La Liga / Copa del Rey
Szerintem mi Barca drukkerek kritikusabbak vagyunk a saját csapatunkkal, mint a Reallal, vagy a Real drukkerek a sajátjukkal,
De tény, hogy mentálisan sokkal erősebbek, amikor kell, odateszik. Nincs kifogás, hogy sérült, eltiltott, öreg, sok meccs, a csapat összetart, és valaki kiemelkedik.
Nálunk 5-6 éve hiányzik valami.
De tény, hogy mentálisan sokkal erősebbek, amikor kell, odateszik. Nincs kifogás, hogy sérült, eltiltott, öreg, sok meccs, a csapat összetart, és valaki kiemelkedik.
Nálunk 5-6 éve hiányzik valami.
Segítek....Andris írta: ↑2023.12.22. 10:56:23Imádom, amikor az ócskábnál is ócskább, 1 gólos győzelmek a madridnál erényként van feltűntetve, szinte szobrot állítunk már a nagyságuknak ezzel kapcsolatban, miközben nálunk az ilyen típusú győzelmek konkrétan statisztikaként vannak használva azzal kapcsolatban, hogy milyen végtelenül trágyák is vagyunk, és hogy ennek mostmár aztán tényleg véget kell vetni.

Ahogy a fociban mindíg mindennel összefügg, ugyanígy a szurkolói lélektan is kellően összetett és összefügg a csapat véleményezése szempontjából, ha nem is mindíg mindennel, de sokszor sokmindennel egészen biztosan.
A Real egy sikeres klub a közelmúlt alapján (is), domináns tényező a BL-ben akkor is, ha nem ő a végső győztes. Folyamatosan nem produkál Antwerp, Sahtar, MU, Frankfurt, a korábbi sorozatos bődületes BL zakókról ne is tegyünk említést kudarcokat.
Egy meggyőző 18 pontos BL ősz után egyszerűen megkérdőjelezhetetlenek az 1-0-ás győzelmei. Fel sem merülhet kétség.
Hosszabb távon látszik kíválóan, hogy míg mi áltattuk önmagunkat a tavalyi sok 1-0 győzelemmel, idén már nem sikerül ezt hozni, így hiába mondja bárki, hogy mondjuk egy Antwerp elleni bukás "belefért", egyszerűen ordít, hogy nem férhet bele. Buktuk. Buktuk és nem azért mert belefért....!
Persze, akkoriban én is minden Real-meccset megnéztem, sőt még utána is, Beckhammel, Owennel, Robinhóval, Kakával, pedig az már a lejtmenet kezdete volt, az eredményekben és a szórakoztatásban is.
A nevekről jut eszembe, hogy mekkora különbség már a két klub között, hogy amíg a csúcson lévő Barcának a La Masiáról fölkerültek adták a gerincét, addig a Real-galaktikusok között Casillason és Raúlon kívül nem voltak saját nevelésű fiúk.
A sporthoz, sportoláshoz való hozzáállás sem hasonló, a britek igazi sportnemzet, a főnemesi családokban a focin kívül az evezésnek, lovaglásnak, íjészatnak is nagy hagyományai vannak, és ehhez még hozzájön szerintem a brit birodalmi öntudat is. A spanyolok is hódító, gyarmatosító nép volt, de a futball és más sportágak népszerűvé válása idején Európában már rég nem számítottak a vezető hatalmak közé.
Ez a brit birodalmi mentalitás, illetve a spanyolok kívülállóbb, marginálisabb státusza, ugyanakkor latinos-mediterrán életszemlélete ma is ott van a futballkultúrájukban, bár valószínű, hogy egyszer majd teljesen eltűnnek a klubfociból a nemzeti jellegzetességek.
- Andris
- Adminisztrátor
Ezt azert picit lehet arnyalni..

