Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Ezzel nagyon nehéz vitázni, mert nem történt hasonló. 1-1 kétcsatáros felállás kivételével (amikor szintén nem szélsőt játszottak, ilyen poszt ott nincs is, max szárnyvédőt) mindig volt fent balszélsőnk (Felix 1 kivétellel minden meccsen kezdett), jobbszélsőnk (Yamal, Raphinha, Torres). Baldé meg mindig balbekk volt, Cancelo meg mindig jobb bekk (egy kivétellel). Egyszerűen nem történt ilyen, Baldé sosem játszott balszélsőt, mert volt balszélsőnk a pályán. Mint ahogy a Poolban is ott van mindig Salah, a másik oldalon Jota/Diaz, és attól még ott van a két erősen támogató jobb és bal bekk, Tsimikas/Roberson, TAA, pontosan Baldé és Cancelo posztján, rendszerint az ellenfél térfelén, hátrányban meg kb folyamatosan ott.drobika írta: ↑2023.11.14. 14:40:50Pontosan ez nekem is a véleményem.
Ha valaki meg nem érti, hogy mi a különbség egy támadó szellemű, támadást segítő jobb, vagy balhátvéd, és egy jobbszélső, vagy balszélső csatár közt, azt nem tudom értelmezni.
Egyetlen csapat sem játszik Balde-balszélső, Cancelo Jobbszélső ( Neveket kéretik behelyettesíteni más csapatokból, ha valaki tud ilyen őrültséget...
Képzeljük el Salah, vagy Jota helyén pl, a Pool ban, a jobb vagy a balhátvédet nonszensz!
A stadion megközelítésével magyarázni a nézők hiányát... Komolyan mondom, ezt sem tudom értelmezni. Amikor a vezetőség kiemelte a nézőszám fontosságát, akkor is ott volt a stadion... Ez bullshit. Bocsánatot kérek.
Azt hiszen Cancelo fegyelmezetlensége a gond és Xavi gyengesége, mert hagyja, hiszen nincs kit betenni helyette.Subinho írta: ↑2023.11.14. 14:14:29Valóban játszott Cancelo a Cityben balhátvédet, meg jobbhátvédet, de szerintem itt az állandóság a lényeg. Ha azt mondjuk, hogy balhátvédet játszol, akkor azt játszol, nem egyik meccsen ezt, másikon azt, vagy még meccsen belül is hol jobbhátvéd, hol bal oldali támadó, hol meg szűrő középpályás. Idejött és remekül játszott jobbhátvédet, neki ez a játéka, nem a szélső támadó, meg a középpályás, meg nemtom....
Pontosan ez nekem is a véleményem.Subinho írta: ↑2023.11.14. 14:14:29Valóban játszott Cancelo a Cityben balhátvédet, meg jobbhátvédet, de szerintem itt az állandóság a lényeg. Ha azt mondjuk, hogy balhátvédet játszol, akkor azt játszol, nem egyik meccsen ezt, másikon azt, vagy még meccsen belül is hol jobbhátvéd, hol bal oldali támadó, hol meg szűrő középpályás. Idejött és remekül játszott jobbhátvédet, neki ez a játéka, nem a szélső támadó, meg a középpályás, meg nemtom.... Állandóság kell. Az meg, hogy őt is leírjuk (mint sok mást), hogy jól kezdett amikor idejött, aztán leromlott a teljesítménye??? Ezen nem gondolkodott még el senki, hogy aki idejön, ez történik vele? Idejön más csapatból, jól játszik, aztán egyre gyatrább? Mindenki? Más csapatban ez miért nem probléma? A Madridban jól tud játszani Bellingham? Ennek az okát kellene megtalálni, észrevenni és nem majd a játékost kirakni a csapatból. Mert Cancelo sorsa is gondolom ez lesz. Azon nem gondolkodott el még senki, hogy az elmúlt 2 évben konkrétan 2 kezdőnyi játékos érkezett és idővel mindenkinek leromlik a teljesítménye? Nem tudom az okát, lehet nincs erőnlét, fegyelem, vagy épp ellenkezőleg, vagy nem értik, mit kér tőlük a mester, vagy épp értik, de akkor meg ha ezt kéri, elég nagy a baj. Szerettem Xavit, egyik kedvencem játékosom volt, de úgy látom, nagy rá kicsit ez a kabát. Persze elő lehet hozni, hogy még mindig jobb, mint Koeman idején, de akkor nézzük meg milyen csapat volt és az elmúlt 2 évben mennyi játékost igazoltunk. Lassan ott tartunk, hogy nem fog idejönni senki jó szívvel, mert játékostemető, mint a Chelsea. Elvertünk egy halom pént játékosokra, közben a Girona megmutatja, hogy is kell focizni tized annyit érő keretből...
Érdekességként Koeman Barca kerete:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_FC_Bar ... s_szezonja
Melyik alatt gondolsz magyarázkodásra? Bocsi, ha rosszra válaszolok, nem egyértelmű, de azt hiszem a költözésre gondoltál.drobika írta: ↑2023.11.14. 12:56:55Szerintem ez a magyarázkodás olyan, mint amikor magas és száraz volt a fű!
Ha a csapatom a Gruopama-ból ideiglenesen átköltözik (Pesről) Budára a III. Ker. TVE pályára még inkább ott leszek. Ha van játék, ha van miért odamenni, ha van klubhűség! Egy városon belüli pályacserét felhozni a nézők elmaradására pont olyan, mint nem szembenézni a valósággal, és felhozni fűt fát virágot!
Canceloról annyit, hogy Jolly joker szerepben feltolni hol jobb, hol balszélsőnek, amikor rendelkezünk ilyen játékosokkal RENDSZERHIBA! Az, hogy segíti a támadásokat nem azt jelenti, hogy konkrétan ő a szélső csatár. Számomra nekem ez azt jelenti, hogy Xavi keresi a helyét, és láthatóan azért ez Cancelo teljesítményére is erősen kihat! Belőle is többet lehetne kihozni, ha legalább minimálisan fix feladatköre lenne. Megjegyzem másoknak is, és akkor a védelemben sem lenne ekkora a kupleráj. Mert 30 sec-en belül gólokat kapni pl. ebből is fakad, meg a rendszeres 100-as ziccerek, amiket TS fog, vagy az ellenfél bénázza el.
Balde balszélső játéka számomra pedig nem más, mint a teljes és totális kudarc. Ő egy balhátvéd, és nem csatár, és nem Felix elől kellene elvennie a levegőt. Szinten RENDSZERHIBA! És a csapatot az edző állítja fel, csakúgy, mint a taktikát.
Tavaly nagyon azt mondták a vezetők, mennyire fontos lesz, nem csak anyagi szempontból, hanem morális szempontból is, hogy az 55ezres stadion tele legyen.
Szerintem ez a magyarázkodás olyan, mint amikor magas és száraz volt a fű!bence0330 írta: ↑2023.11.14. 10:21:14drobika írta: ↑2023.11.14. 07:12:41Szerintem most Cancelo TS helyett lesz a kapuban, és TS lesz Jolly Joker, tudom, túlzás, de kb. ilyen súlyosnak érzem a helyzetet mind JHV, Jobbszélső, balszélső, támadó kp, vonalon is.
Egy vicc ez az egész, ilyen rendszerben senki sem játszik, még akkor sem, ha vannak szabadabb posztok másoknál is.
Nem vagyok edző nyilvánvalóan, de laikusként is látszik a helyben való toporgás.
És a nézők is elmaradnak, a számokkal nem lehet vitatkozni. Még a Real M. ellen is voltak egy Montjuicban szabad helyek.
Ezek szerint Pep is egy megveszekedett kókler, aki Cancelot kb egy teljes szezonban ott játszatta. Ezidő alatt úgy beszéltek Canceloról, mint a világ egyik legjobb balbekkje, amellett, hogy a világ (egyik?) legjobb jobb bekkje is volt. 20/21-ben 43 meccsből 18-at baloson, 21-et jobboson töltött, a 21/22-es szezonban pl 52 meccsből 32-t töltött baloson, szóval akkor is ide-oda lett pakolva, de inkább balos volt.
Pont ezért volt jó vétel, mert tudja pótolni Baldét is néha, és akkor Koundé a jobb bekkünk. Remélem ezt többször is meghúzzuk Baldé pihentetése miatt.
Amiatt kritizálni Xavit, amit a világ legjobb edzője is lazán csinál, azért kicsit necces.
A nézők elmaradása azért nem elsősorban az október végi-november eleji 3 rossz meccsnek köszönhető, logikai alapon sem, tavaly a szezon végéig közel teltház volt, most meg rögtön az elején alig szállingóztak be az emberek, még mielőtt kiderült volna, milyen meccseket játszunk, ergo ez nem lehet a meccsek miatt, sőt, Gündogan meg a portugálok érkezése az elején mindenképp nézőcsalogató lett volna, Nou Campban szerintem stabilan 80K feletti számokkal. Az új stadiont nagyon nehéz megközelíteni, így jóval kevesebben mennek fel, pech, de emögé nem kell többet látni, max annyit, hogy kár, hogy nem volt jobb alternatíva ideiglenes stadionként.
Legalább azzal kapcsolatban ne kritizáljuk szerencsétlent ilyen durván, amiben nem csinált rosszat.
Leírtam az elvárásaimat, azt nem, hogy nèha magabiztos játèkkal
Minden mással egyetértek, azt viszont nem hiszem, hogy a keretben sokkal több lenne. A védelem tavaly megmutatta, mire képes, Lewandowski gólkirály lett. Aki minőséget képvisel, az hozza a formáját, ez most is így van. Ahol jelenleg tartunk, hogy címvédők vagyunk, nyertünk egy szuperkupát, BL-ben esélyesek vagyunk 16 közé jutni, ez ennek köszönhető. Akiben benne van a klasszis, az hozza is. Hogy ennél tovább nem tudtunk lépni, az sem a véletlen műve. Egy megbízható gólszerzőnk van, nincs igazi playmaker, "csak" egy veterán Gündogan, nincs vkp, nincs mélységi középpálya, a túlzottan feltolt védelem és a tavalyihoz képest jóval több kapott gól is többnyire ennek az oka. Egy helyben toporgunk már régóta, ez az edző hibája is, de véleményem szerint enyhítő körülmény, hogy sokkal több nincs a keretben. Ettől még elbúcsúznék Xavitól, mert semmi előrelépés nincs, de sokkal több egyébként sem lenne szerintem. Lewandowskiban lenne több gól. 30 pluszos csatárként érkezett. Benne meg néhány emberben lehetne több, de ahhoz kellenének a társak, így bár egyesekben lenne még jócskán több, a csapatban szerintem nem.
drobika írta: ↑2023.11.14. 07:12:41Szerintem most Cancelo TS helyett lesz a kapuban, és TS lesz Jolly Joker, tudom, túlzás, de kb. ilyen súlyosnak érzem a helyzetet mind JHV, Jobbszélső, balszélső, támadó kp, vonalon is.
Egy vicc ez az egész, ilyen rendszerben senki sem játszik, még akkor sem, ha vannak szabadabb posztok másoknál is.
Nem vagyok edző nyilvánvalóan, de laikusként is látszik a helyben való toporgás.
És a nézők is elmaradnak, a számokkal nem lehet vitatkozni. Még a Real M. ellen is voltak egy Montjuicban szabad helyek.
Szó sincs arról, hogy kritikátlannak kéne maradni. De ha már így fogalmazol... szerintem bőven vannak árnyalatok a jogos és mindennapi kritika, és a heti szinten az ésszerűtlenséget 1000%ban kimerítő szélsőségek között, mint pl edzőváltás követelése, vagy annak a marhaságnak az ismételgetése, hogy teljesen koncepciótlan a banda és a játékosok csak összevissza rohangálnak.Troym írta: ↑2023.11.13. 22:54:02Azért bőven vannak árnyalatok a hullagyenge játékkal nyerünk valaki ellen és a lemossuk az ellenfelet atomfutballal skálán.
