Egyik edzőnket sem lehet összehasonlítani,mert mások voltak a körülményeik. Koemannak volt egy Messije, de milyen? Olyan,aki épp keresztűlment a legbrutálisabb égéseken,amiknek ő is okozója volt az összes többi játékossal együtt. El akart menni, lényegében "erőszakkal" tartották itt. Hónapokig lehorgasztott fejjel járt. Szép lassan azért belelendült a csapat, voltak jó meccseink, m÷g szenvedős menetelés is. Télen láttam olyan statot,ahol az volt,hogy messze a Barca lövi a legtöbb kapufát a top bajnokságokban szereplő csapatok közt. Aztán nyáron eldobják Grizwst,utolsó pillanatban Messi is el. Volt mikor Pique volt a csatár mert nem volt más. Most meg van egyszerre 4-5 még Dembele nélkül is.torrestoni írta: ↑2023.08.15. 11:59:11
Annyi jó edző közül épp Koeman példa? A jelentéktelen 20 év pályafutása alatt pontosan igazolta, hogy ha van is nagy filozófiája és elvei, az nem sokat ér. Nem egy van Gaal, na.
Lehet itt koncepcióról beszélni, ill. azt hiányolni, de Koeman egy jottányival nem jobb a Barça számára, mint az érdemben 3 éve edzősködő Xavi. Persze a játékfelfogása karakteresebb, de összességében Xavi ide jobb.
De én se tartom jó edzőnek,csak azt,hogy az ő helyében senki nem tudott volna normális csapatot építeni. Amúgy a Barca korszaka előtt szerintem voltak jó meglátásai és a hollandoknál sem rossz állítólag. De én sem őt választanám, most se. Csak azzal nem értek egyet,hogy Xavi jobb. Ezerszer jobbak a lehetőségei,ennyi. Azért is felesleges az összehasonlítás,mert ezerszer láttunk jó edzőket bukni. Akkor rosszak lesznek?
Én még mindig azt mondom,hogy nekünk egy Klopp-féle edző kéne,aki hajtja a játékosokat és alkalmazkodik a körülményekhez. Xavi nem alkalmazkodik. Kitalál valamit,ami ha nem megy,akkor is erőlteti és azt nyilatkozza,hogy ez a Barca stílus és ezen nem szabad változtatni. Igenis,ha van gyors embered,akkor legyenek meg a kiugratások messziről. Ez csak egy példa.
Ja és nem vagyok Klopp rajongó, bukott ő is nem egyszer.