Spanyolorszagban teljesen mas a kultura.
De ha ket olyan csapat, vagy olyan helyzetben levo csapat talalkozik, siman produkalnak PL minisegu iramot es dinamikat, adott esetben meg kevesebb hibaval, jobb minosegben is.
Egyszeruen mas a focihoz valo altalanos hozzaallas, es szerintem ez elso sorban szurkoloi szinten hatarozodik meg. Tok mast jelent nekik, egesz mas elvarasok es prioritasok vannak.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
Ronaldon és Zidane-on nőttem fel,szerintem ehhez ennyi elég is

Jelenleg számomra mindent elmond a footballról,hogy a pl-t tartjuk a legjobbnak,mert ott legalább futnak. (van iram,dinamika,hajtás)
Hát, a meccsek zömében kellemetlen csapatok ellen kell játszani, az emberhátrányt pedig nem valamilyen külső körülmények okozták, hanem a Real egyik tagja.
Miért járna grat azért, ami a mindenkori Realnak alapvető célja és feladata (kötelessége?): nyerni? Ha a 16. helyezett nyerne ellenük, nekik jogosan járna a gratuláció, de a Madridnak szerintem nem, hiszen akkora a különbség a két klub múltja, nimbusza, adottságai, játékosállománya stb. között, hogy egy ilyen győzelemért a három pont kétségtelenül jár, de gratuláció szerintem nem.
Oké, ha jól értem, akkor benned is van hiányérzet, gyűlnek a pontok, de a játékba nem lehet szerelembe esni.
- Andris
- Adminisztrátor
Ne vegyük el a madridtól az egyetlen tegnapi érdemüket: megnyerték a meccset. Lehet gratulálni is nekik érte, hiszen sok sérültjük ellenére, egy kellemetlen csapat ellen, emberhátrányban sikerült valahogy. De ezen felül olyan nagyon ne lengessük a kalapunkat.
Én néztem a meccset végig, tisztázzuk azért, hogy mi történt azon felül, hogy megnyerték:
1.
Valójában szó se volt arról, hogy a korábbi években gyakran látotthoz hasonlóan szanaszét nyomták az ellenfelet, amíg a végén csak begyötörtek egy gólt. Még az Alavesnek volt a több támadásvezetése, a madridnak meg helyzete SEM volt gyakorlatilag. A gól egy szögletből fejes volt, Lucas V.
Maga a szöglet is már egy nagy ajándék volt, egyáltalán nem volt kikényszerítve szerintem (ez persze szubjektív), a fejes meg végképp közröhej tárgya lehetne, ha az Alaves szemszögéből vizsgáljuk. Annyira hagyták szabadon Lucast (és vele együtt Tchouamenit is), mint a mi meccsünk elején hagyták Robertot. Minha láthatatlan lenne, vagy leprás. Egy szó mint száz, ez egy ajándék gól volt, nem pedig a "szokásos", miszerint addig nyomnak amíg ezer kísérletből és kapuzhoz szögelésből csak begyötörnek egyet.
2.
Imádom, amikor az ócskábnál is ócskább, 1 gólos győzelmek a madridnál erényként van feltűntetve, szinte szobrot állítunk már a nagyságuknak ezzel kapcsolatban, miközben nálunk az ilyen típusú győzelmek konkrétan statisztikaként vannak használva azzal kapcsolatban, hogy milyen végtelenül trágyák is vagyunk, és hogy ennek mostmár aztán tényleg véget kell vetni.
3.
A madrid igazán kritikán alul játszott, szerintem nekünk még nem volt ilyen rossz meccsünk idén, talán max Sociedad (?) elleni, de inkább még az se. Sok a kulcsember sérültjük, már majdnem annyi, amennyi nekünk volt októberben, de ugye "ez nem lehet kifogás". Szerintem amúgy lehet.
A vicc az, hogy még a kiállítás után kezdtek el valamivel jobbak lenni, de nem sokkal persze.
4.
Mindez nem jelenti, hogy a madrid gyenge, sztem sokkal stabilabb, jobb átlagos minőségű keretük van, mint nekünk. Azt se jelenti, hogy most szükségszerűen egy rossz periódusuk kezdődik, de ahogy a napokban írtam ebben a topikban, volt már, és szerintem lesz is még nekik olyan hónapjuk, amikor egyáltalán nem stabilak, és egy ilyen 7 pontos előny egy clasiconyira leredukálható.
