Itt a tegnapiról az összefoglaló:
https://www.youtube.com/watch?v=37p-YPyE7II
Már ebből is látszik, mennyire jól játszottunk előrefelé. Domináltunk és megérdemelten nyertünk.
Ami nem tetszett, hogy nagyon sok beindulást egyszerűen nem vesznek észre a középpályások. Frankie hatalmasat játszik, ő abszolút jól mozgatja a szálakat, igazi irányító lehetne (csak ugye Busi még ott van). Gavi-tól nem tetszett, hogy el akarta mismásolni a sérülését. Látszott, hogy visszafogta a fájdalom, kötelező volt lecserélni. Neki meg kéne tanulnia elfogadni a vezetőedző döntését.
Fati szerintem jól játszott, ellenben Ferran Torres megint súlytalan volt. Lewa is jó volt, nem tehet arról, hogy ennyire betömörült az ellenfél, őt meg nagyon erősen fogták.
Amit tök jól észrevett Xavi, vagy a pályán lévők, hogy Dembélé beállása után két védő fogta mindig a francia futógépet. Így a 10 emberre fogyatkozott Osasuna igazán nagy lehetőséget adott át a Barcának arra, hogy a bal szélen vezessenek támadásokat. Ezt látták is a játékosok és Fati, De Jong, Alba... onnan jöttek a támadások, néhány beindulása volt csak Dembinek.
A kihagyott ziccereket pedig nem értem, hogy ezen a szinten hogy lehet így kihagyni. Mármint én is mellé rúgtam volna Dembi próbálkozását, Frankie túl közel volt már a kapushoz, én is belelőttem volna valószínűleg... De azért ez nem a megye3. Egy Real vagy City ilyen ordító helyzeteket simán bevert volna. Sőt, még egy Osasuna is. Szóval igazán érdekes, hogy nem a helyzetek kialakítása hiányzott megint, hanem a befejezés, ami technikai kérdés, illetve ilyen közel a kapuhoz pszichológiai kérdés. A fejekben valami nagyon nem megy rendben, ez még mindig látszik. Pedig már sokat javult a játékunk, de még mindig nem vagyunk Európa elitjében. De majd leszünk, legalábbis én ebben hiszek.
2000 és 2003 között két 4. és egy 6. hely volt az eredményünk, Rivaldo-val a sorban. Szóval láttam már ennél rosszabb eredmény(telen)ességet is.
Visca Barca!