2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ha jól tudom az ügyet egyszer már lezárták, nem találták bűnösnek a klubot, csak a hivatalos ítéletben benne volt, hogy az etikai bizottság újra előveheti. Legalábbis a Sporton(?) ezt írták, de új bizonyítékokat nem találtak csak újra kutatást végeztek a klubnál minden írásos és digitális dokumentum után.
Az UEFA egyelőre nem akar semmit tenni az ügyben, amíg 100%-osan be nem bizonyosul a dolog és az ügy le nem zárul, addig hagyják folyni a dolgokat. Ha most kizárják a klubot és a bizottság nem találja bűnösnek, akkor nagyon komoly kártérítést kell fizetniük.
Nem működne a stílus, nem lenne sikeres, nem végződhetne góllal az akció, ha nem lennének már ezen a szinten is technikailag tökéletesen képzettek, és ennek tudatában nem volnának magabiztosak (természetesen a La Masián és az akadémiákon is vannak kevésbé ügyes és lassabban reagáló gyerekek). A tökéletes technika és az ebből adódó magabiztosság is ugyanolyan fontos részei a Barca hagyományainak. És ebben a rövid videóban is jól látszik, hogy a játék megértetése, a helyezkedés, a látszólagos semmittevés mögött lévő tudatosság és célirányosság stb. kölyök koruktól kezdve fontos tananyag.La Masia1 írta: ↑2023.09.16. 01:43:45https://barcatvplus.fcbarcelona.com/es/ ... 5-segundos
A klub saját megfogalmazása szerint is "vegytiszta Barca stílus 35 másodpercben".
Nehéz eldönteni, hogy csak trollkodsz vagy tényleg nem érted - annyira egyik sem szerencsés.Sonoma írta: ↑2023.09.16. 00:34:13La Masia1:
Nehéz mit kezdeni ezzel a DNS fétiseddel.
Azért marad bennem pár kérdés.
Ha van ez a DNS amire mindig ( hivatkozol) építkezik a Barca, akkor hogy -hogy nem azt játsszuk most is? Ha a Bilbao a Real és a Barca is mindig ugyanabban a stílusban focizik (kell fociznia), akkor miért nem mondják meg ezt Xavinak is? Tök mindegy milyen a keret, nekünk akkor is a tiki-takát kellene játszanunk, ha beledöglünk is ( kis túlzással). Ez lenne a te DNS- ed lényege.
De nem azt játsszuk. Egy biztonsági focit, ami lassú, körülményes.
Ha valami, akkor ez nagyon messze áll a te állítólagos Barca stílusunktól.
Ezt az anomáliát azzal oldod fel, hogy gyenge a keret.
Ha tíz évig gyenge lenne a keret és emiatt ezt a focit tolnánk, akkor is lehetne még Barca stílusról beszélni?
A másik, ami eszembe jutott. Carlo Ancelotti.
Volt a Juve, Milan, Chelsea, Real M., Bayern, PSG edzője ( hogy a nagyobb klubokat említsem).
Akkor ő bement a mindenkori vezetőséghez, kapott tőlük egy kisokos füzetecskét amiben leírták mi a csapat stílusa és azt kellett játszatnia?
Kivéve, ha elővette a mindent vivő "gyenge a keret ehhez" kártyát és akkor a saját elképzeléseit is belevihette a taktikába.
Hagyományosan elég sok az idősebb bérletes, és ők azért érezhetően kevesebben mennek fel a hegyre.recrea írta: ↑2023.09.15. 23:54:10
Hány fős az olimpiai stadion és hányan voltak kint az első hazai meccsünkön? Mennyi volt a tavalyi hazai átlag? Kíváncsi vagyok, h hányan lépnek ki a komfortzónából és mennek fel a hegyre meccset nézni. Ami egyébként nekem tök hangulatos, mégha 93 óta nem is látott sportolót az a stadion![]()
Legfőképp azért, mert nézhetetlen a játékunk és nem vagyunk tényezők Európában, ez nem sírás-rívás, hanem tény.Chino írta: ↑2023.09.15. 16:44:12Nem tudom mennyire tartozik szorosan a témához, de ez már többször megfogalmazódott bennem. Nem akarok senkit megbántani, akinek nem inge ne vegye magára, de itt a fórumon csak a sírás rívás megy, hogy ilyen nézhetetlen a játékunk, nem vagyunk tényezők Európában stb. De a kinti szurkolók, akik azért otthonosabbak mind érzelmileg mind "szakmailag", nem nagyon lázonganak, sőt a Xavi érában (már a félszezontól) a nézőszámok úgy megugrottak, hogy kb. a 18/19-es szezon óta nem jártak ennyien a meccsekre.
Tudom, miről beszélsz, csak ez szerintem egyáltalán nem pozitív. Ugyanezek a nem lázongó emberek tűrték el Bartót éveken keresztül, ugyanezek az emberek tojtak magasról az ellene szervezett aláírásgyűjtésre, ugyanezeknek az embereknek magyaráztam hiába, hogy a klubvezetést sokkal erősebb belső számviteli kontroll alá kellene vetni stb. Az valóban igaz, hogy Barcelonában a rajongók nagyon szeretik ezt a csapatot és közel sem nyavalyognak annyit. Ez igaz. A kritikátlanságnak viszont megvannak a maga árnyoldalai.
Nehezen térek napirendre, hogy ezt képest voltál ilyen magabiztossággal leírni...Sonoma írta: ↑2023.09.14. 20:00:18
A: Nincs ilyen, hogy klub stílusa. Főleg nem 40 éven át ( ld. lejjebb)!!
Én nem értem, hogy lehet ilyeneket kitalálni. Egy edző alakítja saját elképzeléseire a kapott csapatát. Nem a klub elképzeléseire, nem a múltban elért sikereinek a taktikájára építkezik, hanem a saját ( elképzelt) játék stílusát próbálja a játékosokkal végrehajtatni.
Nem, és nem is tehette, pontosan azért, amiket leírtunk.