Majdnem az összes meccsüket láttam idén, és sokkal stabilabbak mint mi. De egyáltalán nem olyan baromi jók a teljes eddigi idényt nézve, ha csak a játék színvonvalát nézem, attól függetlenül, hogy pont az előző 3-4 meccsük kifejezetten impresszív volt.
Féltávnál vagyunk, szerintem egyáltalán nem érdemes figyelni a pontkülönbségekre még, messze nem olyan nagyok.
Rodrygot két ember támogatta le a meccs végén, tudunk róla valamit?
UI: Safranek, szerintem nagyon megkoptak az emlékeid Xavival kapcsolatban. Sztem hajszálpontosan az a habitus jön Xaviból, ami mindig is jött. És ez kifejezetten előnyére válik szerintem, attól függetlenül, hogy ki mit gondol a taktikai repertoárjáról, szaktudásáról, tapasztalatáról, potenciájáról.
Én néztem a meccset végig, tisztázzuk azért, hogy mi történt azon felül, hogy megnyerték:
1.
Valójában szó se volt arról, hogy a korábbi években gyakran látotthoz hasonlóan szanaszét nyomták az ellenfelet, amíg a végén csak begyötörtek egy gólt. Még az Alavesnek volt a több támadásvezetése, a madridnak meg helyzete SEM volt gyakorlatilag. A gól egy szögletből fejes volt, Lucas V.
Maga a szöglet is már egy nagy ajándék volt, egyáltalán nem volt kikényszerítve szerintem (ez persze szubjektív), a fejes meg végképp közröhej tárgya lehetne, ha az Alaves szemszögéből vizsgáljuk. Annyira hagyták szabadon Lucast (és vele együtt Tchouamenit is), mint a mi meccsünk elején hagyták Robertot. Minha láthatatlan lenne, vagy leprás. Egy szó mint száz, ez egy ajándék gól volt, nem pedig a "szokásos", miszerint addig nyomnak amíg ezer kísérletből és kapuzhoz szögelésből csak begyötörnek egyet.
2.
Imádom, amikor az ócskábnál is ócskább, 1 gólos győzelmek a madridnál erényként van feltűntetve, szinte szobrot állítunk már a nagyságuknak ezzel kapcsolatban, miközben nálunk az ilyen típusú győzelmek konkrétan statisztikaként vannak használva azzal kapcsolatban, hogy milyen végtelenül trágyák is vagyunk, és hogy ennek mostmár aztán tényleg véget kell vetni.
3.
A madrid igazán kritikán alul játszott, szerintem nekünk még nem volt ilyen rossz meccsünk idén, talán max Sociedad (?) elleni, de inkább még az se. Sok a kulcsember sérültjük, már majdnem annyi, amennyi nekünk volt októberben, de ugye "ez nem lehet kifogás". Szerintem amúgy lehet.
A vicc az, hogy még a kiállítás után kezdtek el valamivel jobbak lenni, de nem sokkal persze.
4.
Mindez nem jelenti, hogy a madrid gyenge, sztem sokkal stabilabb, jobb átlagos minőségű keretük van, mint nekünk. Azt se jelenti, hogy most szükségszerűen egy rossz periódusuk kezdődik, de ahogy a napokban írtam ebben a topikban, volt már, és szerintem lesz is még nekik olyan hónapjuk, amikor egyáltalán nem stabilak, és egy ilyen 7 pontos előny egy clasiconyira leredukálható.
Majdnem az összes meccsüket láttam idén, és sokkal stabilabbak mint mi. De egyáltalán nem olyan baromi jók a teljes eddigi idényt nézve, ha csak a játék színvonvalát nézem, attól függetlenül, hogy pont az előző 3-4 meccsük kifejezetten impresszív volt.
Féltávnál vagyunk, szerintem egyáltalán nem érdemes figyelni a pontkülönbségekre még, messze nem olyan nagyok.
Rodrygot két ember támogatta le a meccs végén, tudunk róla valamit?
UI: Safranek, szerintem nagyon megkoptak az emlékeid Xavival kapcsolatban. Sztem hajszálpontosan az a habitus jön Xaviból, ami mindig is jött. És ez kifejezetten előnyére válik szerintem, attól függetlenül, hogy ki mit gondol a taktikai repertoárjáról, szaktudásáról, tapasztalatáról, potenciájáról.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
Tele vannak klasszis fiatalokkal, az elmult meccseket szep jatekkal nyertek, a bl-ben az elmult 10 evben egyeduralkodoak. Ultramodern stadionban jatszanak.brazilfan írta: ↑2023.12.22. 09:48:29Többen is: „grat nekik”.
