Magnus írta: ↑2023.08.31. 13:36:54
ahogy elnézem, 10 év múlva is az az egy db meccs fogja meghatározni gavit, pedig azóta ugyanolyan semmilyen, fullátlag, tizenkettő egy tucat teljesítményt nyújt mint előtte, néha egy-egy szép labdaszerzéssel. Nyílván szó sincs róla, hogy eladjuk, (a katalánkártya) túl szép lenne 50+ milliót kapni egy ilyen kaliberű játékosért.
Egy meccs? Eleve az előtte lévő szakaszt említettem. Folyamatosan ott volt a top3-5 teljesítményben, jópár MOM-al. Alig 18 évesen. A spanyol válogatottban is többször volt az, vagy annak közelében, szintén 17 évesen. Az a durva, hogy mindez felnőtt teljesítményekkel összehasonlítva. Ha leveszem a hype-ot, mert szerintem is Bellingham pl. jobb játékos, és Wirtz még, de ő más tészta, akkor is a korosztályának egyik legjobbja, aki már bizonyított 18 éves kora előtt a felnőttek közt, olyannyira, hogy már annak veszik, és felük hasonlítják össze, ami eleve nem fair teljesen. Ha ez tucatteljesítmény, örülnék, ha lenne még 11 ilyen szintű játékosunk, hogy meglegyen belőle a csapatban egy tucat. A GB díjat sem csupa vak osztogatja. Minimum top3 jelölt oda ténylegesen. Ezt a rengeteg elismerést nem a kedves tekintetével érdemelte ki - nincs is neki olyan.
Szerintem pont annak nem szabadna meghatároznia őt, amit tél óta tolt, kvázi balszélsőként, túltolva. Vagy akkor ha ez határozza meg, és semmi, ami előtte volt, akkor Lewy egy hóttbéna kilences, és sosem tudott focizni.
Nyilván egy fokkal hamarabb eladhatóbb, nélkülözhetetlenebb lenne, mint Pedri vagy Araujo, bár ő meg 17-8 évesen sérülés nélkül tudodtt végigtolni két szezont, míg a felső kettő finoman szólva sem, szóval összességében amit ad, az nagyon sok.
Abban egyetértünk, hogy fél éve semmilyen (bár most megint akadt 1-2 jobb meccse), de azért tényleg ennyire túljátszatva csoda, hogy egyáltalán nem sérült meg, és hát ő nem balszélső. Erről nem ő tehet, de még ott is egy elfogadható, közepes teljesítményt tud átlagban nyújtani, 18 évesen, egy spanyol bajnok csapatban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy