Egy kis érdekesség, bár csak úgy belefutottam most délelőtt, nem 100% a hitelessége:
Worldwide Viewers of PSG games vs:
Lens - 7.6M
Angers - 7.8M
Lorient - 7.5M
Troyes - 996k (Messi nélkül)
[L'equipe]
Szerintem teljesen egyértelmű, hogy nem Messin fog múlni a csapat sikere, nyugodtan lehet majd kezdő, Lewyvel együtt is. Ha mögöttük van egy jól működő csapat, nem lesz gond, sőt: végre jönnek talán a gólok is majd.
Anyagilag is nettó profit szerintem Messi jelenléte bárhol, bármikor. Szóval nem gond, hogy ha adni kell neki egy keretviszonylatban top fizut.
Mindkét szempont extra fontos a klubnak. Ha építkezni akarnánk tényleg, tudatosan, kockázatmentesen, hosszútávban gondolkodva, akkor már a tavalyi átigazolási szezon se történt volna meg, és a szurkolóknak is el kéne fogadni az ideinél rosszabb eredményeket és rosszabb játékot is, több éves távlatban is. Szóval azt hiszem ez a fajta jövőben gondolkodó építkezés meg nem annyira fontos szempont, ez már eldőlt.
Csak az a kérdés, hogy kiktől kell megválni, hogy eleget tudjuk tenni a szabályoknak a regisztrációjához (miután Araujo, Baldé, Gavi is ki van formálisan is pipálva..).
Van kitől megválni pénzért: Fati, Ferran, Raphi, Kessié, Alba, Alonso, kölcsön játékosok....
És van kitől megspórolni az elég magas fizut: Busi, Alba, Kessié, Fati, Raphi...
A ligán, és a kérőkön múlik majd, meg persze Messin.
Valaki megpróbálna tiszta vizet önteni a pohárba, ha szépen megkérem?

Mit is kell igazából Messihez teljesítenünk elvileg? mármint ahhoz, hogy regisztrálhassunk egy Lewy-vel egyenlő, plafon fizetésű játékost aki ingyen jön.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila