2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Nyilván szubjektív és játék ez most nekünk, de a vezér szerep nem feltétlen jelent aranylaszti várományost, szerintem.
Éppen tegnap írtam amúgy, ha a Cityből kellene választani, nálam egyértelműen Rodri győzne....a City gerinc közepe Rodri...előre és hátra is tartja a City-t.....ráadásul gólérzékeny is...második hullámból fejelni, lőni (erőből vagy helyezve) képes....hátra visszaér, labdát szerez, ment, labdát tart.....
Nem felejti el szerintem senki, de az miért kéne, hogy a véleményét bárkinek megmásitsa? Az idei aranylabda sem életműdíj, hanem a szezon legjobbjának elismerése. Szerintem fura lenne, ha nem Haaland kapná egy triplázás után úgy, hogy a MC először nyert BLt, a srác meg kb mindenhol kiemelkedő volt. Nekem pont akkor mutatná, hogy életmű alapon adnák oda, ha Messi még búcsúzoul az európai focitól kapna még egy aranylabdát.Leon írta: ↑2023.06.18. 22:47:11Kiváncsi lennék ha Barca játékos lenne akkor is így beszélnétek róla...
Gyanítom az egész fórum egy emberként mondaná,hogy a 8. bogyó őt illeti.
Sokan elfelejtik mit tett ő a Barcáért meg mekkora dolgot pirított a válogatottban , de nem is érdekel mert meg fogja kapni és lehet Halánd meg a többi mellékvágány mellett kardoskodni...![]()
Mi van akkor 2010-el és 2014-el? Akkor semmi befolyása nem volt a VB-nek Aranylabda szempontából. 2010-ben még csak nem is a BL-győztes csapatból kapta valaki. Messi megkapta egy spanyol bajnoki címre meg a sok góljára. Akkor az volt a fontos. Most Haaland lőtte a legtöbb gólt, BL-t, PL-t, FA Kupát nyert. De most a VB a fontos, mert azt nyerte Messi. Hol a következetesség?Rivaldo11 írta: ↑2023.06.18. 15:09:28Tradicionálisan hatalmas súlya van a vb teljesítménynek az aranylasztiban. Ez mindig is így volt. Paolo Rossi, Igor Belanov, Lothar, vagy Roby Baggio esetében is. Ezt el kell fogadni. A vb-nél nincs feljebb, kb. a futball csúcsa megnyerni. 4 évente van, és aki kiemelkedőt hoz, pláne ha arany a vége, az a legfőbb esélyes, és méltán is kapja meg.Magnus írta: ↑2023.06.18. 09:06:49mindig viccnek tartottam csak a vb győzelemre osztani az aranylabdát. Messi 1.5 évig nem csinált semmit párizsban, a vb-n valóban ő volt a különbség, de 7 meccsre ne kapjon már senki egy olyan díjat ami az egész éves teljesítményt nézi. Ugyanezt gondoltam 2010-ben Iniestánál.
Kapja meg a csúnya norvég, prime Leo-CR számokat hozott. Megérdemli.
Igaz, de akkor mondom pl Sztoicskovot, Ő is a vb ért kapta.gránit írta: ↑2023.06.18. 15:55:49Baggio nem a vb évében nyerte, hanem egy évvel korábban.
7 mérkőzésre én sem adnék Aranylabdát. Korábban ez annyiban védhető volt, hogy nagyon kevés nemzetközi meccset játszottak a klubok, még a mainál is kevesebbet. A vb egy összehasonlítási alap volt, szintén kevés meccsel, de a legtöbb játékos év közben még annyi nemzetközi mérkőzést sem játszott.
A világbajnokságot is teljesen átszervezném. Kevesebb selejtezőt játszatnék, a klubszezont hamarabb lezárnám, és egy jóval hosszabb világbajnokságot rendeznék, sokkal több mérkőzéssel.
