Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Mekkorától?MessiNeymarSuarez írta: ↑2023.05.29. 11:37:25Ezt nagyon szem előtt kell tartani az átigazolási szezonban és ennek megfelelően igazolni, így hogy hatalmas bértömegtől megszabadulunk még okosan meg is lehet valósítani.
Ez a történelemben kb. egyszer fordul elő. Ráadásul Fabregas és Alba nagyon-nagy jóindulattal, max. papíron saját nevelés, 16 évesen Jordit elküldték, Cesc szintén ilyen korban távozott, aztán visszavásároltuk kettőjüket mai áron kb. 130-140 milióért. Montoya, Valdes, de még talán Pedro is egy jó indulattal középszint.ocsike83 írta: ↑2023.05.18. 10:46:02Ezért is kellene bátrabban használni a fiataljainkat, aztán szépen mi kineveljük majd magunknak. Az olajosok meg vegyék meg akit akarnak....Troym írta: ↑2023.05.18. 10:37:02........úgy tud versenyezni, hogy lesz egy bitang erős kezdő és imádkoznak, hogy senki ne sérüljön meg.
Olyan már nem lesz, hogy aranylabdások ülnek valahol a cserepadon. Nekünk, vagy nekik majd futja 13-14 klasszisra a keretben, a Citynek, PSG-nek, akárkinek meg lesz 20-22.
Nem is olyan régen (2012-ben), volt 11 saját nevelésű játékosból álló kezdőnk. Akkor ment, fel lehetne építeni újra hasonlót. De valahogy Xavi-nak valamiért nem megy.....
Valdes - Montoya, Pique, Puyol, Alba - Busquets, Iniesta, Xavi - Fabregas, Messi, Pedro.....
Pontosan erről beszéltem. Ehhez képest őket meg sem dorgálják, mi meg nyessünk a bértömegünkből 130 milliót, csináljunk plusz 200 milliós bevételt, hasonló bértömeg és nem sokkal kisebb bevétel mellett.Nagybarcelona írta: ↑2023.05.18. 12:15:17
Tudtommal a Reálnak is 600+ millió a bèrtömege. Most ez jó, hiszen volt egy 720 milliós bevètele, de ha 70%-a fordítható tènylegesen bèrekre, akkor már most csökkenteni kellene 100 millióval
A Real gazdaságilag sokkal jobban áll, mint a Barca, ès a stadion is lassan kèsz. Persze, hogy távoznak, de ahogy írtam, a 200+ milliós kiadásnak 50+ az èves amortizációs díja èvente. Az új igazolások is keresni fognak nem keveset. A nagy nevek sokat. 8-10 èves szerződéseket Perez nem fog kötni, mint a Chelsea, hiszen ott van Hazard pèldája, milliókèrt padozik èvekig. Tudtommal a Reálnak is 600+ millió a bèrtömege. Most ez jó, hiszen volt egy 720 milliós bevètele, de ha 70%-a fordítható tènylegesen bèrekre, akkor már most csökkenteni kellene 100 millióval, nem mèg igazolni. Erre akartam utalni. A PL csapataival nem lehet így versenyezni, ahol a tulaj beleteszi a pènzèt valami módon, pl. szponzori szerződèsekkel. Eleve sokkal rugalmasabb is a PL szabályzata, az UEFA pedig utólag ad egy ejnye bejnyèt, míg a La Liga előre szabályoz. Ha így nèzed, nálatok nem lesz költsègvetèsi hiány, amíg Perez van (ha csak nem jön oda is egy Bartódaffy írta: ↑2023.05.18. 10:20:28Jövőre kifut Kroos,Modric és Benzema. Hazard meg lejár. Ez 100 milliós bruttó bértömeg.Nagybarcelona írta: ↑2023.05.18. 10:10:06a Real jelenleg nem sèrti az FFP-t, nemsokára viszont igen, a jelenlegi bèrtömeggel, ès mèg most kezdenek költekezni.