Ezért a játékért? Vagy mert a 16. helyezett ellen a meccs legvégén benyomtak egy gólt?
Rodrygo megsérült, Nachót leküldték, Bellingham már a negyedik sárgánál tart a Ligában, Ancelotti a negyedik játékvezetővel vitatkozott valamin.
Kérdezném a Real-drukkereket, hogy ha most lennének fiatalok, bele tudnának-e szeretni ebbe a csapatba.
Xavi vs Ancelotti viselkedest nem kellenne osszehasonlitani, ver ciki sokszor amit edzokent csinal Xavi, jatekoskent nem ilyen volt.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
A mentalitásért tényleg grat nekik. A hajtás ugyanígy megvan nálunk is, és alapvetpen idén sok meccset nyertünk meg a végén, de az elmúlt évekből csak ott van bennük sokkal erősebben ez a győztes mentalitás. Meg az ellenfélben a félelem, ez tán méginkább. Meg lehet nézni, mit csinált az addig meccset domináló Alaves, mikor emberelőnybe kerültek... behátráltak, szinte reszkettek.
Carlo is olyan, hogy ezt tudja. Brillírozni sosem fog, de ebben minden idők legjobbja, az tuti.
De a játék élvezete 90 perc alatt jelenleg ezerszer inkább a mienk.
Daffyval egyetértek, bár ez más téma. Jelenleg sok esetben az dönt el bajnoki helyezéseket, hogy kinek mennyi sérültje van, illetve mivel szinte mindenkinek sok, azok épp mennyre fontos játékosok, plusz hogy milyen mély a keret, amihez még nyúlni tudnak. A Reál előtt le a kalappal, ahogy átvészelik ezt.
Carlo is olyan, hogy ezt tudja. Brillírozni sosem fog, de ebben minden idők legjobbja, az tuti.
De a játék élvezete 90 perc alatt jelenleg ezerszer inkább a mienk.
Daffyval egyetértek, bár ez más téma. Jelenleg sok esetben az dönt el bajnoki helyezéseket, hogy kinek mennyi sérültje van, illetve mivel szinte mindenkinek sok, azok épp mennyre fontos játékosok, plusz hogy milyen mély a keret, amihez még nyúlni tudnak. A Reál előtt le a kalappal, ahogy átvészelik ezt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ha most lennék fiatal,el se kezdeném nézni a focit (tudva,hogy mit láttam régen).
gondolom tavaly a fél szezon 1-0 után te sem kezdtél el sírni a bajnoki cím ünneplése helyett. Márpedig ha a játék csúnya,legalább legyen eredményes. Az. Ennél bőven vannak rosszabb dolgok. Lásd az első része,a sérülések. Idén annyi játékos sérült,hogy szerintem a klubok fél csapatokkal állnak ki folyamatosan. Valami nagyon félrecsúszott a labdarúgásban.Ezért a játékért? Vagy mert a 16. helyezett ellen a meccs legvégén benyomtak egy gólt?
Rodrygo megsérült, Nachót leküldték, Bellingham már a negyedik sárgánál tart a Ligában, Ancelotti a negyedik játékvezetővel vitatkozott valamin.
Többen is: „grat nekik”.
Ezért a játékért? Vagy mert a 16. helyezett ellen a meccs legvégén benyomtak egy gólt?
Kérdezném a Real-drukkereket, hogy ha most lennének fiatalok, bele tudnának-e szeretni ebbe a csapatba.
-
- Capitá del Barça
Megnéztem én is a végét. Adta magát, hogy abból a szögletből betalálnak az utolsó percben. Nem igazán voltak meggyőzőek, de nagyon tepertek a győzelemért, még 1 emberrel kevesebben is. Abszolút megérdemelték! Jelenleg fényévekre vannak tőlünk mentalitásban.
Ezt nagyon megtanultak. Menni a vegsokig. Nem tudom ki mondta, de igaz, a realt addig kell utni amig mozog. Grat nekik!Bob_Marley írta: ↑2023.12.21. 23:21:25Közhely,de ilyen gólok akár bajnokságot is eldonthetnek. Az egyik legkisebb gólt fejel emberhátrányban....grat nekik,mert akartak.
Nagy fordulónk lehetett volna, így felemás.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Közhely,de ilyen gólok akár bajnokságot is eldonthetnek. Az egyik legkisebb gólt fejel emberhátrányban....grat nekik,mert akartak.

