Troym írta: ↑2023.09.08. 13:27:13
Nem értem a fennakadásotokat.
Írtam, hogy érthető és logikus a döntése, csak akkor ne adjuk el másnak. Ott az interjúban még a regisztráció körüli bizonytalanság volt az egyik fő oka, hogy Miamaiba ment, de nem ez volt a gondja, hanem hogy máshol nagyságrendekkel többet kereshet és nagyságrendekkel kisebb az elvárás és felelősség, több ideje jut a családjára. Mondjuk utóbbit talán említette szintén.
Logikus emberi hozzáállás, én is így döntenék.
Az meg hogy mi motiváló, mindenkinek más, mert az eredeti kérdés Ramos volt, akinek úgy tűnik motiváló akár aprópénzért is az ő szintjükön, hogy a nevelőklubjával szerepelhet BL-ben.
Nagybarcelona értem, hogy a történtek egyik olvasata, hogy Tebas valami patás főgonosz, de ha belegondolsz lehet, hogy az elnökség magyarázott tavasszal blődségeket, amikor Messi visszatérését vizionálta lehetségesnek, majd valami dokumentumot lobogtatva próbálta megmagyarázni, hogy a 100 Euró valójában 300, így igazából megvehetünk bárkit.
Erre ggondolom sokan már nem emlékeznek, hogy volt ilyen tanulmány, de akkor is mondtam, hogy a papír mindent elbír és hihetetlen, hogy leírnak összevissza dolgokat és megnyílnak a pénzcsapok.
Ez olyannyira nem sikerült, hogy 12 játékos eladás, 100 milliós bevétel, 160 milliós költséglefaragás után augusztus 31 23:54-kor voltak képesek regisztrálni Inigot pl.
Nyilvánvalóan nem ismerem Messit, nem tudom, hogy mi volt számára, ami döntő, de nem valószínű, hogy elsődlegesen az anyagiak miatt nem jött vissza.
Ott van neki a Lays, a Pepsi (Adidas?) és egyéb médiák, amitől legalább annyit, ha nem többet, gombol le mint a futballból. Ha idejön "levezetni" folyamatosan stresszelhet az eredménykényszer miatt, tőle várják a legtöbbet, és simán benne van a pakliban, hogy csak a saját szobrát döntené le. Az USA pedig csak nem Szaúd-Arábia, kellemes környezet, a családjának is tökéletes hely, kvázi örömfocizhat a gyerekkori barátjaival, a szurkolók ugyanúgy szeretik és a pénz sem utolsó szempont.
Szinte semmi nem szólt amellett, hogy visszatérjen.
Ramos egész más eset. Ő Párizsban kicsit szürke egér volt, nem jöttek be igazán a számításai (persze a sérülése is közrejátszott) és a PSG sem nagyon marasztalta,főleg így 37 évesen. Azt, hogy mennyit keresett, mekkora a különbség a jelenlegi és párizsi fizetése között, de az ő esetében szerintem nem olyan hatalmas. De ez csak feltételezés. De a karrierje alatt azért ő is rendesen megszedte magát, ha egy évre visszamegy alacsonyabb bérért nem "veszít" olyan hatalmas összeget. Ha 32 évesen tenné ezt, az egész más tészta lenne, de itt lehúz egy évet, aztán szögre akasztja a cipőt. Nem igazán tudom elképzelni, hogy 38 évesen még el tudna menni az USA-ba, de akár a szaúdiakhoz "levezetni".
Messire visszatérve, abból a csapatból, amit itt hagyott kb. csak MAtS maradt (Xavi), szóval még érzelmi alap is inkább Miamiban a nagyobb.(Alba, Busquets)
Személy szerint én nem is örültem volna ha visszatér, elkezdődött egy új projekt, teljesen kicserélődött csapattal, amit leginkább az ő távozása indított el, ezt kb. sutba lehetett volna dobni és visszatérni ahhoz a taktikához, ami már több mint 10 éve megy: add oda Messinek, majd ő megoldja, ha elveszíti három-négy emberrel a nyakán sprinteljen mindenki védekezni.