Troym írta: ↑2023.10.15. 20:04:18
Egy egyesület esetén a tőkeemelés, ha a 200 X ezer pártoló tag éves díját megemelik mondjuk 100 euróval. Az mondjuk évi 20-30 millió és tőlük elvárható, elvégre ők sok százezren a klub tulajdonosa. Csak ugye aki ezt megteszi, több választást nem nyer.
Na igen, vagy emeljenek jegyárat, stb.
Gránit azért ez nem úgy működik, hogy annyit gyártanak amennyi fogy.
Andris írta nemrég, hogy teljes hiány volt mezekből.
Van egy gyártói kapacitás is, illetve a klub se fog berendelni feleslegesen többet, mert akkor meg rajta marad,és a végén akciózhatja ki következő szezon elején.
Amúgy pl lehetne olyan akció, hogy vegyél mezt, őrizd meg a blokkot, kövi évben az új mezt megkapod 20%-os kedvezménnyel. vAgy bármi ilyesmi akciónak lehetne realitása, lásd pl apple termékeknél is van visszavásárlás, nem sok, de ilyen 10-15-20% körül vesznek vissza telefont.
Igen, a magyar tempóra ezt értettem, hogy az elit kokózik, lop, csal hazudik, egy nap olyan pénzeket ver el, amire mi 5 évig várunk, hogy össze tudjuk spórolni esetleg, és ez akármelyik országban ugyanígy van.
De utasítsuk az embereket, hogy vegyenek ezt meg azt, meg mi elszúrtuk, és szórjuk a pénzt mint ha nem lenne holnap.
De bocsi emiatt, ezt le is zártam ezzel.
A másik kérdés, hogy egyébként hány százalékot kap egyáltalán a klub az eladott mezek után.
Úgy sejtem van egy alap díj amit a nike-tól kapunk, mint szponzor, és a mezek után x %-ot, ami nem túl magas szerintem, de nem tudom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."