Az 5 legtöbbet kereső játékosból 4 nem lesz ott.
Ezért is kellene bátrabban használni a fiataljainkat, aztán szépen mi kineveljük majd magunknak. Az olajosok meg vegyék meg akit akarnak....Troym írta: ↑2023.05.18. 10:37:02........úgy tud versenyezni, hogy lesz egy bitang erős kezdő és imádkoznak, hogy senki ne sérüljön meg.gránit írta: ↑2023.05.18. 10:23:32A Real Madrid évek óta halogatja a generációváltást, így egyszerre szakad rájuk sok kiöregedett játékosuk pótlása. A büntetéseket akárhogy csűrjük-csavarjuk, nem arányosak, legalább 130 millióval nyomnák vissza a bértömegünket, ez se 70% (a Real Madrid is fölötte van), se 100%, ez egyszerűen aránytalan.
Olyan már nem lesz, hogy aranylabdások ülnek valahol a cserepadon. Nekünk, vagy nekik majd futja 13-14 klasszisra a keretben, a Citynek, PSG-nek, akárkinek meg lesz 20-22.
A RM játékosvásárlás: a Covid óta összesen 111m értékben vett játékost, Tchouameni és Camavinga, és eladott 275m értékben. FFP szempontból meg pont pozitív Alaba és Rüdiger, mert ingyen érkezett.gránit írta: ↑2023.05.18. 10:23:32A Real Madrid évek óta halogatja a generációváltást, így egyszerre szakad rájuk sok kiöregedett játékosuk pótlása. A büntetéseket akárhogy csűrjük-csavarjuk, nem arányosak, legalább 130 millióval nyomnák vissza a bértömegünket, ez se 70% (a Real Madrid is fölötte van), se 100%, ez egyszerűen aránytalan.
Jövőre kifut Kroos,Modric és Benzema. Hazard meg lejár. Ez 100 milliós bruttó bértömeg.Nagybarcelona írta: ↑2023.05.18. 10:10:06a Real jelenleg nem sèrti az FFP-t, nemsokára viszont igen, a jelenlegi bèrtömeggel, ès mèg most kezdenek költekezni.
Èn úgy tudom, az UEFA FFP az irányadó, ès jelenleg akár a bevètel 100%-a is elmehet bèrre, szóval a Real jelenleg nem sèrti az FFP-t, nemsokára viszont igen, a jelenlegi bèrtömeggel, ès mèg most kezdenek költekezni.gránit írta: ↑2023.05.18. 09:58:37Már most is büntetnie kellene őket a bevétel és a bértömeg tudatában. A Barcelonát pedig aránytalanul nagy mértékben büntetik.Nagybarcelona írta: ↑2023.05.18. 09:38:45Jövőre meglátjuk, hogy a Real Madridot is sújtja ennyire Tebas, vagy sem.
Ami visszatérő dolog, hogy a PL-csapatoknak micsoda anyagi lehetőségeik vannak. Nagyon nagy romantika lengi körül az ő lehetőségeiket, az igazság viszont az, hogy mindössze három angol csapatnak van nagyobb bevétele, a Real Madridot mindössze egy előzi, az is alig, néhány millió euróval, abszolút egy kategória, egy súlycsoport. A Manchester City egyszerűen okosabban bánik a lehetőségeivel. A payrolljuk nagyon jól össze van rakva. Remek játékosok évi 5-7 millió fontos fizetéssel, semmi 30-40 milliós, túlméretezett szerződés. Egy tárgyalást nagyon szívesen megnéznénk a mi házunk táján, hogy nálunk miért mennek úgy a dolgok, ahogy. Jó oktatóanyag lenne, negatív értelemben.
Már most is büntetnie kellene őket a bevétel és a bértömeg tudatában. A Barcelonát pedig aránytalanul nagy mértékben büntetik.Nagybarcelona írta: ↑2023.05.18. 09:38:45Jövőre meglátjuk, hogy a Real Madridot is sújtja ennyire Tebas, vagy sem.
Nem nagyon szoktam beleszólni az ilyen jellegű diskurzusba, mert nem érzem magam kompetensnek benne, és különösebben nem is érdekel, de tudtommal a bértömegnek önmagában kb semmi jelentősége nincs, legalábbis nem csak az határozza meg, hogy a limiten belül vagy túl vagyunk-e. Lehetne kétszer ennyi, és belül lennénk, meg harmadennyi is, és nem felelnénk meg.
Első google találat, eszerint pl. a Tottenham nagyobb adósságot görget mint mi, aztán vagy hiszünk neki vagy nem:Andris írta: ↑2023.05.17. 21:47:28Nem tudok, de ez nem jelenti azt, hogy nincs.
Viszont olyat se tudok, ahol ilyen szinten el vannak adosodva a klubok. Te tudsz?
Alapvetoen megismetelni tudom csak: nem az a lenyeg, hogy masokhoz kepest melyik reszlete hogy fest a kepnek, hanem az, hogy nem engedhetik csodbe jutni a csapatokat.
Ha nekem fontos lenne, hogy a Barca ne menjen csodbe, es ugy latnam, hogy kozel fizeteskeptelen, akkor mindent bevetnek ami hatalmamban all, hogy ez ne tortenjen meg.
Ha a fiam venne hitelbol egy hazat, es ujabb hitelt venne fel hogy a szamlait es a torlesztoreszleteket fizetni tudja, akkor valoszinuleg nem nagyon engednem neki, hogy a fizetesebol vegyen egy uj autot, meg akkor se, ha igy futarkent valamivrl tobb penzt kereshetne, mint a mcdonalds konyhajan.
Nem tudok, de ez nem jelenti azt, hogy nincs.
Tudsz mondani még egy ilyen ligát, ahol ennyire lenne szabályozva a klubok működése?
Majd megprobalom megkeresni a Gavis cikket.davi10 írta: ↑2023.05.17. 21:18:06Gavi-val nekem semmi ilyesmi nem rémlik. Nyilván egy 17 éves srác ne követelőzzön, de nekem is úgy rémlik, hogy házon belül ez simán ment, megint a Liga kavart be utólag.
Tebas-al meg feltételezem beszéltek zárt ajtók mögött is, nyilván ha nem megy, akkor így lehet nyomást gyakorolni. Ha Tebas-t eltakarítja a népharag, vagy csak kicsit lejjebb kapcsol, abban szerintem oroszlánrésze lesz Laporta-nak. És abból az egész liga tudna profitálni.
Ezt meg elmondtad már párszor, hogy egyetértesz a korlátozásokkal, szíved joga. Szerintem semmi értelme megkülönböztetetten akadályozni a spanyol csapatokat az átigazolási piacon.
Gavival pont, hogy mindent megpróbáltak a szerződéséért, Dembélével meg személyesen semmi baja sem volt, sőt én ebben az esetben inkább Laportának adnék jó pontot, hogy tartotta magát és nem adta be a derekát egy olyan szerződésért ami abszolút nem volt jogos. Pluszban nem tudom hány elnök hallgatta volna az edzőt és engedett volna neki, hogy abban a helyzetben visszamenjen a pályára. Alemanyval pedig nem tudni, hogy összerúgta volna a port. Ha így lenne nem valószínű, hogy itt maradt volna június 30-ig, pláne nem vonná vissza a lemondását.davi10 írta: ↑2023.05.17. 20:00:43Messi-vel nekem nem rémlik, hogy személyes konfliktusa lett volna.
Gavi-val mi volt a balhé?
Tebas meg Dembele nálam mind olyan sztori, amibe igenis bele kell(ett) állni. Egy elnök ne legyen egy konfliktuskerülő bólogatójános.
Sőt Dembele-t én pontosítanám Dembele zseni ügynökére, a franciával most is ölelkezve ünnepeltek.