- bence0330
Jelenleg nem a Socit kell annyira nézni, hanem a Bilbaót, ők nyertek.

Amúgy meg idén nagyon kicsi az esélye, hogy az 5. helyezett ne érjen be a BL-be. Ahhoz Kb egy angol házidöntő+csak olasz vagy csak német óriási menetelés kéne, vagy az olaszoknak és a németeknek is le kell hagynia a spanyolokat eredményben. Erre kicsi esélyt látok, persze nem lehetetlen.
Szóval ilyen értelemben ja, a Socit kell néznünk, mert ők a hatodikak.

De amúgy ja, sehol nem vagyunk még, féltáv csak. Lehet, hogy végig vánszorogni fogunk, de az is lehet, hogy egyszer csak átbillen valami, és 5-6 győzelemmel ott leszünk 1-2 pont távolságra. Én most azt mondanám, hogy a 2. helyre fogunk bekocogni.
Szerk:
Hú, közben a Reál 0-0-ára áll félidőben az Alavessel, a Reálnak 3 kapuralövése volt, az Alavesnek 6

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Andris
- Adminisztrátor
Atletico utan a Girona es a Sociedad is dontetlent jatszott. Lehet h meg sincs veszelyben a negyedik helyunk? 

- József Attila
- József Attila
Második sárgával állították ki, bár az az arcon könyöklés amúgy is pirosat ért volna. Ebben a szezonban először küldték le, Ramos világcsúcsa még nem forog veszélyben.
- davi10
- Llegenda del Barça
Ez a Savic hihetetlen, lasaan utoléri Ramos-t a pirosakkal 
Ezt most nem néztem, de az utóbbi pár évben kb. akárhányszor néztem Atleti meccset valamiért, a csávó kiállíttatta magát. Ferran-nal is Ő birkózott teljesen indokolatlanul.

Ezt most nem néztem, de az utóbbi pár évben kb. akárhányszor néztem Atleti meccset valamiért, a csávó kiállíttatta magát. Ferran-nal is Ő birkózott teljesen indokolatlanul.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
- Andris
- Adminisztrátor
Wow, az Atletico 0-0ról, emberhátrányból nyerésre áll, 3-1re (jelenleg ennyi). Szerk: na közben az utolsó percekben le is adták, 3-3, bár még lesz sok hosszabbítás.
Nem olyan stabil idén senki (sokakkal ellentétben sztem a Girona és a madrid sem, csak nekik kijött többnyire a lépés necces meccseken), de alkalmi szinten hihetetlen tartalékokat tudnak mozgósítani, különösen góllövésben. Bilbao, Sociedad, Atma, Girona, madrid... elképesztő.
Sztem az utóbbi 5 év legerősebb élmezőnye van idén. Mi is részei vagyunk, de a vicc az, hogy az összes többivel ellentétben mi nem lövünk sok gólt saját magunkhoz képest, ők meg sztem kb mindannyian kifejezetten sokat.
Pár év, és eljutunk oda, hogy MI fogja hozni az ítéleteket
És legkevésbé se fogom bánni.
Nem olyan stabil idén senki (sokakkal ellentétben sztem a Girona és a madrid sem, csak nekik kijött többnyire a lépés necces meccseken), de alkalmi szinten hihetetlen tartalékokat tudnak mozgósítani, különösen góllövésben. Bilbao, Sociedad, Atma, Girona, madrid... elképesztő.
Sztem az utóbbi 5 év legerősebb élmezőnye van idén. Mi is részei vagyunk, de a vicc az, hogy az összes többivel ellentétben mi nem lövünk sok gólt saját magunkhoz képest, ők meg sztem kb mindannyian kifejezetten sokat.
Ez az év legjobb híre kb!bence0330 írta: ↑2023.12.19. 20:41:42Jobb híján ideteszem. Sokan írták, hogy nem éri meg sápítozni a VAR miatt. Hát megérte, annyira felgyülemlett már ez a sok nyomás rajtuk, hogy jövőre már nyilvános lesz onnan mindenki számára a beszélgetés. Azt nem tudom, hogy már élőben is hallható lesz-e.. Óriási lépés afelé, amit a VAR-tól eleve reméltünk.
A szuperkupán már debütál, és január 12-től a Ligában.Most már nem lehet lezserül kezelni a dolgokat talán.

