sansz írta: ↑2022.10.17. 08:34:09
Essen a fejemre egy zongora, ha védeni akarnám Ericet, interjúiban nagy az arc, a pályán béna... Nem jó játékos, egy percig se volt az, de hiba lenne most nagyítóval nézni a hibáit. Ahogy az sem volt korrekt,hogy az Inter ellen meg Piquéből csináltak bűnbakot.
A problémák rendszerszintűek, ha a Barca a védőit nem tudja megtanítani védekezni, akkor a középpályától mit várunk? Pedig ott van a kutya elásva. Mint kés a vajon, így mennek át az ellenfelek, onnantól kezdve, nagy nyomáson nyilván gyakrabban hibáznak a védők.
Ettőlmég nem lesz jó Eric, de ahogy asszem Csaba mondta egy másik topicba :(bocs, nem szó szerint) egy hülyét is meg lehet tanítani védekezni egy bizonyos szinten. És ez nagyon hiányzik, az Inter elleni Piqué fél méteres beragadása is látványosan összeszokottság és gyakorlás hiányára utal. Én nem tudom mit csinálnak edzésen, a látottak alapján kb csak azt gyakorolják,hogy tíz ember az ellenfél térfelén körbe adogat.
Nyilván,aki nagyon jó,pl Araujo, kevesebbet hibázik, de az más tészta, Araujo csak elfed a hibákból, de nem oldja meg.
Így van, pont erről beszéltem.
De ERic egy rettentően gyenge képességű védő, ezektől függetlenül.
A csapat nem tud védekezni, még egy lesreállítást sem tudtak eszközölni pl az első gólnál. (Koundé és Roberto kiszaladt, EG és Baldé meg mögöttük 5 méterre volt.)
Rendszerszintű probléma van, kezdve a szélsővédők röhejes helyezkedésétől.
Azt továbbra sem tudom feldolgozni, hogy miért nem a szélső területet védik, miért inkább beszaladnak a középső védők nyakára.
Volt egy jó példa, hogy a real mit csinált. Fent ragadt Carvajal, Valvrda azon nyomban visszazárt a szélsőhátvéd pozícióba. Nem ment rá Militao nyakára, stabilan levédte a szélső pozíciót.
Mi szélsőink meg rongyolnak be, üresen hagyva teljesen a széleket.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."