Nagybarcelona írta: ↑2023.07.28. 14:23:27
Ki mit szeretne belelátni a dolgokba. A tènyek tènyek maradnak, ahogy az eredmènyek is.
Linkeltem Alonsorol ès Robertorol.
A Sport szerint Xavi nem látja megfelelőnek őket, az AS-es hírrel ellentètben. A tèny, hogy mindkettővel hosszabbítottunk, ès gondolom be is fogjuk őket regisztrálni.
https://www.marca.com/en/2015/01/07/en/ ... 57099.html
Xavi szerint a gyomorbántalmakra való hivatkozás kifogásnak tűnik, a játèkos bekap egy tablettát, ès irány játszani a pályára. A tèny, hogy gyomorpanaszok miatt elhalasztottuk a Juve elleni meccset.
A 10+ db 1-0-s eredmèny is tèny a bajnokságban, ahogy a csapatok kereteinek èrtèke is.
Persze Troym-al èrtek egyet. Adjuk meg az esèlyt a következő idènyre Xavinak, de ha nem lesz látható fejlődès, nem biztos, hogy èrdemes hosszabbítani ès egy újabb legendával pereskedni menesztès esetèben. Bízok Laportáèkban, ès biztos vagyok benne, hogy ők is így látják, hiszen már bizonyították, hogy elsősorban a klub èrdekeit veszik figyelembe, nem pedig az egyènekèt.
Mondjuk az is tény, hogy mindkettővel egy évvel hosszabbítottunk, Alba nincs (ami kényszerű lépés volt), ha nem tudunk venni egy balhátvédet, márpedig nem valószínű, hogy sikerült volna, főleg, hogy voltak sürgetőbb posztok is, akkor ott állunk egy szem Baldéval. A jh kérdés kicsit összetettebb Araujo miatt, bár már szezon közben is hallatszottak a hangok, hogy se Marquez, se Xavi nem elégedett vele. Komolyabb összeget pedig nem lehetett megengedni.
Ez az eredmény dolog is elég furcsa számomra. Átvett egy mentálisan, taktikailag, játékban széthullott csapatot a 9. helyen, szezon közepén és behozta a 2. helyre. Idén évek óta először bajnokságot nyert, tükörsimán, egy szuperkupát a Real ellen, nyert 3. Clasicót, játékban, fizikálisan is fejlődtünk (plusz Pichichi, Zamora), de "kapjon egy évet, aztán menjen".
Ott van pl. Lucho. Én is nagyon kedvelem, az egekbe van dícsérve, de 3 évig gyakorlatilag a világ legjobb kerete volt a keze alatt, sokan már évek óta együtt csiszolódtak, nyert velük két bajnokságot, egy Bl-t, kétszer pedig már a nyegeddöntőben kizúgtunk Atmák, meg Juventusok (méghozzá elég csúnyán) ellen. (azokat a csoportokat meg hagyjuk, mikor a Mönchengladbach meg Leverkusen a legerősebb ellenfél)
Nem azt mondom, hogy Xavi itt az évtized edzője, meg minden arannyá vált a kezei között. Sok hibája volt, ez egyértelmű, egy pillanatig sem vitatom, de meghatározóbbak a pozitívumok és szerintem több van belőlük. Plusz idén kezdődött el egy új projekt, amit össze kell rakni és már nincs Messi, aki rendszeresen kihúzza őt a sz..ból, meg olyan játékosai jó korban, mint Alba, Busquets, (akár Suarez, Griezmann), mint akár Valverdének, aki kétszer is világszégyenbe hozta a csapatot.
Ez nem Xavi mosdatása, hogy "bezzeg a többi edző", csak annyi, hogy az ő helyzete talán Guardiola óta a legnehezebb és ahhoz képest látszik a fejlődés. A Bl kiesés nagy kudarc, annak ellenére, hogy a legerősebb csoportban voltunk és fura körülmények között történt, de őt egyedül felelőssé tenni nem korrekt.
De ha a Realt, mint közvetlen riválist veszem alapul, a játékunk bőven felettük áll. Ha azt tolnánk már keresztre feszítették volna a csapatot Xavival együtt és már az eredményeik is el-el maradnak, mégis ők voltak a példa, hogy a meccseiket meg tudják szenvedve, egy góllal nyerni, nálunk ha ilyen történik (akár jó játékkal) kapásból negatívum.
Úgy érzem vagy nagy az elvárás Xavi felé vagy elég kettős a mérce, annak ellenére, hogy tényleg vannak hibái. Rotáció, olykor rossz cserék, Torre, de azért a pozitívumokból szerintem bőven több van.