Andris írta: ↑2023.09.20. 10:24:18
Miért kéne megnéznem az angol bajnokság 14. helyezettjét? Egy perc különbséggel újra leírom: ez nem egy számítógépes játék. Halál mindegy, hogy ki mennyit költ. Halál mindegy, hogy egy csapatban hány sztár van.
Ez egy csapatjáték, 11 játékossal, minimum 22 fős keretekkel, ahol minden poszt és mindenki játéka kihatással van az egész csapat játékára. Sokkal jobb 3 közepes csere, mint 2 klasszis és egy megye3as.
Nem vagyunk top8as keret. Ki tudunk állítani egy top8as 11et papíron, de szerintem ez tavaly is maradéktalanul igaz volt, aztán láttuk mire mentünk vele, kik játszottak a sorsdöntő Inter meccsen, és kik játszottak a sorsdöntő MU visszavágón (és odavágón, ha már itt tartunk).
PS: amúgy közben kibővítettem még a hozzászólást.
Azért, mert végtelen pénzzel sem tudják megoldani, hogy erős cserepadjuk legyen, mert manapság ez kb lehetetlen. PS, közben én is, a Poolt is odavettem, nekik sem erősebb a padjuk. És ők idén az egyik, ha nem a legjobb PL klub eddig. Egyszerűen túl sok jó csapat van, és ehhez hozzájön az arab szívóerő. 1-2 közepes csere nálam is elfér még tényleg, de ennyi.
Hát jó, akkor nem fogunk egyetérteni, de szerintem ez takarózás. A tavalyi keret azért neccesen volt top 8, talán inkább nem. Jött azóta 2-3 klasszis/majdnem klasszis játékos, ez nem mindegy, plusz hátra is egy Inigo egy Garcia helyett, óriási javulás.
Fejben kell felérnünk a BL-hez, ez lesz most az igazi kihívás, és Xavi legnehezebb dolga. Nem a kereten fog múlni a dolog, attól minimális szerencsével simán megnyerhetjük a BL-t is, sokkal komolyabb keretünk van, mint az Interé. De én bízom abban, hogy idénre a kerethez méltó, top8 minimum, de inkább top5-ös csapat is leszünk játékilag is. Szerintem van is rá esély. Majd a nagyobb csapatok ellen eldől, remélhetőleg tavasszal.
Most kell előhúzni a kalapból ha baj van Fayét hátra, Fortot vagy valakit szélre, meg Fermint középre.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy