biztos, hogy mindenki egyetért, mert egyáltalán nem mindegy, hogyan, milyen módon jut el a labda a támadó harmadba és mennyi idő alatt....és mindezt mekkora nyomással....davi10 írta: ↑2023.04.10. 19:44:04És abban szerintem mindenki egyetért, hogy a támadórészleg gázabb, mint a mostani kp Busi-val.
Ha a Liga győzelem/címvédés a cél, arra talán elég lehet ez a keret, de ha bármit szeretnénk nemzetközi szinten (mondjuk csoportból továbbjutni), akkor erősíteni kell, mert megint kidől 2 játékos és kuka az egész.
Ebben a szezonban minden fontos meccsen hiányzott 2-3 kulcsember, ami nem bírtunk el tekintettel arra, hogy van egy egész jó kezdő 11, és kb ennyi.davi10 írta: ↑2023.04.10. 19:44:04Na ne, valakinek az átigazolási eszmefuttatásakor egy olyan csapat jött össze, aminél a mostani nem jobb?csababarca írta: ↑2023.04.10. 19:02:32Most se vagyunk sokkal bentebb.
...
De az sem baj, ha ez a keret marad jövőre, csak ténylegesen limitálva Busquets-t a kp-n, ha már az elmúlt 5 évben nem sikerült. Mondjuk oda kellene valaki, mert minőségben igen vékonyan vagyunk.
Az utolsó bekezdésedet nem teljesen értem, te vagy az egyik, aki talán a leginkább hangoztatja, hogy semmi nem olyan jó a csapatnál. És abban szerintem mindenki egyetért, hogy a támadórészleg gázabb, mint a mostani kp Busi-val.
Na ne, valakinek az átigazolási eszmefuttatásakor egy olyan csapat jött össze, aminél a mostani nem jobb?csababarca írta: ↑2023.04.10. 19:02:32Most se vagyunk sokkal bentebb.
...
De az sem baj, ha ez a keret marad jövőre, csak ténylegesen limitálva Busquets-t a kp-n, ha már az elmúlt 5 évben nem sikerült. Mondjuk oda kellene valaki, mert minőségben igen vékonyan vagyunk.
Most se vagyunk sokkal bentebb.
Huh ez nagyon rosszul néz ki így leírva. 2 öreg, 2 "üveglábú" meg egy Thuram aki nekem zsákbamacska.
Xavi mindenkit dicsér ez nem jelent semmitfanbarca írta: ↑2023.04.07. 11:38:22Hogy ne lenne? Julian Araujo már a csapattal edz, a fizetése is sokkal alacsonyabb és sokkal jobb. Xavi is dícsérte és nagyon várja, hogy jövőre játszhasson.
Dest szerintem a legrosszabb igazolásunk az elmúlt 10 évben. Milan-ból is kikerült, 3. számú jobbhátvéd csupán.
Hogy ne lenne? Julian Araujo már a csapattal edz, a fizetése is sokkal alacsonyabb és sokkal jobb. Xavi is dícsérte és nagyon várja, hogy jövőre játszhasson.