Szerintem Xavi kritikusai is csendesebbek lennének, ha legalább ukrán menekültcsapat / spanyol kiesőjelölt ellen az skála jobbik végén lenne a játék minősége, nem pedig a nézhetetlen, idegőrlő szinten. Biztos vagyok benne, hogy egy Donetsk elleni 1-0 vereségért máshol sem veregették volna vállon a csapatot / edzőt, és egy ilyen Alaves elleni játékot is szóvá tettek volna bármelyik top angol, olasz, stb csapatnál is, legalábbis nehezen hihető, hogy a Benfica szurkolói sokkal toleránsabbak lennének, ha így játszanának a Casa Pia AC ellen, mint ahogy mi legutóbb.
Én se gondolnám. Valamiért mégis ez a helyzet áll elő, hogy képtelenk vagyunk stabilizálni egy edzőt, és a jókat se tudjuk marasztalni. Pedig korábban nem volt probléma a pénz, se az igazolások, sőt... látványosan megviseli idegileg a kispadunk az összes itt járt edzőt.
Ilyenekre mi nem költünk. Sem edzőre. Vettünk már Guardiola óta 10 új Messit, meg 75 középpályást, de edző és hozzáértő stáb még nem volt. Jó nekünk a kukázás házon beül mindig, látszanak is az eredmények szépen. Most meg ugye már a csúnya szurkolóknak nem szabad a véleményüket közzé tenni, mert Xavi és a játékosok elolvassák és nem fog menni a játék. Egy profi klub jelenleg itt tart.ocsike83 írta: ↑2023.11.13. 14:38:48Ha tényleg ekkora a pszichés nyomás a játékosokon, edzőkön, akkor talán ide kellene hozni a világ egyik legjobb sportpszichológusát. Aztán egy edzés helyett mindenki heti 1 órát járjon az agyturkászhoz.
Ez így már tényleg gáz, hogy egyrészt nagy / jó nevű játékosok nem bírják el a nyomást és szürkülnek bele a csapatba.
Másrészt meg aki elmegy innen, az kb tényleg vissza sem néz, úgy húz el innen.
Most sajnos fütyültek rendesen, ha már a tvből is hallatszik, az nem hiszem hogy csak egy hangadó kis csoport. De igazad van, a stadion közönségére ritkán van panasz, ugyanis nagyobb részt túristákból áll. A montjuicon végképp. És nyilván nem a tegnapi füttyszóval alakult ki a helyzet, abszolút nem erről van szó. Elég csak pörgetni ezt a topikot, vissza egészen Luis Enriquéig. És még ő is megkapta a magáét.davi10 írta: ↑2023.11.13. 15:45:14És ezt a gyakorlatban te hogy képzeled el? Szerintem a szurkolókra, legalábbis ami a közvetítésekből átjön, abszolút nem lehet panasz. Még olyan is rémlik, hogy tavaly valami necces, nem megnyert meccs után ott maradtak buzdítani a csapatot. Ha ez a minimális füttyszó, ami tegnap az első félidő végén volt már soknak számít, akkor, a csapatnak nem ez a sportág való.Andris írta: ↑2023.11.13. 14:45:22Esetleg az is megfontolandó lenne, hogy a szurkolók állítsanak magukon egyet vagy kettőt a változatosság kedvéért, és ezzel segítsenek a hatalmas gondban lévő klubjuknak. Talán Xavi sem véletlen tette azt a bizonyos megjegyzést.
Csak egy ötlet. Jöhet az ablakon kivágós mém.
És ezt a gyakorlatban te hogy képzeled el? Szerintem a szurkolókra, legalábbis ami a közvetítésekből átjön, abszolút nem lehet panasz. Még olyan is rémlik, hogy tavaly valami necces, nem megnyert meccs után ott maradtak buzdítani a csapatot. Ha ez a minimális füttyszó, ami tegnap az első félidő végén volt már soknak számít, akkor, a csapatnak nem ez a sportág való.Andris írta: ↑2023.11.13. 14:45:22Esetleg az is megfontolandó lenne, hogy a szurkolók állítsanak magukon egyet vagy kettőt a változatosság kedvéért, és ezzel segítsenek a hatalmas gondban lévő klubjuknak. Talán Xavi sem véletlen tette azt a bizonyos megjegyzést.
Csak egy ötlet. Jöhet az ablakon kivágós mém.