2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ne érts félre, hasonlóképp vélekedem, pont ezért kontrasztos nem feltétlen gránit, hanem mások véleménye.
Egyébként pont ezt tesszük, Inigo fizetése kb ilyesmi.
Én a te mondandóddal is szinte maximálisan egyetértek, egyedül azzal nem, hogy ennek a középpályásaink minősége lenne az oka.Feast4 írta: ↑2023.09.11. 11:49:07Nem leszek népszerű a mostzani véleményemmel, de a középpályásaink Gündogant leszámítva egyik se extra klasszis és azt is elmondom miért látom így ( szerintem pont ezért illik ebbe a topicba):
A mai modern foci, gyors kapura törő játékot igényel. Ezt csinálja a Ciy ( Pep), a Pool, ( Klopp), a Bayern ( Tuchel), az Arsenal (Arteta), nézhetünk "kisebb" csapatokat is akik több kevesebb sikerrel ezt nyomatják, Dortmund (Terzic, Rose, Favre, Tuchel, mind egy vonalo mozogtak), Brighton ( De Zerbi), Newcastle ( Howe), stb.
Mindegyik csapat, mindegyik edző, modernizálni előre vinni, gyorsítani akarja a csaptát. Mi mit csinálunk? Barca DNS-ben fudoklunk és emiatt vagyunk egy játékostemető.
Persze, hogy jó lenne Mingu, de ez ilyen eső után köpönyeg. Elhoztuk ingyen EG-t, aki 19 évesen Akéval verekedett a helyért, lehet, hogy 4.számú védő volt, de ha egy Stones, Ruben Dias, Laporte trió van egy csapatban nem sok játékos férne be a kezdőbe vagy kezdő közelébe és a holland sem egy nyeretlen kétéves. Ráadásul 19-20 évesen már hétszeres válogatott volt (Mingueza 22 évesen kapott egy barátságos meccset eddig), szóval joggal lehetett hinni, hogy jó fogás lesz, akár hosszútávon, főleg ingyen. Utólag persze okos az ember, de nem egy 25 éves 30-40 millióért vett játékos volt, aki már "bizonyított" és tudni lehetett a korlátait.csababarca írta: ↑2023.09.11. 11:37:07Bencével vagyok, Mingueza abszolút jó lenne most is ide.
Mármint nem tökéletes megoldás, de ő el lett küldve, hogy ilyen azóta kiebrudalt EG jöjjön/játszon, vagy Alonso.
Ráadásul jobbhátvédként is ezerszer jobb az összes hibájával együtt, mint a "demokratikusan megválasztott csk" Roberto.
Én is nyugodtabb lennék ha egy ilyen vésztartalékunk lenne.
De azt se felejtsük el, hogy maga a játékos nem biztos, hogy erre a szerepkörre vágyott, hogy 4. számú khv legyen.
De nem ezen fog múlni a szezonunk, annyira balszerencsések nem lehetünk, hogy megint kihullik majd egyszerre az összes értelmes hátvédünk. De még ezzel együtt is tovább lehetett volna menni tavaly is a csoportból, ha elől élesebbek vagyunk.
Ez egy nagyon lényeges pont szerintem is, ugyanakkor az első mondatod ellentmondásban van az utána következőkkel, de akár úgy is mondhatnám, hogy magyarázza azt. Csak nem arról van szó, hogy nem elég jók, hanem, hogy nem tudják azt játszani, amiben jók.
Sajnos elvesztettem a fonalat vele kapcsolatban. Eladtuk, vagy kölcsönben van? Ha előbbi, van rá visszavásárlásunk?bence0330 írta: ↑2023.09.11. 09:35:02
Az igaz, hogy a szélen volt benne veszély, de ez megint olyan dolog, hogy ha poszton kívül játszatunk valakit, akkor ez van, nehogy már emiatt ráhúzzuk a vizes lepedőt. Nézd meg az utolsó meccsét, amit középső védőként játszott nálunk, és mutass egy jobb védőteljesítményt annál, akár Araujotól is. Ő középső védő, annak is volt nevelve, az alkata és a képességei is erre predesztinálják. Xavinál erre kapott egy meccset, és mehetett világgá.
Ahogy Gránit is írja lejjebb, mint cserejátékos, össze sem lehetne hasonlítani Garciáékkal, akik miatt kiestünk a BL-ből. Én állítom, hogy Koundéékkal verekedne a kezdőért, de mondom, ha ezt valaki nem is osztja, az előbbi kb tuti.
