2023.09.04. 00:09:11
Helyzetet alig tudtunk kialakítani. A kreativitásnak nagyon híján vagyunk, de ez már az első tétmeccsen a Getafe ellen is látszott. Amíg olyan sótlan játékosok alapemberek, mint de Jong meg Gavi, nagyobb célokért nem fogunk tudni harcolni. Ez a Ligában elég lehet, sokkal többre szerintem nem.
Koundét gyakran szidom, most jól játszott. A gólja mellett volt egy átlövése is, előtte pont arra gondoltam, hogy ha ennyire nem tudunk felépíteni egy támadást sem, legalább próbálkoznánk átlövésekkel.
Lewy egyre nehezebben viseli, hogy ez nem a Bayern, ahol meccsenként volt tíz helyzete, abból egyet bepofozott és ő volt az isten. Itt is ő az, csak most nincs tíz helyzete meccsenként. Szörnyű látni, ahogy egyedül birkózik a sűrűben. De majd jön Roque. Remélhetőleg nem fogja padoztatni Xavi csak azért, hogy meglegyen a 4-3-3 és szerencsétlenkedünk továbbra is a szélsőkkel.
Yamal most nem sziporkázott, ebben a korban várható volt, hogy jön egy hullámvölgy. Raphinhát egyértelműen kiszorította (ami nem csoda), kérdés, hogy továbbra is a kezdőben tartja-e Xavi.
A 4-4-2 emlegetését nem igazán értem. Nem 4-4-2-t játszunk. Hátul mindig csak ketten voltak, Christensen és Koundé. Balde nem hátvéd, folyamatosan elől volt. Gavi sem volt feltolva szélre, Gündogannal játszott belső támadó középpályást (sajnos Pedri sérülésével a kezdőben ragadt, bár én inkább játszatnám Fermint, mint Gavit). Gyakorlatilag két hátvéddel, egy baloldali szélsővel, két jobboldali szélsővel, két mélységi és két támadó középpályással és egy csatárral játszottunk. Az eredmény az, ami, de itt a hadrend volt a legkisebb probléma, sajnos nem voltunk túl kreatívak.
Csak behúztuk a három pontot, ez a lényeg. Xavit is elő lehet venni az ötlettelen játék miatt, de szerintem nem olyan jók egyes játékosaink, mint amennyit beléjük látunk. A Ligában mindenesetre még ez is elég lehet.
Lentebb gusztustalannak lett nevezve az Osasuna, amivel egyetértek, rengeteget fetrengtek. Koundé gólja előtt a szögletnél egy játékos már az elején elesett a semmiben, hátha lefújja a bíró és szabadrúgás kifelé, aztán egy másik pamplonai a fejét fogta, amikor alig értek hozzá, Rengeteget fetrengtek, színészkedtek. Lewandowskinak volt több olyan esete, amikor az ellenfele ugyanúgy kitette az evezőket, mint ő, csak éppen az ellenfele dobott egy hátast, ő meg nem, a bíró meg a színészkedést díjazta. Megváltozott a futball, régen a támadó csapatok színészkedtek, hogy kapjanak pontrúgásokat, most már a védekező csapatok fetrengenek össze-vissza. Legalább 4-5 sárgát kiosztottam vola színészkedésért, bár a bíróra túlzott panaszunk azért nem lehet, a tizenegyest befújta, Inigo hasonló szabálytalanságát elengedte.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
gránit 2023.09.04. 00:55:37-kor.