Újraalkották a legendás képet!
Making history together pic.twitter.com/zIRPjawsLO
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 12, 2026

Eddig sem az volt a baj ha kapunk egy Dortmund kalibert, hanem az hogy ezt úgy kaptuk hogy még mellettünk volt egy Bayern is.

Jól haladszNagybarcelona írta: ↑2023.08.31. 18:09:35Na lássuk. Jó lenne vègre egy könnyű csoport. Persze megint a legnehezebbet kapjuk.
Kèrnèk egy Barca, Porto, Crvena, Young Boys csoportot. (Dortmund, Milan, Newcastle)
Akkor el se induljunk? Ezen a szinten mar nem Elchek jonnek szembe. Nyilvan tavaly benyaltuk a legkemenyebb csoportot, plusz osszejott minden hogy kiessunk. Iden ha valoban BL csapat akarunk lenni ezt meg kell ugranunk. Ha iden is kiesunk, az mar zsinorban 3, akkor nem vagyunk ezen a szinten.
A megoldást egy bajnokságszerű szuperligában látom. Ez egy az egyben le tudná cserélni a töltelékmeccseket, amiket most játszunk. Mert a meccseink kb 80%-a töltelékmeccs. A klubvilágbajnokságról annyit írtam, hogy az is egy jó ötlet. Nem hiszem, hogy a legjobb ötlet, de ha elég hosszú és elég sok meccset játszanak, előrelépés lehetne a BL-hez képest. Szerintem nem lett semmi összekeverve, egyszerűen csak nem hurrogtam le egy ötletet, ami a mostanihoz képest valószínűleg több jó meccset nyújtana nekünk.csababarca írta: ↑2023.08.19. 21:11:50Egy klub vb-n se játszana mindenki mindenkivel, mint ahogy egy válogatott vb-n se történik ez.
Amiről beszélsz @gránit, az egy bajnokságszerű szuperliga lehetne.
Ne keverjük a dolgokat, mert îgy nagyon félrevezető.
Ez mind igaz, de szerintem ugyanahhoz a ponthoz jutunk. Az emberiség létszáma rohamosan nő, így lehet, hogy tényleg többen játsszák ma a focit, mint Pelé idején. Például, ha valami Kínában felkapott, az szám szerint mindennek felviszi a statisztikáit. Ma egy film kb elég ha Kínában népszerű, már hatalmas kasszasiker. Lehet, hogy ma több gyerek játszik focit, mint akkor. De hogy minőségi focit kevesebben játszanak, az biztos. A nagy visszaesés, amiről írtál, pont azokban az országokban történt, ahol minőségi képzés volt, ahol a színvonalas futball nagyon hosszú ideig meghatározó volt. Mivel ezekben az országokban visszaesés történt, hiába játszanak ma többen Kínában, Afrikában, arab országokban, a minőség mégis visszaesik.LG írta: ↑2023.08.19. 19:32:19A fociban egyre több pénz van, szóval meglepődnék, ha kevesebben játszanának. Nem beszélve az új piacokról, ahová betört a sport.
De a fiatalabbakat simán lehet ugrasztani, még úgy is, ha már messze nem olyan látványosabbak a meccsek, mert ezt a közösségi médiás hype-al lehet kompenzálni.
Ennek az ára sajnos az, hogy folyamatosan hígul az egész, és csökken a színvonal, mivel eleve nem túl magasan az igények.