Ez nem igaz. Araujoval beton volt középső védőként Koeman alatt már kb 20 évesen, ami védőként kb annyi, mint egy támadónál 18 év, iszonyat fejlődési lehetőség van még benne olyankor. Akkor toltuk azt a nagy sorozatot, hozták le a meccseket sorra 0 vagy kevés kapott góllal, mielőtt visszatértek az öregek. Én személy szerint soha nem fogom érvként elfogadni azt, hogy "emlékszel, mikor azon a meccsen az x-edik percben ezt csinálta...". Pláne az első meccsén egy új csapatban. Nézd meg Araujo első 1-2 meccsét ebben az évben, ennyi erővel hívhatnánk kézilabdásnak vagy tizimesternek, ettől még a világ egyik, ha nem A legjobb védője. TC a világ egyik legjobb kapusa évek óta, de a fórumon itt valaki asszem köténykirálynak hívja sokszor, mert 1-2 meccsen bebőrözték. Nem egy meccs egy hibája határoz meg egy játékost. Mint ahogy a való világban sem egy embert, ha egyszer elkésel a munkahelyedről, nem leszel rosszabb munkaerő összességében, csak hibáztál. Mingueza bőven a liga leggyorsabb védője, magas, erős, fiatal, jó a labdával. Már az alapanyag 100-szor jobb, mint a Garcia-Alonso pakknak, és abból még lehet(ett volna) fejleszteni is.
Szerintem Mingueza eltékozlását nem feltétlenül érdemes összevetni azzal, hogy van egy Ara-Chris-Koundénk. Bár állítom, hogy a francia tavalyi teljesítményét Mingueza képes simán hozni mindkét poszton, és tök egy szinten fociztak, és egy szinten is voltak emlegetve Araujoval, mikor hirtelen Ara-Mingu védőpárosunk lett. És szerintem ő ha klubot vált, az komoly összegért fog bekövetkezni.Chino írta: ↑2023.09.10. 14:14:24Todibot egy kezelhetetlen játékos volt. A Schalkeban, a Benficaban sem tudtak vele mit kezdeni és a teljesíítménye sem volt kiemelkedő. A Nice-ben bejöttek a számításai, itt nem lehetett volna 2-3 évig istápolni. De legalább viszonylag jó szerződést kötöttünk és adott esetben még profitálhatunk belőle. A védelemmel ráadásul pont nincs gond, az megkockáztatom top 3.
Se Mingueza, sem a francia olyan játékos akiből akkora klasszis lett, hogy foghatjuk a fejünket, szerintem egy Koundé-Chris duóval, akik a helyükre jöttek jobban jártunk.
Ezek szerintem nem eltékozlások. Egy Baldé vagy még sérülés előtti Faíti, Araujo stb. az lett volna.
Az a kezdő már egy kényszer szülte kínlódás következménye volt.
Todibot egy kezelhetetlen játékos volt. A Schalkeban, a Benficaban sem tudtak vele mit kezdeni és a teljesíítménye sem volt kiemelkedő. A Nice-ben bejöttek a számításai, itt nem lehetett volna 2-3 évig istápolni. De legalább viszonylag jó szerződést kötöttünk és adott esetben még profitálhatunk belőle. A védelemmel ráadásul pont nincs gond, az megkockáztatom top 3.gránit írta: ↑2023.09.10. 09:12:25Mingueza alap kezdő a Celtában, sokkal inkább tartottam volna meg őt, mint Garciát leigazolni. Todibót is megtartottam volna, aki alap kezdő a Nice-ben. Jutglà tavaly 15 gólt lőtt a Brugges-ben. Tartaléknak őt is megtartottam volna, sokkal inkább, mint Felix-et hozni. Nico szerintem túl van sztárolva, őt én sem tartottam volna meg. Te jó ég, milyen mélyen voltunk, amikor ő meg Gavi voltak a kezdők...
A játékosok eltékozlása főleg abban mutatkozik meg, hogy a csigalassú játékunkba belelassulnak, beleszürkülnek. Számos új szerzemény kezdett ígéretesen, aztán belelanyhult a csigalassú tempónkba. Szerintem ez a csapat gyengepontja, akiknek diktálniuk kellene a tempót, nem elég jók. Lassúak, körülményesek, ötlettelenek, egyérintős, gyorspasszos játékra pedig alkalmatlanok.