Tradicionálisan hatalmas súlya van a vb teljesítménynek az aranylasztiban. Ez mindig is így volt. Paolo Rossi, Igor Belanov, Lothar, vagy Roby Baggio esetében is. Ezt el kell fogadni. A vb-nél nincs feljebb, kb. a futball csúcsa megnyerni. 4 évente van, és aki kiemelkedőt hoz, pláne ha arany a vége, az a legfőbb esélyes, és méltán is kapja meg.Magnus írta: ↑2023.06.18. 09:06:49mindig viccnek tartottam csak a vb győzelemre osztani az aranylabdát. Messi 1.5 évig nem csinált semmit párizsban, a vb-n valóban ő volt a különbség, de 7 meccsre ne kapjon már senki egy olyan díjat ami az egész éves teljesítményt nézi. Ugyanezt gondoltam 2010-ben Iniestánál.
Persze, egyetértek, egész éves teljesítmény és gól/gólpassz témában sincs ő már szerintem a top10-ben sem amúgy. Ezt az érvet leginkább csak arra írtam, hogy egy azért így is nagyon jó stat talán elfogadhatóvá teszi a VB arannyal + MVP-vel együtt a díjat. Nem feltétlenül igazságossá, de simán indokolható.Magnus írta: ↑2023.06.18. 11:56:03a francia bajnokság nem mérvadó, erősségben össze sem lehet hasonlítani a top bajnokságokkal, a párizs kerete amúgy is kiemelkedik. ha így nézzük müllernek kellett volna kapnia 2014-ben, jó számok plusz aranyérem a vb-n, 26 gól és 14 gólpassz a szezonban a bayernben.
Az okés, hogy PSG-ben jó statjai vannak Messinek, de Ibrának, Cavaninak, Neymarnak és Mbappénak is hasonlóak, vagy még jobbak szoktak lenni, ettől még nem kerültek az Aranylabda közelébe. Ettől függetlenül meg fogja kapni Messi, ha a Copára odaadták neki, akkor erre simán.bence0330 írta: ↑2023.06.18. 10:38:59Magnus írta: ↑2023.06.18. 09:06:49mindig viccnek tartottam csak a vb győzelemre osztani az aranylabdát. Messi 1.5 évig nem csinált semmit párizsban, a vb-n valóban ő volt a különbség, de 7 meccsre ne kapjon már senki egy olyan díjat ami az egész éves teljesítményt nézi. Ugyanezt gondoltam 2010-ben Iniestánál.
Azért 21 gólja és 20 gólpassza van idén Párizsban. Az nem "semmi". De amúgy meg egyetértek, én is egész évre osztanám.
Sőt, odáig megyek, hogy nem is egy torna, hanem egy meccs döntött, sőt, egyetlen Martinez védés a 90+ percben. Ha azt nem védi ki, akkor Mbappé aranylabdás. Talán egy százalékkal jogosabban, mint Messi. Benzema tavaly ugyanez, ha nincs 5 perc rövidzárlat tavaly a Citynél, nem ő az aranylabdás, hanem KDB vagy Salah, BL döntő függvényében.
Ez nekem nagyon durva, hogy a foci legnagyobb egyéni díjáról 1-2 perc dönt.
Magnus írta: ↑2023.06.18. 09:06:49mindig viccnek tartottam csak a vb győzelemre osztani az aranylabdát. Messi 1.5 évig nem csinált semmit párizsban, a vb-n valóban ő volt a különbség, de 7 meccsre ne kapjon már senki egy olyan díjat ami az egész éves teljesítményt nézi. Ugyanezt gondoltam 2010-ben Iniestánál.
A góljai zömét KDB rúgatta vele, a belga a vezér is a csapatban, a statjai brutálisak, végre egész évben egészséges is volt, és iránta nagyon erős a szimpátia is szerintem, sokan akarták már odaadni neki, csak vagy sérült volt, vagy a két korszakos játékos miatt esélytelen. Tavaly meg nem ment akkorát a City, ha megverik a Reált, szerintem megkapta volna. Én őket fej-fej mellett gondolnám kihívóknak, főleg, ha a szavazók fejével gondolkodom (KDB-nek ki tudja, hány esélye lesz, Haaland meg a legjobb center lesz még kb 10 évig...). Plusz Haaland teljesen eltűnt a BL legélesebb szakaszára, KDB meg finoman szólva sem, legalábbis a lecseréléséig nyilván.