Pár év, és eljutunk oda, hogy MI fogja hozni az ítéleteket

- József Attila
- József Attila
- bence0330
Jobb híján ideteszem. Sokan írták, hogy nem éri meg sápítozni a VAR miatt. Hát megérte, annyira felgyülemlett már ez a sok nyomás rajtuk, hogy jövőre már nyilvános lesz onnan mindenki számára a beszélgetés. Azt nem tudom, hogy már élőben is hallható lesz-e.. Óriási lépés afelé, amit a VAR-tól eleve reméltünk.
A szuperkupán már debütál, és január 12-től a Ligában.
Most már nem lehet lezserül kezelni a dolgokat talán.
A szuperkupán már debütál, és január 12-től a Ligában.

Ennek a veszélye Bellinghamben is megvan, a Ligában 3, a BL mostani idényében 2 sárga lapja van. Ez Ramostól talán nem lenne sok, de egy támadó középpályástól szerintem igen. Minden esélye megvan rá, hogy lesz egy-két meccs életében, amit ki kell majd hagynia a sárgák miatt.
Viniciusnál a legnagyobb gond nem is a tudásával van, hanem a viselkedésével, főleg ebben a szezonban. Nagyon könnyen kizökkentig meccsek előtt, és meccsek közben is, nem egyszer láttam, ahogy kap egy rúgást a meccs elején, és onnantól kezdve a bírón kívül semmivel nem foglalkozik, ezen a szinten ez már nem fér bele, teljesítményén meg is látszik, illetve elég megosztó személyiség szerintem a madridisták körében is. Most hogy nincs 1 hónapja talán, nem igazán hiányzik, a gólok jönnek, érdekes lesz, hogy padra kerül-e hosszú távon.bence0330 írta: ↑2023.12.18. 20:30:13
Szerintem Rodrygo mindig is jobb játékos volt, mint Vini. Vini teljesítménye gólpontokban jobb volt, mióta jött Carlo, de ő a saját posztján játszhatott kb kivétel nélkül, Rodrygo meg ide-oda lett dobálva folyamatosan, hamis kilences, jobbszélső... és még poszton kívül is összehasonlítható volt a szintjük. Szerintem ügyesebb, többet tesz a meccsekhez a gólokon kívül is.
- bence0330
Szerintem Rodrygo mindig is jobb játékos volt, mint Vini. Vini teljesítménye gólpontokban jobb volt, mióta jött Carlo, de ő a saját posztján játszhatott kb kivétel nélkül, Rodrygo meg ide-oda lett dobálva folyamatosan, hamis kilences, jobbszélső... és még poszton kívül is összehasonlítható volt a szintjük. Szerintem ügyesebb, többet tesz a meccsekhez a gólokon kívül is.Sinya22 írta: ↑2023.12.18. 17:41:30Ez csak saját vélemény, de azóta is ilyen jó, mióta Vinicius megsérült, és nincs a pályán. Rodrygo-t sokkal komplettebb játékosnak érzem, fejben is ott van, nem vergődik, mint a honfitársa. Lassan úgy tudom visszatér Vinicius a sérüléséből, és gondolom a kezdőbe is, pedig az nem biztos, hogy jót tesz majd a Madridnak és Rodrygo-nak.
Ez csak saját vélemény, de azóta is ilyen jó, mióta Vinicius megsérült, és nincs a pályán. Rodrygo-t sokkal komplettebb játékosnak érzem, fejben is ott van, nem vergődik, mint a honfitársa. Lassan úgy tudom visszatér Vinicius a sérüléséből, és gondolom a kezdőbe is, pedig az nem biztos, hogy jót tesz majd a Madridnak és Rodrygo-nak.