Messa írta: ↑2023.07.06. 22:13:40
Mascherano14 írta: ↑2023.07.06. 19:38:12
Úgy erősített a real (és még jöhet Mbappe), hogy csak a csoda segíthet rajtunk. Azaz Xavinak fel kell ébrednie és kloppszerűen berúgni a csapatot, mert komoly játékerő kívülről már nem jön. Engem fáraszt és elbizonytalanít ez a guardiolas mellébeszélés.
Valamiről lehet lemaradtam, de most a csodacsatár Joselutól, a Rayotól 5 millióért elhozott Fran Garciától, vagy a 18 éves Arda Gülertől kellene összetojnunk magunkat? Szerintem egyikük sem jelent erősítést a tavalyi Real keretet elnézve. Cserébe elment Benzema és Asensio. Bellingham rendben, ő valószínűleg jó lesz, de 10 éve a Kroos-Modric duó építi a játékukat, várható volt hogy jön majd egy nagyobb név ide. Összességében nem hinném hogy sokat erősödtek volna.
Szerintem kicsit erősödni fognak idén, de nem olyan horror módon. Bellingham óriási előreléps lehet, Csuameni is megtalálhatja a formáját, mellé ott a Valverde/Cama duó, ez top középpálya lehet már most, de mivel mind fiatal, ha bejön, lehet, hogy megint meglesznek egy évtizedig kb. De közben mennek el meghatározó játékosok. Oké, hogy Modric-Kroos és már Benzema sem voltak igazán meghatátrozóak, de a győztes mentalitást kb ők hozták. És a Reál gyengébb csapat volt, mint az elmúlt két BL szezon eredményei mutatják, ez a mentalitás nagyon kellett.
De eddig szerintem sem durva a helyzet. Ha jön Mbappé, akkor kicsit más lesz a leányzó fekvése. Akkor azt mondanám, hogy újra ők lesznek enyhén a favoritok a bajnokságra. Ellenünk talán nem lesz vészes, Araujo megeszi őt is reggelire.
Amúgy szerintem ott Álvaro Rodriguez komoly csinnadrattával fog berobbanni a kilences poszton, ha Carlo megengedi neki, mert ő sem arról híres, hogy dobálja be agyba-főbe a fiatalokat. Már tavaly is eléggé berúgta az ajtót.
Mindeközben mi kb mindenhol erősödni fogunk az előző szezonhoz képest.
- Gündogan
- Fiatal volt a magunk, akik csak jobbak lesznek, ilyenkor még nagyon gyors a fejlődés. Baldé, Gavi főleg, de tán még Pedri is.
- A középpályánk vélhetően nem lesz hülyére járatva, mert legalább egy minőségi cserénk lesz, de inkább 2. Hátha meglesz Pedri nagyjából teljes szezonja.
- Ha Roque jön, Lewyből is többet tudunk kihozni kicsit rotálva. Ez szerintem létkérdés amúgy, mert láttuk, hogy lesz világklasszisból nb1-es szintű focista, ha már nem bírja a strapát.
- Raphinha első topklubos szezonja volt stresszel, közel Neymari statos első szezonnal még így is, kb 50-50%, hogy visszaemlékszik a lövőkéjére, kihozza magából 2. szezonjában már a maxot, és 10/12 helyett hoz egy 16/13 körülit, amit idén az xg-je alapján kellett volna neki.
- Fati mutatott életjeleket. Annál szerintem mindenképp jobb lesz, mint amit a szezon háromnegyedében mutatott, sérülésből visszatérve, 10-es mezben, nagy elvárásokkal a bemutatkozása miatt. Szerintem az új szezont ha itt kezdi meg, akkor végre nem a "Nagy sztár Fati" lesz a kiindulópont, hanem nulláról kezdi újra.
- Ha kiesne 1-2 védőnk, Inigo lesz Eric helyett tartalékban
- Van/lesz jobb bekkünk, ha nem is top kategóriás, de nem lesz óriási lyuk. J. Araujo biztos, de most még ezt az U19-es gyereket is nézegetjük.
- Reménykedhetünk Dembélében is, azért az előző előtti két éve kb sérülésmentes volt, ki tudja, még ő is itt lehetne véletlenül a végéig kisebb kihagyásokkal, akkor is javulnánk.
Xavi is átesett már a tűzkeresztségen, van már egy kis tapasztalata, nyertünk kupákat, a fél csapat kb az első bajnoki trófeáját emelhette fel, tuti, hogy mentálisan is kicsit előrébb vagyunk így már, mint amiben voltunk. Szerintem túl kell élnünk a csoportkört, mert ott még mindenki rettegni fog, és akkor jön ott egy szintlépés ebben is, onnantól elengedhetjük magunkat jobban, mert ott kiesni már nem ciki.
Amiben szerintem gyengülünk:
- Alba távozása, a balbekk poszt ezzel meggyengült egyértelműen.
- Bajnokságban azért Busi távozásával is talán egy hajszállal gyengültünk, legalábbis megfelelő pótlék hiányában
- Lewy egy évvel öregebb lett
Én amit várok az új kerettől: erősebb és bővebb középpályával kevesebb hullámvölggyel, kevesebb gyenge meccsel, több kreativitással játszani. Lewyt jobban használva, Fati és Raphinha akár csak enyhe javulásával 15+20 góllal akár többet lőni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy