gránit írta: ↑2023.09.12. 21:33:50
recrea írta: ↑2023.09.12. 10:41:40
Aki szerint a keret minősége miatt játszunk gyengén, lassan az árulja el nekem, hogy gyengébb keretű csapatoknak mégis hogyan sikerül gyorsabban, ötletesebben játszani?
Talán úgy, hogy a keretünk mégsem olyan erős, mint amilyennek mi gondoljuk.
A keretünk potenciálja szerintem iszonyat erős. EU top6-7. Legalábbis érdekelne azon csapatok névsora 2-4 PL (City, Pool, Arsenal, MU), a PSG, a BM, és a Reálon kívül, akik erősebbek keretileg, és már ezek közt is van, ami necces, az Arsenal pl, de még a Reál is, ott csak a középpálya erősebb, a többi részleg gyengébb. Az, ami ki van hozva belőle jelenleg, főleg támadófronton, az meg jó, ha top20. Szerintem nagyon hosszú a lista, akik akár messze maradnak el a korábban, akár más csapatoknál mutatott játékerőtől. Az előző szezont is figyelembe véve szerintem kb ez a lista.
- Gavi (posztidegenség, túljátszatás)
- Pedri (túljátszatás, sérülékenység
- Raphinha (fej)
- Torres (fej, idén mellőzöttség)
- Kessié (posztidegenség)
- Fati (fej, kihasználatlanság)
- Lewy (túltolás)
- Depay (kakukktojás, ő egész jó volt, csak nem játszatták, szóval ez az ok)
Ennyi játékos nem fér bele, főleg a támadóknál iszonyat nagy a káosz, és ez 1-2 év elteltével már Xavin is múlik, nem csak a nehéz, nyomással teli közegen. Plusz még ehhez hozzátartozik, hogy csak 2 támadó játszhat az alapfelállásban, abból az egyik a statikus, öreg Lewy, szóval ez sem segít a többi támadó formábahozásában.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy