Engem nem csak a sérülései aggasztanak. Nem vagyok biztos benne, hogy ő a Barcelona jövőjének nagy irányítója.
Ralph1995 írta: ↑2023.12.28. 14:58:43
Pedri az egyik legjobb példája annak, hogy miért rossz a barca jelenlegi szakmai vezetése. Amikor tavaly bejelentkezett érte a bayern, el kellett volna adni 70-80 millióért. Ugyanúgy mikor a United bejelentkezett Fatiért 1,5 - 2 éve 90 millióért.
Tudom, hogy sokak számára ez szentségtörés, de ha igaz, hogy ennyiért bejelentkeztek értük, mindkettőn túladtam volna. A saját csapdánkba esünk, amikor a saját magunk által túltolt hájpot elhisszük.
Ami a fizikai felkészítést illeti. Lehet, hogy a Mezőkövesd játékosai tudnak ütközni, csak velük szemben lenne egy hatalmas technikai fölényünk, náluk se lenne a labda. A Guardiola-érában akkora mezőnyfölényünk volt, hogy nem igazán számított, hogy Xavi és Iniesta nem voltak a legfizikálisabb játékosok. Most ez a szintű dominanciánk már nincs meg, és nagyon is szenvedtünk el nagy veréseket amiatt, hogy szétfutottak, erővel ledomináltak minket. Azt gondolom, hogy ez sosem a Xavi, Iniesta, Pedri-típusú emberek dolga, hanem hiányoznak a csapatból azok a játékosok, akik erőt tudnak vinni a játékba. Felmerült itt például a Real Madrid középpályája. Hát igen, egy Tchouamenit szívesen látnék a csapatban, vagy a szintén felmerült MacAllistert. Ezek a játékosok hiányoznak a csapatból, és ezeket csak akkor spórolhatjuk meg, ha olyan szinten domináljuk a meccseket, mint a Guardiola-érában (még a Rijkaard-érának is megvoltak a maga "verőemberei"). De már régóta a klub rögeszméjévé vált, hogy ilyen típusú játékosokra nincs szükségünk.
Nem gondolom, hogy a nagy terhelés miatt sérült ennyit, mert ebben a szezonban alig játszott, mégis folyton sérült. Négy év alatt volt egy teljes La Liga-szezonja, nem hiszem, hogy a sok mérkőzés az oka a sérüléseinek, mert nem játszott olyan sok mérkőzésen. Tehát valami más oka kell hogy legyen a problémának.