Azzal viszont egyetértek, hogy kellenek a tapasztalt játékosok. Népszerű elmélet, hogy csináljunk a kezdőből ovicsapatot, és "jöjjenek a fiatalok". Hát persze. A csapat meg menjen az alsóházba. Kellenek a tapasztalt játékosok, akik egyrészt segítenek a fiataloknak, másrészt azonnali eredményt képesek lerakni az asztalra. Mert nem lehet csak a jövőt építeni, kell a jelen is, ahhoz pedig kellenek a rutinosabb játékosok.
Az én véleményem szerint biztos nem. De Jongtól, Gavitól megválnék, Baldéval egyelőre várnék, de oda is igazolnék egy hatékonyabb embert, ha nem tud szintet lépni.
Kik ők?
2021 végén így nézett ki a kezdőnk (köszi a Kampó blognak): https://m.blog.hu/to/totelcamp/image/f4 ... aalxlx.jpg
Szerintem ez ennél sokkal,de sokkal összetettebb. Nagyon sok botrányos döntést hoztak Laportáék,amik később fognak igazán fájni. Ahogy te nézed a dolgokat,az valami olyasmi, hogy csak a mostani pillanat számít, és így valóban nem olyan rossz a kép.
Ezt az é betűt honnan szedted?Nagybarcelona írta: ↑2023.09.02. 18:56:04jaja. Ez tényleg így van
Szabó Péter?menczel írta: ↑2023.09.02. 18:34:02Így is lehet nézni. Meg úgy is, hogy nem mindig a negatívumokra koncentrálva.recrea írta: ↑2023.09.02. 15:11:09A két portugál kölcsönben csak annyi a hátrány, ha jól teljesítenek, akkor az első mellett ez az utolsó szezonjuk is nálunkmenczel írta: ↑2023.09.02. 14:29:14Le a kalappal a teljes stáb előtt, hogy ilyen parádés teljesítményt nyújtottak. Jöttek top játékosok, hasznos kiegészítő emberek és a jövő tehetségei is. Mindezt úgy h a kassza üres volt, még midig a minősíthetetlen előző vezetés bűntetteit nyögjük.
Xavi a nyár elején 3 játékost kért, mint prioritások, vkp, tkp és job bekk. Nem hogy jók jöttek ezekből hanem Gündögan és Cancelo top 5 a posztján.
Az egyetlen távozó így, akit én igazán sajnálok, az Alemany, mert úgy érzem ez még az ő keze munkája igazából.![]()
![]()
Nincs olyan szitu amiben nem lehetne a rosszat meglátni, főleg Magyarországon, főleg Barca szurkolóként.
recrea írta: ↑2023.09.02. 15:11:09A két portugál kölcsönben csak annyi a hátrány, ha jól teljesítenek, akkor az első mellett ez az utolsó szezonjuk is nálunkmenczel írta: ↑2023.09.02. 14:29:14Le a kalappal a teljes stáb előtt, hogy ilyen parádés teljesítményt nyújtottak. Jöttek top játékosok, hasznos kiegészítő emberek és a jövő tehetségei is. Mindezt úgy h a kassza üres volt, még midig a minősíthetetlen előző vezetés bűntetteit nyögjük.
Xavi a nyár elején 3 játékost kért, mint prioritások, vkp, tkp és job bekk. Nem hogy jók jöttek ezekből hanem Gündögan és Cancelo top 5 a posztján.
Az egyetlen távozó így, akit én igazán sajnálok, az Alemany, mert úgy érzem ez még az ő keze munkája igazából.![]()
![]()
A két portugál kölcsönben csak annyi a hátrány, ha jól teljesítenek, akkor az első mellett ez az utolsó szezonjuk is nálunkmenczel írta: ↑2023.09.02. 14:29:14Le a kalappal a teljes stáb előtt, hogy ilyen parádés teljesítményt nyújtottak. Jöttek top játékosok, hasznos kiegészítő emberek és a jövő tehetségei is. Mindezt úgy h a kassza üres volt, még midig a minősíthetetlen előző vezetés bűntetteit nyögjük.
Az egyetlen távozó így, akit én igazán sajnálok, az Alemany, mert úgy érzem ez még az ő keze munkája igazából.